?>

Hakkari'de sulama projesiyle 75 bin dekar tarım arazisi suyla buluşturulacak

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hayata geçirilen sulama projesiyle ilk etapta 14 bin, proje tamamlandığında ise 75 bin dekar tarım arazisinin suyla buluşturulması planlanıyor.

Gündem - 2 ay önce

Hakkari

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce, ilçedeki çiftçilerin sulama ihtiyacının karşılanması ve tarım arazilerinin verimliliğinin artırılması amacıyla başlatılan "Dilimli Barajı Sulaması 1. Kısım Yapım İşi" projesi devam ediyor.

????

Yer tesliminin yapılmasıyla Dilimli Barajı yakınında çalışmalara başlayan yüklenici firma ekipleri, iş makineleriyle kazdıkları çukurlara CTP (cam elyaf takviyeli) boruları döşüyor.

Yaklaşık 60 kilometre boru hattı döşeme çalışmasının yapılacağı projenin ilk etabının hizmete alınmasıyla suyla buluşturulması hedeflenen 14 bin dekarlık tarım arazisinden yıllık 110 milyon lira gelir elde edilmesi bekleniyor.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, ilk etap sulama işinin projesini aralıkta Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yüklenici firma ekiplerinin çalışmaya başladığını dile getiren Çelik, şunları ifade etti:

"Proje tamamlandığında tarım arazileri suyla buluşacak ve katma değeri yüksek yem bitkilerinden sebzeciliğe ve baklagillere kadar birçok alanda tarımsal üretim katlanacak. Önümüzdeki 5-10 yılda yapılan bu yatırımlarla hem tarım ve hayvancılıkta hem sanayide hem turizm ve hizmet sektöründe Hakkari'nin çehresi oluşan bu huzur ve güven ortamıyla birlikte farklılaşacak. Önemli olan, hepimizin temennisi ve duası olan, çocuklarımızın, gençlerimizin kendilerine yetebilmesi. Onların huzur ve güven içinde bir iş sahibi olarak hayatlarını devam ettirmeleri. İdeallerini hep beraber sahiplenip bu gayreti devam ettireceğiz."

"Bu projeyle su sorunu ortadan kalkıyor"

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen de 535 milyon lira tutarındaki projenin ilçenin can damarı olacağını söyledi.

İlçe ovasında şimdiye kadar su sorunu nedeniyle ciddi bir tarımsal faaliyet olmadığını belirten Geçirgen, "Bu projeyle su sorunu ortadan kalkıyor. Yüksekova'mızın tamamına su ulaşacak. Burada çiftçilerimiz artık hem birden fazla ürün yetiştirebilecek hem de verim rekoltesini yükseltebilecek. Ovamızı bir üretim merkezi haline dönüştürebileceğimiz projeden bahsediyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

15 Temmuz'da şehit olan muhtarın eşi hayatını 2 çocuğuna adadı

2025-07-14 11:32 - Çevre-Hayat

İtalya'da taksi yapan uçağın motoruna kapılan 1 kişi öldü

2025-07-08 16:08 - Dünya

Zelenskiy, Ukrayna Ekonomi Bakanı Sviridenko'ya başbakanlık görevini teklif etti

2025-07-14 17:22 - Dünya

ALPİN-2, yeni motoruyla çok daha güçlü

2025-07-15 11:42 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Kırklareli'nde 102 bin kök Hint keneviri ele geçirildi

2025-07-08 18:27 - Asayiş

15 Temmuz gazisi genç kız o gecenin hafızalarda diri kalmasını istiyor

2025-07-14 12:03 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

MHP'nin "Siyaset ve Liderlik Okulu"na 31 Ağustos'a kadar başvurulabilecek

2025-07-14 09:37 - Siyaset

Altının kilogram fiyatı 4 milyon 295 bin liraya yükseldi

2025-07-10 19:42 - Ekonomi

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda başantrenör Ekrem Memnun dönemi sona erdi

2025-07-08 17:09 - Spor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

2025-07-11 10:47 - Gündem

İlgili Haberler

Tarım ve Orman Bakanlığından Hatay'daki gıda denetimine ilişkin paylaşım

09:52 - Gündem

Alaattin Köseler ile 25 sanığın yargılandığı davada ara karar

00:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti

22:43 - Gündem

‘Yenidoğan çetesi’ davasında bazı sanıkların ifadeleri alındı

21:03 - Gündem

Kastamonu'daki orman yangınlarında 2 bin 736 hektar alan zarar gördü

20:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye Bankalar Birliği "kredi okuryazarlığı" eğitimi hazırladı

11:13 - Ekonomi

ŞMS Kopuz ham maddedeki fiyat artışına yönelik yenilikçi çözümler sunuyor

10:53 - Ekonomi

Washington'daki Ulusal Muhafızlar kasım sonuna kadar başkentte kalacak

10:48 - Dünya

Putin, Ukrayna'da konuşlanacak olası yabancı birlikleri meşru hedef sayacaklarını söyledi

10:32 - Dünya

Karasal fotovoltaik modüller mecburi uygulamaya alınan Türk standartları listesine eklendi

10:22 - Ekonomi