?>

'Halkımızın çıkarları için Astana’ya gidiyoruz'

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Suriye görüşmelerine katılacak muhalefet heyetinin başkanı Alluş, "Halkımızın çıkarları için Astana’ya gidiyoruz. Ateşkesin ciddi bir şekilde sağlanması için gidiyoruz." dedi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

İSTANBUL - Adham Kako

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Suriye görüşmelerine katılacak muhalefet heyetinin başkanı Muhammed Alluş, görüşmeler öncesinde, temsil ettiği silahlı muhalefet heyetinin başkanı olarak ilk değerlendirmesini AA'ya yaptı.

Aynı zamanda silahlı muhalif gruplardan İslam Ordusu'nu temsil eden Alluş, Suriye halkının 2011 yılındaki ilk ayaklanmalarda barışçıl gösteriler yaparak özgürlük istediğini hatırlattı.

Savaşın ilerleyen aşamasında Rusya'nın da rejimin yanında savaşa dahil olduğunu kaydeden Alluş, muhaliflerin böylece Suriye'de rejim, İran ve Rusya olmak üzere 3 güce karşı savaştığını dile getirdi.

"En büyük hedefimiz ise akan kanın bir an önce durmasıdır" diyen Alluş, Suriye halkının çektiği acıların bir an önce son bulmasını istediklerini dile getirdi.

"Halkımızın çıkarları için Astana'ya gidiyoruz"

Alluş, Astana'da önceliklerinin ülkede akan kanın durması olduğunu vurgulayarak, Esed rejimin şu ana kadar, 30 Aralık'ta ilan edilen ateşkese uymadığına dikkati çekti.

Suriye’de Rusya ve İran arasında çok büyük bir ayrılık bulunduğunu söyleyen Alluş, şöyle konuştu:

"Rusya, bizlere siyasi çözüme inandığını göstermeye çalışıyor ya da böyle düşündüğünü söylüyor. Rusya’nın 2016 yılının başındaki ile şu anki tutumu, hitap şekli farklı duruyor. Bizler halkımızın çıkarları için Astana’ya gidiyoruz. Ateşkesin ciddi bir şekilde sağlanması için gidiyoruz. Özellikle de Barada Vadisi, Doğu Guta ve Şam'ın güney kırsalındaki saldırıların durması gerekiyor.

Astana’ya ateşkesin bu bölgelerde kalıcı olması ve resmi bir şekilde uygulanması için gidiyoruz. Ateşkesin sağlanması önceliğimizdir. Bölgeye gözlemcilerin gelmesi ateşkesin bir parçasıdır. Sivilleri kim öldürüyor? Kim vuruyor? Bakın göreceksiniz, Şii milisler kimseyi dinlemiyor. Ne Rusya’yı ne de rejimi. Ateşkese rağmen Barada Vadisi’nde geçen günler Ahmet el-Gadban'ı öldürdüler."

Alluş, Suriye halkına ve muhalefetine, "Bütün dünyaya seslenmek istiyorum, bizler özgürlük ve barış isteyenleriz. Ülkemizin yeniden kalkınmasını istiyoruz. Halkımızın refah içinde, onurlu ve özgürce yaşamasını istiyoruz. Irk ve mezhep ayırt etmeksizin bu ülkede herkesin bir arada yeniden yaşamasını istiyoruz. Arap, Kürt, Asuri, Türkmen fark etmeksizin bu ülke herkesin, herkese yeter." mesajını gönderdi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hükümlü kadınların çocuklarına destek

2017-01-16 16:09 - Gündem

KKTC'de FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon

2017-01-15 18:47 - Dünya

HDP İlçe Eş Başkanları tutuklandı

2017-01-13 19:37 - Asayiş

3 ilde FETÖ imamlarına operasyon

2017-01-19 12:02 - Asayiş

'Halkımızın çıkarları için Astana’ya gidiyoruz'

2017-01-19 15:02 - Dünya

'Sonuna kadar direneceğiz'

2017-01-18 19:46 - Siyaset

Fırat Kalkanı sayesinde hastalarına kavuştu

2017-01-13 13:47 - Çevre-Hayat

Yeni Adana Stadı'nın yapımı sürüyor

2017-01-13 13:52 - Gündem

Brezilya'da hapishane firarileri aranıyor

2017-01-12 19:22 - Dünya

FM hayranı YouTuber'ın hayali, gerçek oldu!

2017-01-13 01:57 - Teknoloji

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, New York'ta izlediği Yankees beyzbol takımının maçında yuhalandı

08:57 - Dünya

Brezilya Devlet eski Başkanı Bolsonaro'ya darbe girişimi suçundan 27 yıl 3 ay hapis cezası

03:03 - Dünya

Trump'tan Rusya'nın Polonya hava sahasını ihlal etmesine 'hata olmuş olabilir' yorumu

01:28 - Dünya

İsrail’in Yemen'in başkenti Sana ile Cevf kentine hava saldırılarında ölü sayısı 46'ya çıktı

01:22 - Dünya

İran: Zenginleştirilmiş uranyum stokları bombalanan tesislerin altında kaldı

01:17 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul'da haftanın son iş gününde trafik yoğunluğu yaşanıyor

09:52 - Gündem

Galatasaray, Süper Lig'de yarın Eyüpspor'a konuk olacak

09:47 - Spor

Kuraklığın etkilerinin hissedildiği Edirne'deki Göl Baba sulak alanı adeta vahayı andırıyor

09:23 - Çevre-Hayat

Küresel piyasalar Fed'e ilişkin artan faiz indirimi beklentileriyle pozitif seyrediyor

09:03 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump, New York'ta izlediği Yankees beyzbol takımının maçında yuhalandı

08:57 - Dünya