?>

Samsunspor Teknik Direktörü Reis: Puanlar almak ve galip gelmek için çok iyi fırsatımız olacaktır

UEFA Konferans Ligi'nde Breidablik'e konuk olacak Samsunspor'un teknik direktörü Reis, "Her zaman karşılaşmalarda gösterdiğimiz o mantaliteyi göstermeye devam edersek yarın puanlar almak ve galip gelmek için çok iyi fırsatımız olacaktır." dedi.

Spor - 2 gün önce

Reykjavik

UEFA Konferans Ligi'nin 4. haftasında yarın İzlanda temsilcisi Breidablik'e konuk olacak Samsunspor'un teknik direktörü Thomas Reis, maçın oynanacağı Lougardalsvöllur Stadı'nda İzlandalı oyuncu Logi Tomasson ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Breidablik Teknik Direktörü Skulason: Rakibimize baskı yapıp erken gol bulmak istiyoruz

İzlanda Ligi'ni çok fazla takip etmediğini dile getiren Reis, "Ligle alakalı bir yorum yapmak zor. Ama rakibimizin liglerinin son 3 haftasında teknik direktör konusunda bir değişikliği olmuş. Belki rakibimiz bize karşı baskı hissetmeden oynamaya çalışacak. Bizde baskı hissetmeyeceğiz. Çünkü şimdiye kadar çok iyi performans gösterdik ve ligdeki pozisyonumuzda çok iyi bir durumdayız. Belki bu oynadığımız 3 karşılaşma sonunda bu pozisyonda olacağımızı kimse beklemiyordu. Bu karşılaşma ile alakalı Logi Tomasson'un verdiği bazı tavsiyeleri de değerlendirdik. Bu karşılaşmaya çok iyi hazırlandık. Çok iyi bir mantalite göstermek istiyoruz. Her zaman karşılaşmalarda gösterdiğimiz o mantaliteyi göstermeye devam edersek yarın puanlar almak ve galip gelmek için çok iyi fırsatımız olacaktır." ifadesini kullandı.

????

Konferans Ligi'nde lider olmalarının üzerlerinde baskı yapmadığını vurgulayan Reis, "Üzerimizde pozitif bir baskı var. Tabii bu karşılaşmayı kazanırsak grup aşamasında çok iyi bir pozisyonda olacağımızın da farkındayız. Tabii doğal olarak her maçın da kendisine has bir baskısı olabiliyor ama burada önemli olan o baskının üstesinden nasıl geldiğinizdir. Sonuç olarak her karşılaşmaya 11-11 başlıyorsunuz ve skor 0-0 başlıyor. Ve yarın da aynı şekilde olacaktır. Ve iyi bir sonuç almak için de 90 dakikamız var. 90 dakika boyunca elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

Olumlu sonuçlar alınmaya başlandığında doğal olarak özellikle Türkiye'de beklentilerin çok yükseldiğini vurgulayan Reis, "Ama bu da güzel bir şey açıkçası. Bu bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı teşkil etmiyor. Biz de bu oynadığımız karşılaşmalarda keyif almaya çalışıyoruz. Yarın da Breidablik karşılaşmasından iyi sonuç olmaya çalışacağız.Umarım yarın maçtan sonra gülen taraf oluruz." ifadelerini kullandı.

Breidablik takımının da maçtan keyif alacağını vurgulayan Reis, şöyle devam etti.

"İklim şartları olsun, saha şartları olsun burası biraz daha farklı bir ülke. Ama ben bunlar hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum açıkçası. Evet, hava şartları Türkiye'ye oranla biraz farklı. Biraz soğuk geçebiliyor. Belki takım halinde çok fazla koşmamız gerekecektir. Biz Samsunsporuz, bunu da unutmadan oynamak istiyoruz. Oynadığımız her karşılaşmadan zevk almaya çalışıyoruz. Totalde grup aşamasında oynamamız gereken 6 karşılaşma var. Her maçta da çok iyi bir performans göstermek istiyoruz. Tabii oynayacağımız her karşılaşmanın da bize ayrı bir tecrübe kazandıracağının da farkındayız. Sonuç olarak farklı oyun stillerine sahip takımlara karşı farklı ülkelerden takımlara karşı oynamak güzel hissettiriyor. Biz bu tecrübeyi en iyi şekilde almaya çalışıyoruz. Yarınki karşılaşma elbette ki zor geçecektir. Belki Türkiye'deki bazı insanlarımız İzlanda ekibi olduğu için kolay bir rakip gibi görebilirler ama Hamrun karşısında da çok iyi bir oyuncu grubuna karşı oynadığımızı da gördük. Sahada aynı oyun şekliyle karşılaşabiliriz. Güçlü oyunculara sahip bir takıma karşı oynayacağız. Eğer performansımızın sadece ve sadece yüzde 80'ini bile göstersek çok ciddi problemler yaşayabiliriz."

