?>

Güneydoğu'da istihdam başladı

Güneydoğu’da terör operasyonlarının tamamlandığı yerlerde 'toplum yararına çalışma' uygulaması başlatıldı. Yoksul ve evi kullanılamaz hâle gelen ailelere öncelik verildi.

Gündem - 10 yıl önce

Terörün açtığı yaraları sarmak için Güneydoğu'da imar ve restorasyon çalışmalarını başlatan hükümet bir yandan da sosyal ve ekonomik hayatı canlandıracak yeni uygulamaları devreye sokuyor. Bu kapsamda 'toplum yararına çalışma' uygulaması başlatılırken, özellikle yoksul ve evi yıkılan ailelerden birer gence geçici süreli ve ücretli iş verilmeye başlandı. Kadınlara yönelik de proje karşılığı mikro kredi uygulaması devreye sokuluyor. Çalışmaların koordinasyonunu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından koordinatör olarak görevlendirilen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz yapıyor. Aile, Gençlik ve Spor, Milli Eğitim, Sağlık, Kültür ve Turizm Bakanlıkları ile kapsamlı değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, ilgili valilikler, sosyal yardımlaşmaya ilişkin kurum ve kuruluşlar ile İŞKUR vasıtasıyla çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda atılan bazı adımlar şunlar:Başlatılan uygulamalardan biri 'toplum yararına çalışma'. Silopi’den Cizre’ye, Sur’dan Nusaybin’e kadar, hendek ve barikat operasyonlarının yapıldığı yerlerde bu adım peyderpey atılacak. Belli işler için geçici süreliğine gençler ücretli olarak işe alınacak. 9 ayı bulacağı belirtilen çalışma başlatıldı. İlk olarak Silopi’de 400 kişiyle başlayan uygulama, pazartesi günü 800 kişinin daha katılımıyla bin 200’e çıkmış olacak. Cizre’de birkaç gün içinde 2 bin kişi, benzer şekilde ücretli olarak işe alınmış olacak. İdil’de 700 genç ilk olarak işe başlatılacak. İhtiyaca göre bu sayılar artacak. Operasyonların tamamlandığı yerlerde de benzer şekilde adımlar atılarak, gençlerin yeniden terör örgütünün kıskacına girmesi önlenecek, ekonomik hayat tekrar canlandırılacak. Projede yoksul ve evi kullanılamaz hale gelen ailelere öncelik verildi. Valiliklerin kapsamlı çalışmasıyla belirlenen ailelerden birer kişi bu şekilde işe alınacak.

15 ALANDA MESLEK EĞİTİMİGençlerin yanı sıra, kadınlara dönük projeler de hızlandı. Özellikle kadınların sosyal hayata daha fazla katılımı için 15 civarında alanda mesleki eğitim verilmesi planlanıyor. Bu eğitimin ardından oluşturulacak projelerin hayata geçirilmesi için karşılıksız mikro kredi verilecek. Proje bazlı verilecek mikro kredi uygulaması, Şırnak’tan başlayarak diğer bölge illerine de yaygınlaştırılacak.

İsmail Sonsuz - TÜRKİYE GAZETESİ

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Katliam gibi kaza bir aile yok oldu: 4 ölü, 1 yaralı

2016-03-15 20:37 - Asayiş

Beşiktaş’a Oğuzhan’dan kötü haber!

2016-03-13 16:36 - Spor

Yarsuvat: Fenerbahçe’yi biz kurduk

2016-03-19 20:05 - Spor

Hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet bulunan şahıs yakalandı

2016-03-19 12:05 - Asayiş

TBMM Başkanı: Hüsrana uğrayacaklar

2016-03-19 19:14 - Politika

Teröre karşı durmak istiyordu, o kutlu yolda şehit oldu

2016-03-15 21:42 - Genel

UEFA’dan "Bebek"siz yorum!

2016-03-18 15:01 - Spor

Diyarbakır Valiliği'nden Nevruz kararı

2016-03-17 19:04 - Gündem

"Futbolda kazanan haklıdır"

2016-03-16 01:01 - Spor

Kira borcu tartışması kanlı bitti: Ev sahibini öldürdü

2016-03-15 18:10 - Asayiş

İlgili Haberler

Ankara'da Keşmir Dayanışma Günü dolayısıyla program düzenlendi

19:28 - Gündem

Türkiye, Nijerya'daki terör saldırısını güçlü şekilde kınadı

19:08 - Gündem

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 90'a çıktı

19:06 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kentsel dönüşümü daha da hızlandırarak devam ettireceğiz

19:03 - Gündem

Türkiye'de güvenlik güçleri 116 bin 341 yaka kamerasını aktif olarak kullanıyor

18:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Afrika'da 600 milyondan fazla kişi elektriksiz yaşıyor

20:58 - Dünya

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kocaelispor ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı

20:39 - Spor

Sacha Boey, resmen Galatasaray'da

20:32 - Spor

Axios: ABD ve Rusya arasındaki süresi dolan New START nükleer anlaşması yenilendi

20:29 - Dünya

Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nde mayın temizleme çalışmaları kameralara yansıdı

20:08 - Dünya