Hacılar Mescid-i Nebevi'de hasret gideriyor

Hacı olan Müslümanlar, Medine’ye geçerek Peygamber Efendimiz'in kabrini ziyaret ediyor.

Dünya - 10 yıl önce

Bayramın 3. gününden itibaren Türk hacılarının Medine’ye nakilleri başladı. Otobüslerle 5 saatlik bir yolculuktan sonra kutlu belde Medine’ye gelen hacılar ilk andan itibaren namazlarını Mescid-i Nebevi’de kılıyorlar. Mescid’in en güzel yeri ise Cennet Bahçesi denilen, Peygamberimizin minberi ile kabrinin arasındaki alan oluyor. Hacılar, bu alana girmek için yarım saat sabırla sıra bekliyorlar. Yaklaşık 200 kişinin aynı anda namaz kılabildiği Cennet Bahçesinde 5-10 dakika ibadetlerini yapmalarına müsaade edilen misafirler daha sonra Efendimizin Kabrinin hemen önünden ziyaretlerini yaparak dışarı çıkıyorlar.
Çok yüksek duygular yaşayarak salavatlar ile ziyarete giren hacılar, Efendimize gönderilen selamları arz ediyorlar. Hatimlerin, tehlillerin, tesbihatın duaları yine Mescid’i Nebevi’de yapılıyor. Türkiye’den gelen hacılar ise ülkemizin birliği, ordumuzun sınır ötesindeki muzafferiyetleri için dualar ediyor. Selamlama için Haremeyn’e büyük hizmetleri olan Sultan Abdülmecit Han’ın tuğrasının da bulunduğu selamlama kapısından giren hacılar, hiç vakit kaybetmeden direk ziyaretlerini yaparak mescitten ayrılabiliyorlar.

Ziyaretten sonra duygu yüklü olarak Mescid-i Nebevi’den çıkan hacılar, vaktin durumuna göre, Cennet’ül Baki, Uhut Şehitliği veya Küba Mescidlerini de ziyarete gidiyorlar. Türk hacıları Balkanlar’dan Medine’ye kadar gelen Sultan Abdülhamit Han’ın yaptırdığı tren hattını ve Medine İstasyonu’na da geziyorlar. Dedelerinin Balkanlar ve İstanbul’dan bir haftada tren ile kutsal mekanlara geldiğini ifade eden Türk hacılar, günümüzde benzer bir hızlı tren hattının da Türkiye-Suudi Arabistan işbirliği ile yeniden tesis edilmesini bekliyorlar.

Peygamberimizin sünneti olan hacdan sonra mescitte 40 vakit namazı tamamlamaya gayret eden hacı adayları son yıllarda Hac ziyaretinde Medine programının 5 günün altında kalmasına sitem ediyorlar. Sünnet olan 40 vakti tamamlamak isteyen Türk hacılar Diyanet’in hac programında bu talebin dikkate alınmasını istiyorlar.

İRFAN ALTIKARDEŞ

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ebru sanatına ikinci baharını yaşatan sanatkar: Mustafa Düzgünman

2016-09-12 16:47 - Kültür Sanat

PYD 'karargahı'na asılan ABD bayrakları halen yerinde

2016-09-16 17:17 - Dünya

'Gerçek belediyeciliğin ne olduğunu görecekler'

2016-09-11 16:22 - Gündem

Çukurca'da 3 terörist etkisiz hale getirildi

2016-09-16 18:15 - Genel

Tropikal fırtına Vietnam'da 5 can aldı

2016-09-15 18:34 - Genel

Hacılar Mescid-i Nebevi'de hasret gideriyor

2016-09-16 19:02 - Dünya

'Kutsal günlerde bile bu kalleşler teröre devam ediyor'

2016-09-12 18:47 - Gündem

Azerbaycan'dan Fırat Kalkanı Harekatı'na destek

2016-09-12 19:37 - Dünya

Cansuyu Derneğinden Çad'da kurban yardımı

2016-09-15 20:27 - Gündem

111 yaşındaki Zübeyir dede 110 torunuyla bayramlaştı

2016-09-13 19:37 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

WSJ: ABD, İran'la gerginliğin devam ettiği Orta Doğu'ya yeni bir uçak gemisi göndermeye ha

20:17 - Dünya

İtalya'da mühimmat firmasına ait tesiste yangının ardından patlama meydana geldi

20:13 - Dünya

Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati: "Türkiye ve Mısır ilişkileri hakikaten güçlü temellere dayanıy

20:02 - Dünya

Yunanistan'ın İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

19:12 - Dünya

AB Komisyonu: Uganda'daki "geri dönüş merkezi" görüşmelerine dahil değiliz

16:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Gündem

WSJ: ABD, İran'la gerginliğin devam ettiği Orta Doğu'ya yeni bir uçak gemisi göndermeye ha

20:17 - Dünya

İtalya'da mühimmat firmasına ait tesiste yangının ardından patlama meydana geldi

20:13 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya

20:07 - Gündem

Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati: "Türkiye ve Mısır ilişkileri hakikaten güçlü temellere dayanıy

20:02 - Dünya