Tomasson: Her maçı kazanmak için oynadık

Tecrübeli defans oyuncusu Tomasson ise Samsunspor'un şimdiye kadar inanılmaz bir performans gösterdiğini belirterek, "Konferans Ligi'nde şimdiye kadar oynadığımız 3 karşılaşmayı hiç gol yemeden tamamladık. Çok güzlü performans gösterdik. Takım halinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık, her maçı kazanmak için oynadık. Bu da bizi güçlü kılan etkenlerden biriydi. Ben de böyle bir başarının parçası olduğum için çok mutluyum. Tekrar İzlanda'da olmak bana özel hissettiriyor. Burada olduğum için çok mutluyum. Elbette güçlü bir takıma karşı oynayacağız ve bize karşı savaşacaklardır. Zaten rakibimizi yakından tanıyorum. Takım olarak çok iyi performans göstermek ve bu karşılaşmayı da kazanmak istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung Türkiye'yi ziyaret edecek

2025-11-21 20:07 - Siyaset

Beyaz Saray yakınlarında 2 Ulusal Muhafız askerinin vurulduğu bildirildi

2025-11-26 23:52 - Dünya

AP: Beyaz Saray yakınlarında 2 Ulusal Muhafız askerinin vurulduğu bildirildi

2025-11-26 23:17 - Dünya

Rusya, Türk domatesinin ülkeye girişini yasakladı

2025-11-21 21:22 - Özel Haber

ABD'de göçmenlik polisi Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in yeğeninin annesini gözaltına aldı

2025-11-26 19:27 - Dünya

Bakan Memişoğlu: 2025'in ilk 10 ayında 16 milyon MR, 17 milyon BT çekimi yapılmıştır

2025-11-22 01:27 - Sağlık

Tarihi Hasankeyf ilçesinde uçurtmalar, hakları ihlal edilen çocuklar için uçuruldu

2025-11-20 20:22 - Magazin

Türkiye tarımda 7 üründe dünya lideri oldu, 22 üründe ilk üçte yer aldı

2025-11-21 11:33 - Ekonomi

Alman savunma şirketi Diehl, hava savunması için Ukrayna'ya yeni IRIS-T teslimatı yapacak

2025-11-24 19:18 - Dünya

Bitlis'te 12 yaşında iki kez kanseri yenen Elanur, yaşama azmiyle duygulandırdı

2025-11-20 12:53 - Sağlık

İlgili Haberler

Trabzonspor Kulübü Başkanı Doğan'dan şampiyonluk mücadelesinde sabır vurgusu

13:22 - Spor

Partizan maçındaki skandal pankarta "40 bin avro" ceza

13:17 - Spor

Kuzey Makedonya'daki taraftarlar derbiyi heyecanla bekliyor

13:02 - Spor

Down sendromlu sporcu, milli takıma girmek için azimle çalışıyor

12:53 - Spor

Trabzonspor ile Konyaspor 49. randevuda

12:43 - Spor

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan: Türk-Alman işbirliğini her alanda ilerletmeye devam edeceğiz

15:38 - Siyaset

Kur Korumalı Mevduat bakiyesi 3,5 milyar dolara geriledi

15:23 - Ekonomi

Kartlı ödemelerin tutarı ekimde 2 trilyon 210,4 milyar lira oldu

15:03 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: İklim değişikliğinin etkileriyle suya erişim gittikçe zorlaşıyor

14:52 - Ekonomi

Malezya ve Türkiye'nin gelişen ticari ilişkileri dikkati çekiyor

14:32 - Ekonomi