?>

'Halk oylamasında milletimiz Türkiye'nin önünü açacak'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu halk oylamasında milletimizin büyük oranda 'evet' diyerek Türkiye'nin önünü açacağına, millet iradesini doğrudan doğruya tecelli ettirecek yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini onaylayacağına inanıyorum." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ERZURUM Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu halk oylamasında milletimizin büyük oranda 'evet' diyerek Türkiye'nin önünü açacağına, millet iradesini doğrudan doğruya tecelli ettirecek yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini onaylayacağına inanıyorum." dedi.

AK Parti Erzurum İl Başkanlığını ziyaret eden Kurtulmuş, bir süre önce başkanlığa atanan Mehmet Emin Öz ve partinin yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Parti teşkilatıyla da buluşan Kurtulmuş, kendileriyle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin önemli bir tarihi dönemeçten geçtiğini dile getiren Kurtulmuş, uzun yıllardır süren çok partili siyasi hayat ve demokrasi tecrübesinin, 16 Nisan'da yeni bir safhaya ulaşacağını ifade etti.

Ülkenin çok partili siyasi hayatı boyunca çok sayıda darbe yaşadığını ve darbe girişimleri atlattığını belirten Kurtulmuş, verilen bu mücadelenin, AK Parti'nin yürüttüğü siyasi davanın derdinin, "bu topraklarda milletin sözünün, kararının etkili olması, milletten başka söz ve karar sahibi hiçbir beşeri unsurun kalmaması" olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin önünde 16 Nisan'da gerçekleştirilecek bir halk oylaması bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu halk oylamasında milletimizin büyük oranda 'evet' diyerek Türkiye'nin önünü açacağına, millet iradesini doğrudan doğruya tecelli ettirecek yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini onaylayacağına inanıyorum. Sizler de inanıyorsunuz. Ancak sadece bizlerin inanması yeterli değildir, gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Artan bir gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve 16 Nisan sabahına kadar herkese bu yeni sistemi anlatacağız. Bu anayasa değişikliği, Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Bir daha Türkiye'nin olağanüstü dönemlerle karşılaşmaması için atılacak önemli bir adımdır. Türkiye'nin tam manasıyla güçlü bir demokrasiye geçmesi için atılacak bir adımdır. Türkiye'nin ayaklarındaki prangalardan kurutulacağı bir adımdır."

Teşkilat olarak canla başla çalışacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, "Hastalanmak yok, geride durmak yok. Erzurum'da yüzde 80-85 oy alacağımıza inanıyorum ama Erzurumlu kardeşlerimizin, Türkiye'nin ulusal kurtuluşunun merkez üslerinden birisi olan Erzurumlu aziz kardeşlerimizin hepsi neden 'evet' demesin? Türkiye'de en yüksek 'evet' oyunun çıktığı şehirlerden birisi Erzurum olacak." diye konuştu.

Kurtulmuş, basına kapalı devam eden toplantıda, partililerin sorularını yanıtladı.

Ziyaretinde Kurtulmuş'a, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ile Orhan Deligöz de eşlik etti.

Muhabir: Ali Kemal Akan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Vicdanını rahatlatmak için Bank Asya'dan kredi çekmiş

2017-03-09 20:07 - Gündem

Samsat eğitim için kenetlendi

2017-03-06 18:32 - Gündem

Polatlı darbe davasının ikinci haftası tamamlandı

2017-03-10 19:47 - Gündem

Darbe girişimi sonrası İsviçre'ye 408 iltica talebi

2017-03-10 12:52 - Dünya

Hücumbotunu tatil için kullanan polislere ceza

2017-03-09 19:37 - Dünya

Türk bilim kadınına 'Yükselen Yetenekler' ödülü

2017-03-08 14:42 - Kültür Sanat

'İsrail Parlamentosunda ezanı yasaklayan yaklaşımları kabul etmiyoruz'

2017-03-09 20:07 - Siyaset

'Halk oylamasında milletimiz Türkiye'nin önünü açacak'

2017-03-10 20:32 - Gündem

Wikileaks, CIA'den geldiğini iddia ettiği binlerce belge yayımladı

2017-03-07 21:22 - Dünya

İstanbul'da helikopter destekli uygulama

2017-03-05 03:17 - Gündem

İlgili Haberler

Doğu Akdeniz ve Hatay'ın kuzeyi için kuvvetli sağanak uyarısı

17:28 - Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından gemi kaptanlarına demirleme uyarısı

17:19 - Gündem

Konya'da yolcu otobüsü devrildi, 13 kişi yaralandı

16:58 - Gündem

Türkiye-ABD-Suudi Arabistan-Suriye dörtlü toplantısı yapıldı

15:58 - Gündem

Papa'nın gelmesinin beklendiği İznik'te turizmcileri heyecan sardı

15:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Doğu Akdeniz ve Hatay'ın kuzeyi için kuvvetli sağanak uyarısı

17:28 - Gündem

İngiltere: İsrail, UAD'nin geçici tedbir kararlarını uygulamakla yükümlü

17:23 - Dünya

Bayramda küçükbaş kurbanlık arzında sıkıntı beklenmiyor

17:18 - Ekonomi

Danimarka, 40 yıllık yasağın ardından nükleer enerji kullanmayı değerlendiriyor

17:12 - Dünya

Yunan basını: Cumhurbaşkanı Erdoğan, barış için davette bulunabilecek nadir liderlerden

17:07 - Dünya