?>

Diyanetin ilk umre kafilesi yola çıktı

Kovid-19 salgını nedeniyle Aralık 2020'den itibaren ara verilen umre ziyaretlerinin yeniden başlatılmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonundaki ilk kafile, Esenboğa Havalimanı'ndan kutsal topraklara yola çıktı

Çevre & Seyahat - 3 yıl önce

Ankara

Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu Terminali'ne gelen, 6'sı Diyanet, 8'i sağlık görevlisi 171 kişilik kafile için Diyanet İşleri Başkanlığınca uğurlama programı düzenlendi.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, burada yaptığı konuşmada, "Bu kutsal sefer normal seferlere benzemiyor. Tam 2,5 yıllık aradan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nden ilk kafilenin seferidir bu yolculuk ve sizler çok şanslı insanlarsınız. Bu şansa erdiğiniz için her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum." dedi.

Diyanetin, vatandaşlardaki umre, hac, Kabe, Ravza-i Mutahhara ve Mescid-i Nebevi arzusunu dindirebilmek için yoğun gayret sarf ettiğini belirten Bircan, "Diyanet Başkanlığımızın çalışmalarıyla şevval umresi açıldı. Allah için umreyi tamamlamak için yola çıktınız. Yapacağınız dualarda ülkemizi, İslam alemini unutmayın. Orada sizler için bizim doktorlarımız, hemşirelerimiz, karşılama ekibimiz var." diye konuştu.

"İnşallah isteyen her Müslümana bu günler nasip olur"

Kafiledeki yolculardan Necdet Dede, umreye eşi, iki oğlu, gelini ve iki torunuyla gittiğini söyledi. Dede, "Çok sevinçliyiz. Elhamdülillah, Allah bugünü nasip etti. İsteyen herkese nasip etsin. Diyanet İşleri Başkanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Güçlü bir devletimiz ve imanımız var." ifadelerini kullandı.

Necdet Dede'nin oğlu Barış Dede de ailece çok mutlu olduklarını belirterek, "Annem, babam, çocuklarım hep birlikte gidiyoruz. Allah bugünleri bize nasip etti. İnşallah isteyen her Müslümana bu günler nasip olur. Ülkemiz için orada dua edeceğiz. Tüm vatandaşlarımız ve İslam alemi için dua edeceğiz. Biz ilk defa gidiyoruz. Çocuklarımız çok şanslı, küçük yaşta gidiyorlar." diye konuştu.

Eşiyle birlikte umre kafilesinde yer alan Ahmet Kurum da "En son hac döneminde, 2019 yılında gitmiştim. Pandemi araya girdi. Bu süre içinde umreye gitmek için insanda bir arzu oluşuyor. Bekliyorduk. Kabe alanında ihramsız tavaf edilemediğini duyduk. Biraz buna üzüldük." dedi.

Salih Gündoğdu da Samsun'un Çarşamba ilçesinden umre için geldiğini ve 11 sene boyunca katıldığı kuralarda hac çıkmadığı dile getirerek, "Bu sene umre serbest. Tek başıma gidiyorum ve heyecanlıyım. Hac çıkarsa yine gideceğim." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Otomotiv sektörü nisanda 2,7 milyar dolarlık ihracat yaptı

2022-05-08 13:45 - Ekonomi

AB ülkeleri petrol yaptırımı için uzlaşmaya çalışıyor

2022-05-06 16:33 - Ekonomi

Kasımpaşa'dan 3 gollü galibiyet

2022-05-07 18:38 - Spor

Ukrayna: Rus ordusu 25 bin 500 askerini kaybetti

2022-05-08 11:56 - Dünya

PFDK'den Trabzonspor'a para cezası

2022-05-06 01:20 - Spor

Süleyman Adanur: Trabzonspor'un şampiyonluğu Trabzon kentine, insanına yakışır şekilde kutlandı

2022-05-04 17:05 - Spor

ÇİB Başkanı Aslan'dan DTÖ Paneli'nde Türkiye'nin haklı bulunmasına ilişkin açıklama

2022-05-06 15:36 - Ekonomi

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final rövanşları yapılacak

2022-05-04 23:41 - Spor

Rusya: Azovstal’dan sivillerin tahliyesi için koridor açacağız

2022-05-05 00:04 - Dünya

Küba'da bir otelde meydana gelen patlamada ölü sayısı 18'e yükseldi

2022-05-07 07:38 - Dünya

İlgili Haberler

Turistik Karaelmas Treni sonbahar seferlerine başlıyor

14:27 - Çevre & Seyahat

İstanbul'da metro seferlerine TEKNOFEST düzenlemesi

13:42 - Çevre & Seyahat

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine 26 Ekim'de sefer başlatacak

17:18 - Çevre & Seyahat

Türk Hava Yollarının İstanbul-Sevilla seferleri başladı

16:52 - Çevre & Seyahat

TGS yaz sezonunda 254 bin uçuşla 40,5 milyon yolcuya hizmet verdi

20:31 - Çevre & Seyahat

Günün Manşetleri

BM Komisyonu, Netanyahu ve Herzog'un Gazze'deki soykırımı kışkırttığını bildirdi

17:58 - Dünya

Emine Erdoğan: Bu buluşmanın barışa, kardeşliğe ve geleceğe umut taşımasını diliyorum

17:53 - Gündem

Rusya: ABD ile yapılan New START anlaşmasına bir yıl daha uyacağız

17:48 - Dünya

Uluslararası 20. Adli Tıp Günleri 2. gün oturumlarıyla devam etti

17:42 - Gündem

Süper Lig'in 7. haftasındaki ikas Eyüpspor-Göztepe maçı taraftarlara ücretsiz olacak

17:37 - Spor