?>

Gümrük Tespit Teknolojilerinde yeni adımlar

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, gümrük kapılarında yasal ticaretin hızlandırılması ve yasa dışı eşyanın anında tespit edilerek ülkeye girişinin engellenmesi amacıyla aldığı önlemlere bir yenisini daha ekledi.

Genel - 7 yıl önce

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, gümrük kapılarında yasal ticaretin hızlandırılması ve yasa dışı eşyanın anında tespit edilerek ülkeye girişinin engellenmesi amacıyla aldığı önlemlere bir yenisini daha ekledi.

Limanlarda konteyner yoluyla yapılan kaçakçılığın tespiti amacıyla Avrupa Birliği fonuyla temin edilen, hareket kabiliyeti yüksek 5 adet Backscatter Van tipi Mobil Tarama Sistemi, işlem hacmi yoğun olan Ambarlı, Haydarpaşa, Mersin, Alsancak ve Gemlik limanlarında bu ay itibarıyla faaliyete geçirildi.

Mobil olması sebebiyle kontrolü yapılacak konteyner alanına dakikalar içerisinde götürülebilen sistem sayesinde liman trafiği olumsuz etkilenmiyor. Böylece yasal ticaret de hız kesmeden devam ediyor.

Sistem, araç ve konteynerlerin röntgenini çekerek eşya, araç ve konteynerin içerisine gizlenmiş uyuşturucu, silah, mühimmat, patlayıcı başta olmak üzere toplum sağlığını ve ülke güvenliğini tehdit eden tüm yasa dışı unsurların fiziki arama yapılmadan görülebilmesine imkan sağlıyor.

Öte yandan, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce AB fonu ile yürütülen bir başka proje kapsamında ise teşkilatın operasyonel kapasitesini artıracak tam donanımlı 70 devriye ve dedektör köpek aracı ile 50 hassas burunlu dedektör köpek envantere kazandırıldı. Uyuşturucu, silah-mühimmat-patlayıcı, çay-tütün ve nakit para konularında yoğun eğitimlerden geçirilen dedektör köpekler, önümüzdeki dönemde havalimanlarında hem eşya hem yolcu kontrollerinde önemli rol oynayacak.

(Emin Kuvat7İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Tarlada bulduğu taşın gök taşı olduğunu iddia etti

2019-05-08 20:02 - Gündem

Faruk Süren: "Hiçbir zaman tehdit söz konusu değil, bir öneriydi"

2019-05-08 19:27 - Spor

Şiddetli rüzgar seralara zarar verdi

2019-05-08 16:17 - Gündem

Rusya’da yolcu uçağı alev aldı: 1 ölü, 10 yaralı

2019-05-05 23:36 - Dünya

Yargıtay'dan emlakçılara: 'Simsarlık sözleşmesi yazılı olmazsa geçerli değil'

2019-05-05 13:17 - Asayiş

'Gerçek mağduriyet 16 milyon insanın mağduriyetidir'

2019-05-10 19:32 - Siyaset

SAR timleri komando gibi kamp yaptı

2019-05-06 16:37 - Gündem

Alanyaspor yönetiminden Josef Sural’a son görev

2019-05-05 23:32 - Spor

Kanser hastaları 'Brakiterapi Merkezi'nde şifa arıyor

2019-05-08 15:17 - Sağlık

TSK’dan üç denizde eş zamanlı tatbikat

2019-05-10 19:02 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

IMF ve Ukrayna 8,2 milyar dolarlık program için anlaştı

01:27 - Dünya

Yeni yılda vergi ve harçlar yeniden değerleme oranının altında belirlenecek

00:52 - Ekonomi

Yeniden değerleme oranı bu yıl için yüzde 25,49 olarak belirlendi

00:48 - Ekonomi

Beyaz Saray yakınlarında vurulan 2 ulusal muhafız askerinin öldüğü bildirildi

00:22 - Dünya

Samsunspor Teknik Direktörü Reis: Puanlar almak ve galip gelmek için çok iyi fırsatımız olacaktır

00:13 - Spor