?>

Güney Koreli kule üreticisi CS Wind'in Türkiye'deki ikinci fabrikasının açılışı yapıldı

Güney Kore merkezli rüzgar türbini kule üreticisi CS Wind'in Üst Yöneticisi Gim Seong-gon, Türkiye'de ikinci fabrikalarının açılışını yapmaktan son derece mutluluk duyduklarını belirtti.

Ekonomi - 4 yıl önce

İzmir

Seong-gon, CS Wind'in Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) ikinci kule üretimi fabrikasının açılış töreninde, iki ülkenin tarihi boyunca beraber kurdukları farklı alanlardaki iş birliklerinin ekonomi alanına da yansıdığını söyledi.

CS Wind grubunun 40'ıncı yıl dönümünü Türkiye'de kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Seong-gon, "İkinci fabrikanın açılışını da bu sebeple burada beraber yapmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Bugün özellikle CS Wind'in dört yıl içinde geldiği noktayı vurgulamak isterim. 2018'de CS Wind Turkey kurulduğu zaman toplam 82 personeli varken şu anda bu sayı 500'e ulaşmıştır. Aynı şekilde 2018'de iki parça üretim yapılmaktayken ilk hedefimiz olan haftada 20 parça üretim hedefimize ulaşmış olup, daha sonrasında da kendimize rekabetçi yollar belirleyerek ilerlememize devam etmekteyiz." dedi.

Seong-gon, 4 yıl önce Türkiye'de faaliyete başladıklarında sadece yurt içinden sipariş aldıklarını, bugün ise Avrupa, Amerika ve Orta Doğu'ya ihracat yaptıklarını ifade etti.

Yeni hedeflerinin haftada 50 parça üretmek olduğunu belirten Seong-gon, "2022 senesi itibarıyla siparişlerimizi yüzde 95 oranında ihracat üzerine yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yardımlarıyla Türkiye'de yaptığımız yatırımlara yeni bir platform ekleyerek deniz üstü (offshore) rüzgar kuleleri imalatı noktasında yeni projelerimiz bulunmaktadır. Hedefimiz, yeni değerler üreterek Türk ekonomisine katkıda bulunmaktır, istihdam noktasında büyük hedefler gerçekleştirmektir. Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyor olmaktan, ihracat noktasında katkı sağlamaktan oldukça memnuniyet duyuyoruz." diye konuştu.

"Yüzde 70'in üzerinde yerlilik oranına sahibiz"

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2003 yılından bu yana yaptığı reformlarla Türkiye'ye 19 yılda 240 milyar dolar yatırım geldiğine dikkati çekti.

Bu tutarda Güney Koreli yatırımcıların 3 milyar doların üzerinde paya sahip olduğunu söyleyen Dağlıoğlu, "Şu ana kadar Türkiye'de 400 Koreli şirket var. Çok ciddi bir iş topluluğundan bahsedebiliriz. Yatırımın gerçekleşmiş olduğu sektör de çok özel bir sektör. Dünyadaki güncel gelişmelere baktığımız zaman sürdürülebilirliğin, yeşil enerjinin öneminin arttığı bir dönemde Türkiye çok güçlü bir yenilenebilir enerji ekipman üretim kapasitesine sahip hale geldi." ifadelerini kullandı.

Dağlıoğlu, 2006 yılından bu yana uygulanan politikalar, yatırım teşvikleri ve farklı destekleme mekanizmalarıyla Türkiye'de çok ciddi bir yenilenebilir enerji kapasitesinin kurulduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Üretim açısından baktığımız zaman 100 gigavatlık kurulu gücümüzün yaklaşık yüzde 55'i yenilenebilir enerjiden ve bunun da yaklaşık 11 gigavatı rüzgar enerjisinden oluşuyor. Son 15 yılda ülkemizde yenilenebilir enerji ekipmanları için bir kümelenme oluşturduk. Özellikle, burada İzmir ve çevresinin ayrı bir kıymeti var. İzmir'de rüzgar ekipmanları üreticisi, kanat üreticisi, kule üreticisi, jeneratör üreticisi, çevre şehirlerde bu üretime katkı sağlayacak kimyasal üreticileri, reçine üreticileri, biraz daha uzak illerde karbon elyaf gibi ürünlerin üretimi mevcut. Bir rüzgar santralinin kurulması için sağlanan ekipmanlarda yüzde 70'in üzerinde yerlilik oranı olduğunu biliyoruz. Bizi sevindiren bir diğer konu da bu üretimler sadece Türkiye'deki yatırımlar için olmuyor. Türkiye artık bu ekipmanları çevre ülkeler için, dünyadaki diğer pazarlar için üretebilen, ihraç edebilen bir ülke konumuna geldi."

CS Wind'in başarı dolu bir geçmişi olduğunu söyleyen Dağlıoğlu, 2018'de kurulan Türk kolunun çalışan sayısı, üretim kapasitesi, gerçekleştirilen ihracat ve şirketin gelirleri açısından dört yılda gerçekten büyük bir büyüme gösterdiğini ve bu noktada CS Wind ailesini tebrik ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Dağlıoğlu ve İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Seong-gon'a hediye takdim etti, daha sonra açılış kurdelesi kesildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Apple, müzik cihazı iPod üretimini durdurduğunu açıkladı

2022-05-10 22:34 - Medya

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Büyük ve güçlü Türkiye için iletişim olmazsa olmazdır

2022-05-08 16:41 - Gündem

Haydar Aliyev doğumunun 99. yılında anılıyor

2022-05-10 12:56 - Dünya

Hamileyken eşini kaybeden engelli anne kızlarıyla hayata tutunuyor

2022-05-07 15:12 - Çevre-Hayat

İztuzu sahiline caretta carettalar yumurta bırakmaya başladı

2022-05-07 12:12 - Çevre-Hayat

Bodrum'da uçurtma festivali düzenlendi

2022-05-08 21:44 - Çevre-Hayat

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi 1-1 beraberlikle sonuçlandı

2022-05-08 21:09 - Spor

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılamayacak

2022-05-11 16:44 - Dünya

Rusya, Harkiv bölgesinde ABD ve Avrupa'dan Ukrayna'ya gelen silahların yok edildiğini duyu

2022-05-07 13:38 - Dünya

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden, Ayasofya-i Kebir Camii'ndeki su haznesi açıklaması

2022-05-09 20:40 - Gündem

İlgili Haberler

Elektrikli araç şarj altyapısında 1,2 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç olduğu hesaplanıyor

11:18 - Ekonomi

Çin'de konut sektörüne yönelik teşvikler gündemde

11:12 - Ekonomi

Türkiye'nin ihracatı ekimde yüzde 2 artarak 23 milyar 941 milyon dolara yükseldi

11:08 - Ekonomi

Yüksek performanslı yeni enerji depolama teknolojisi İtalya'da tanıtıldı

10:52 - Ekonomi

Enerji ithalatı faturası ekimde yıllık bazda yüzde 3,4 azaldı

10:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Elektrikli araç şarj altyapısında 1,2 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç olduğu hesaplanıyor

11:18 - Ekonomi

Çin'de konut sektörüne yönelik teşvikler gündemde

11:12 - Ekonomi

Türkiye'nin ihracatı ekimde yüzde 2 artarak 23 milyar 941 milyon dolara yükseldi

11:08 - Ekonomi

Doğu Anadolu'da soğuk hava etkisini sürdürüyor

11:02 - Gündem

Endonezya'nın 42 milyon nüfuslu başkenti Cakarta, dünyanın en kalabalık şehri oldu

10:58 - Dünya