?>

"Gündöndü"ler Trakya'yı çiçek bahçesine çevirdi

Türkiye'nin yağlık ayçiçeği ihtiyacının yüzde 50'sinin karşılandığı Trakya'da, "gündöndü"lerin çiçek açmasıyla doğa adeta sarıya boyandı.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Edirne
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}"Gündöndü"ler Trakya'yı çiçek bahçesine çevirdi

Tekirdağ'da 1 milyon 650 bin, Edirne'de 1 milyon 210 bin, Kırklareli'nde de 1 milyon 100 bin dekarda ekili ayçiçekleri Trakya'ya renk katıyor. Bölgede "gündöndü, günebakan" olarak da adlandırılan ayçiçeği tohumları boylanarak çiçeklendi.

Sarının tonlarını en güzel şekilde yansıtan ayçiçeği, Trakya topraklarını ayrı bir güzelliğe bürüdü.

Özellikle yol kenarlarında bulunan tarlalar arasında yapılan yolculuk daha keyifli hale geldi. Tarlalara girerek ayçiçeğini fon yapanlar için ise ayçiçekleri adeta doğal bir stüdyo haline geldi.

"Edirne agro turizmden en iyi yararlanan kent"

Edirne'yi Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, AA muhabirine, Trakya'nın agro turizmden en iyi yararlanan bölgelerin başında geldiğini söyledi.

Verimli Trakya topraklarının ülke ekonomisine tarımda olduğu kadar turizm sektöründe de katkı sunduğunu vurgulayan Bacıoğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle Edirne neredeyse her mevsim tarımsal üretimin turizmle bütünleştiği bir şehir olarak Türkiye'nin hep gündemine geliyor. Lavantadan tutun bağ bozumuna, kanola tarlalarından buğday hasadı sonrası saman balyalarına bu anlamda fotoğrafçıların çok dikkatini çekiyor, şimdi de ayçiçeği... Dernek olarak kent tanıtımına katkı sağlamak amacıyla çeşitli organizasyonlar düzenliyoruz. Ayçiçeği sonrası Trakya toprakları bağ bozumu etkinlikleriyle de turizme katkı sunacak."

Bacıoğlu, Edirne'deki 1 milyon 210 bin dekarda ekilen "gündöndü"lerin kenti dev bir çiçek bahçesine dönüştürdüğünü sözlerine ekledi.

"Renk cümbüşü ağustosa kadar devam eder"

Tekirdağ'da 1 milyon 650 bin dekarda ekilen ayçiçekleriyle sarıya boyanan tarlalar da sürücüler ve yolcular için güzel görüntüler oluşturuyor.

Sarıya boyanan ayçiçeği tarlaları vatandaşların ve bu anı kayda almak isteyen fotoğraf meraklılarının ilgisini çekiyor.

Tekirdağ-İstanbul yolu arasındaki tarlalarda baş veren ayçiçekleri yolculuk yapanlara renkli manzara sunuyor.

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, doğal stüdyoyu andıran ayçiçeği tarlalarının kentin turizmine de katkı sağladığını söyledi.

Ayçiçeği tarlalarının şehre ayrı bir güzellik kattığını ifade eden Hacıoğlu, "Tekirdağ'ın sarı gelinliği çok güzel görüntüler oluşturuyor. Nisan ayından kanola, sonra lavanta derken temmuz ayında da ayçiçeği tarlalara renk katıyor. Ayçiçekler kenti doğal bir stüdyoya çevirdi. Tarihi Çanakkale yolu üzerinde seyahat eden insanlar molalar vererek bu güzel tarlalarda anılarını biriktiriyor. Doğal stüdyoda fotoğraf çekiyorlar." dedi.

Hacıoğlu, kentteki tarlalarda nisanda başlayan renk cümbüşünün ağustos ayına kadar devam ettiğini aktararak, "Tekirdağ'ın sarı gelinliğini giyindiğini sosyal medyada veya haberlerde gören insanlar İstanbul'a yakın olmasının avantajıyla akın akın buraya geliyor. Buraya gelen insanlar sadece fotoğraf çekmiyor. İnsanlar buraya gelmişken turizmin diğer argümanlarını da kullanıyor. Kentin gastronomisi, denizi, yamaç paraşütünden de faydalanıyorlar. İnsanlar burada bir çok turizm çeşidiyle buluşma imkanı buluyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sakarya sahillerinde denize girmek yasaklandı

2023-07-27 11:08 - Asayiş

Dünya Yüzme Şampiyonası, yarın Japonya'da başlayacak

2023-07-22 11:17 - Spor

ABD'de kıyma kaynaklı Salmonella salgını dolayısıyla 6 kişi hastaneye kaldırıldı

2023-07-26 10:33 - Dünya

Amasra'da maden ocağındaki patlamaya ilişkin davada müştekilerin ifadeleri alındı

2023-07-24 17:13 - Gündem

İrlandalı ünlü şarkıcı Sinead O'Connor (Şüheda Sadakat) 56 yaşında vefat etti

2023-07-26 23:37 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

ABD'de aşırı sıcakların ülke geneline yayılması bekleniyor

2023-07-24 16:48 - Dünya

"Gündöndü"ler Trakya'yı çiçek bahçesine çevirdi

2023-07-28 11:33 - Çevre-Hayat

Öğretmeni yeteneğini fark ederek bilek güreşine yönlendirdi, Türkiye şampiyonu oldu

2023-07-23 12:27 - Spor

İstanbul'da etkili olan sıcak hava su satışlarını artırdı

2023-07-26 18:11 - Gündem

Rusya’nın doğal gaz üretimi yüzde 14,9 düştü

2023-07-26 20:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

İstanbul'un kalabalığına birkaç kilometre uzaklıkta doğal köy yaşamı sürüyor

13:38 - Çevre-Hayat

Dicle Nehri'nde 55 yıldır "kelek" üzerinde balık avlıyor

12:37 - Çevre-Hayat

Yenidoğan uzmanının doktor adayı oğlu kendisi gibi prematürelere umut olmak istiyor

11:58 - Çevre-Hayat

Ağrı'daki Taşlıçay Derecek Barajı'nda su tutulmaya başlandı

10:52 - Çevre-Hayat

Erzurum, Ardahan ve Kars'ta sis ve soğuk hava etkili oldu

10:12 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman'dan GKRY Lideri Hristodulidis'in açıklamalarına tepki

00:28 - Dünya

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kocaeli'nin asayiş suçlarıyla mücadele verilerini paylaştı

23:28 - Gündem

Fransa'da Lafarge'ın yargılandığı davada, sivil taraf dinlenildi

23:08 - Dünya

Mersin merkezli operasyonda gözaltına alınan 4'ü hakem 32 şüpheli tutuklandı

22:22 - Gündem

ABD'nin askeri müdahaleyle tehdit ettiği Nijerya'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Pentagon'da

22:18 - Dünya