?>

Gümüşhane'de lise öğrencileri günlük 2 bin ekmek üretiyor

Gümüşhane'de Milli Eğitim Bakanlığınca "81 İlde 100 Ekmek Fırını Projesi" kapsamında Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde iki yıl önce kurulan fırında ekmek üretiyorlar.

Çevre-Hayat - 1 gün önce

Gümüşhane

Günlük 20 bin ekmek üretim kapasitesine sahip fırında, Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, teorik bilgilerini geliştirerek deneyim kazanıyor.

Kentte, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 17 kurumun ekmek ihtiyacını karşılayan öğrenciler, ürettikleri ekmeklerden okul harçlıklarını çıkarıyor.

Öğrenciler ekmek üretiminin yanı sıra özel günler için pide, kek ve poğaça üretimi yapıyor.

Okul Müdürü Erdil Günveren, AA muhabirine, okullarında 120 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü, fırında 28 bölüm öğrencisinin tamamının mesleki pratiklerini geliştirmelerinin yanı sıra satılan ekmeklerden okul harçlıklarını da çıkardıklarını söyledi.

Günveren, 2023 yılında faaliyete başlayan fırından, il merkezi ve beldelerde 8 pansiyon olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 17 kuruma 2 bin ekmek üretildiğini belirtti.

"Fırınımız, olağanüstü durumlarda 20 bin adet ekmek üretimi yapabilecek kapasitededir." diyen Günveren, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından fırında üretilen ekmeklerin bölgeye ulaştırıldığını ifade etti.

Fırının okula kurulmasının amaçlarından bahseden Günveren, "Öğrencilerimiz mesleki alanda deneyim kazanmaları için eğitim alıyorlar. Aynı zamanda üretilen ekmeklerden öğrencilerin banka hesaplarına harçlıkları yatıyor." diye konuştu.

Erdil Günveren, öğrencilerin fırında farklı ürün çeşitlerini de deneyimlediklerini aktararak, "Örneğin ramazanda diğer okullardaki arkadaşları için pide üretimi yaptılar. Kadir Gecesi'nde ise yine öğrenci arkadaşlarına kek hazırladılar. Ayrıca, il merkezimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik poğaça üretimi yaparak ürün yelpazelerini genişletmektedirler." ifadelerini kullandı.

Onuncu sınıf öğrencisi Seval Sağlam da fırında ekmek yapım sürecini öğrendiklerini belirterek, elde ettiği bilgiler ile edindiği tecrübenin mezuniyet sonrası büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Sağlam, rahat bir ortamda çalıştıklarını vurgulayarak, "Hocalarımız da bize çok destek oluyor. Mezun olduğumda bu işi rahatlıkla yapabileceğimi düşünüyorum." dedi.

Öğrencilerden Sudenaz Başlı da çeşitli unlu mamuller üretimi konusunda teorik ve uygulamalı bilgi aldıklarını belirterek, mezuniyeti sonrası mesleğini devam ettirme hayalinin olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Muş'ta hafızlık eğitimini tamamlayan 300 öğrenci icazet aldı

2025-05-07 23:18 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türk Büyükelçi Bilgiç ile Ukrayna'daki durumu görüştü

2025-05-06 20:37 - Özel Haber

Türkiye'de toplumun yüzde 20'si alerjik belirtiler gösteriyor

2025-05-07 12:23 - Sağlık

Yazdıkları mektuplarla sevdiklerine sigarayı bıraktırdılar

2025-05-07 13:23 - Çevre-Hayat

Ekibiyle 2 bini aşkın bitkiyi analiz eden akademisyen yeni ilaçların geliştirilmesi için çalışıyor

2025-05-07 11:47 - Sağlık

Gaziantep Üniversitesi akademisyenleri, iplik üretimini hızlandıran makine geliştirdi

2025-05-07 11:58 - Teknoloji

16. KazanForum haftaya başlıyor

2025-05-07 10:33 - Ekonomi

Türkiye'de 56 seyahat sağlığı merkezi ile bireysel danışmanlık hizmeti sunuluyor

2025-05-07 13:02 - Sağlık

Avrupa'daki klasik otomobil tutkunları Saraybosna'da buluştu

2025-05-10 22:48 - Magazin

Türkiye'de ilk kez akciğer nakilli hasta anne oldu

2025-05-09 11:52 - Sağlık

İlgili Haberler

Ilgaz Dağı eteklerine kar yağdı

19:23 - Çevre-Hayat

Kurbanlık aldığı koçla arkadaş gibi oldu

16:37 - Çevre-Hayat

Avrasya Tüneli girişindeki yükseklik uyarısının bulunduğu levhaya kamyonetin çarpması kamerada

16:32 - Çevre-Hayat

Tekirdağ'da "Ahsen öğretmen" okul duvarlarını resimlerle süslüyor

15:57 - Çevre-Hayat

Çanakkale'de iki kardeş buldukları yüzük mührünü Troya Müzesi'ne teslim etti

15:53 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Bugün Suriye’nin modern kalkınmasının başlangıcıdır

00:42 - Dünya

ABD'den, İran'ın balistik füze programına destek veren Çinli firmalara yaptırım

00:28 - Dünya

İtalya Kupası'nı Bologna kazandı

00:23 - Spor

Putin, Brezilyalı mevkidaşı Lula da Silva ile telefonda görüştü

00:17 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "Çözerse Erdoğan çözer" paylaşımı

00:12 - Gündem