?>

Hablemitoğlu suikastı davasının duruşması 21 Nisan'da görülecek

Necip Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de Ankara Çankaya'daki evinin önünde öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile emekli albay Levent Göktaş'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Gündem - 4 ay önce

Ankara

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de Ankara Çankaya'daki evinin önünde öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile emekli albay Levent Göktaş'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davanın tek tutuklu sanığı Nuri Gökhan Bozkır ile başka davadan hükümlü Enver Altaylı bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanıklar Levent Göktaş, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Aydın Köstem ve Mehmet Narin duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, önceki celsede mahkemeye getirilmesine karar verilen tanıkların duruşmaya gelmediğini belirterek, cumhuriyet savcısına söz verdi.

Savcı, tanık Ali E'nin savcılıkta verdiği ifadenin yeterli olacağını ve tanığın dinlenilmesine gerek olmadığını dile getirerek, mahkemeden, tanık Arzum Reyhan E. hakkında "zorla mahkemeye getirilme kararı" verilerek dinlenilmesini ve sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme başkanı, savcının mütalaasının ardından taraf avukatlarına söz verdi.

Taraf avukatları, tanıkların dinlenilmesinin davaya katkı sağlamayacağını belirterek, dinlenilmelerinden vazgeçilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tanıklar Ali E. ve Arzum Reyhan E'nin dinlenilmesinin dosyaya yenilik katmayacağını ve davayı uzatacağını ifade ederek, önceki celse verilen "tanıkların dinlenilmesi kararı"ndan vazgeçilmesine, tanık Ali E'nin soruşturma aşamasında verdiği ifadenin okunmasının yeterli olacağına karar verdi.

Mahkeme başkanının, tanık Ali E'nin soruşturma aşamasında verdiği ifadeyi okumasının ardından sanıklara söz verildi.

Tutuksuz sanık Levent Göktaş, üzerine atılı suçu kabul etmediğini belirterek, "Bilirkişi, Hablemitoğlu'nu takip eden 3 kişiyi tespit etti. Bizim resimlerimizle kıyaslandı ve bizim olmadığımıza karar verildi. Elde edilen görüntülerden kişilerin kimliğinin tespit edilip bizimle irtibatlarının olup olmadığına bakılmasını talep ediyorum. 3 kahramanlık madalyası almış bir Türk subayı olarak sadece adli kontrol tedbirimin kaldırılmasını talep ederim." dedi.

Tutuklu sanık Nuri Gökhan Bozkır, Eskişehir'deki konferans görüntülerinde ve bahsi geçen marketin kamera kayıtlarında kendisinin orada olmadığının anlaşıldığını öne sürerek, "Görüntülerde göründüğü gibi bilirkişi raporunda da benim ve diğer sanıkların olay yerinde olmadığımız tespiti yer almıştır. Bu dosyada maktulle benim hiçbir şekilde mekansal ve zamansal birlikteliğim olmamıştır. Somut delillere göre benim 5 dakika bile tutuklu kalmamam lazım." diye konuştu.

Başka bir dosyadan hükümlü ve tutuklu olan sanık Enver Altaylı ise "Takdir mahkemenindir." ifadesini kullandı.

Diğer sanıklar da adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını istedi, beraat talep etti.

Sanık ve avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, dosyaya giren görüntülerdeki şüphelilerin tespiti için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar vererek, tutuklu ve tutuksuz sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmetti.

Gelecek duruşma, 21 Nisan Pazartesi günü yapılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dışişleri Bakanlığından ABD'nin New Orleans şehrinde yaşanan saldırı için taziye mesajı

2025-01-01 19:36 - Siyaset

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde Partizan'a mağlup oldu

2024-12-28 00:57 - Spor

Milli atıcı Yusuf Dikeç, "Balkanlar'ın Sporcusu" ödülü için ilk 10'a kaldı

2024-12-27 14:03 - Spor

Beşiktaş, Süper Lig'in 18. haftasında yarın Çaykur Rizespor'a konuk olacak

2025-01-02 11:09 - Spor

Adalet Bakanlığı DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretine izin verdi

2024-12-27 21:23 - Siyaset

Kars ve Ardahan'da göletler dondu, Tunceli'de bitkiler kırağıyla kaplandı

2025-01-01 13:09 - Çevre-Hayat

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Brisbane International elemelerinde final turuna yükseldi

2024-12-27 15:23 - Spor

Sezonu dün açan Davraz Kayak Merkezi, iki günde yaklaşık 18 bin kişiyi ağırladı

2024-12-29 21:57 - Çevre-Hayat

Alibaba, süpermarket zinciri Sun Art'ın satışı için anlaşmaya vardı

2025-01-01 19:38 - Ekonomi

Rize'de yağışın ardından heyelan oluştu

2024-12-31 18:27 - Gündem

İlgili Haberler

İstanbul Havalimanı, günlük 1482 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu

20:17 - Gündem

Kameraları kapatılan otelin eski müdürünün savcılık ifadesine ulaşıldı

20:13 - Gündem

Muğla'da sağanak etkili oluyor

20:07 - Gündem

Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bolu ve Karabük'te yarın kuvvetli sağanak bekleniyor

19:27 - Gündem

Polatların şirketlerine yönelik vergi suçu davasında karar

18:42 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Elon Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi

22:17 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin'le gümrük tarifeleri konusunda anlaşacaklarını düşünüyor

21:48 - Dünya

Ticaret Bakanı Bolat: Libya'nın kalkınmasına ülke olarak büyük katkılar yaptık

21:37 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Çankaya Köşkü'nde toplandı

20:32 - Siyaset

ABD'deki şiddetli fırtınalar nedeniyle yaklaşık 500 bin kişi elektriksiz kaldı

20:27 - Dünya