?>

Göztepe'ye yeni tesis müjdesi

Göztepe Kulübü Üst Yöneticisi (CEO) Kerem Ertan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla mevcut tesislere yakın 55 dönümlük yeni bir alanın kulübe devredileceğini ve bu alanda yeni bir tesis kurulacağını açıkladı.

Spor - 4 saat önce

İzmir

Ertan, ISONEM Park Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, stattaki ticari alanlarla ilgili uzun süredir devam eden sürecin tamamlandığını belirterek, geçen hafta itibariyle stadın ve ticari alanların uzun süreli olarak kulübe devri için yasal sürecin başlatıldığını söyledi.

Stadın ve çevresinin yaşayan bir mekan haline dönüştürüleceğini ifade eden Ertan, çatıdaki yürüyüş yolları ve sosyal alanların da kullanıma açılarak hizmet verecek hale geleceğini dile getirdi.

????

Akademiye yatırımın uzun yıllardır gündemlerinde olduğunu ifade eden Ertan, şunları kaydetti:

"Göztepe'nin yükselen değerleri gibi bir proje kapsamında yapılanmaya gittik. 19 yaş altı takımı ile A takım entegrasyonu başladı. Yapılandırma anlamında en önemli konu tesis. Ali Artuner Tesisleri'ni devraldık. Buraya ciddi bir yatırım yaptık. 180 derece farklı, Göztepe'ye yakışır bir tesis haline getirdik. Bu bize yetmez. Akademi tarafında ciddi hedefleri olan bir kulübüz. Özellikle Afrika'da ciddi bir oyuncu kaynağına erişim şansımız var. Bunun ilk adımını U19 takımıyla beraber attık. Şimdi bizim için en önemli haber; tesis. 55 dönümlük, mevcut tesislere çok uzak olmayan bir alanın ön onayını aldık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da şükranlarımızı sunuyoruz. Akademinin bu alanıyla ilgili ilk devir oldu. Bir bakanlıktan başka bir bakanlığa devri yapıldı. Muhatap bakanlığımızdan bize devri için çalışmalar yapılıyor. Bu 55 dönümlük alana yeni bir tesisi yapacağız."

"Parayı Göztepe'nin geleceğini inşa etmek için kullanacağız"

Ertan, kulübün bu yıl haziran döneminde 2 oyuncu ihracatı yaptığını ve ciddi döviz getirisi olduğunu hatırlatarak, "Bu kazanılan kaynak kulübün kasasında duruyor. Bu kaynaklar, paralar kasamızda ve bu parayı kulübün tesisleşmesinde ve takımın Avrupa kupalarına katılması için transferde harcanacak. Bu para başka bir yere, kar dağıtımına gitmeyecek. Bu para Göztepe'nin geleceği, tesisleşmesi ve Avrupa kupalarına katılacak takımın oluşması için kullanılacak. Bu çok net. Bu parayı Göztepe'nin geleceğini inşa etmek anlamında kullanacağız." diye konuştu.

Transfer döneminde teknik direktörlerinin talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan mevkilerde transferler yapılacağını ifade eden Ertan, sponsor desteğinin önemine dikkati çekti. Ertan, İzmir firması ISONEM'in stat isim sponsoru olmasının çok önemli olduğunu, diğer İzmir firmalarından da aynı desteği beklediklerini aktardı.

Yerel yönetimlerle ilişkiye de değerlendiren Ertan, geçmiş döneme göre çok daha iyi bir ilişki bütünlüğü yakaladıklarını vurguladı.

"Aynı pozisyon için bambaşka kararlar veriliyor"

Ertan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve hakemlerle ilgili değerlendirmesinde ise, federasyon başkanıyla iyi bir iletişimleri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Federasyon başkanımızın kararlı, adaletli ve arı kovanına çomak soktuğu bir dönemi yaşıyoruz. Kendisinin bazı uygulamalarıyla ilgili sonuna kadar desteğiz ama hakemler konusu farklı. Hakemler konusu son haftalarda verilen, verilmeyen kararlarda geri kalan 18 hafta her maç, dakika dakika ısrarla geçmişte olduğu gibi takip edeceğimiz bir süreç olacak. Standart yok. Aynı pozisyon için bambaşka kararlar veriliyor. İşin bir de VAR'ı var. VAR nasıl atlıyor veya çağırmıyor? Bu takım, seyri en keyifli takımlardan birisi. Avrupa'daki en mücadeleci takım. Hakemlerin de aynı hakkaniyetle, standartla yaklaşması gerekiyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trump'ın damadının şirketi, Warner Bros. Discovery'ye yapılan satın alma teklifinden çekildi

2025-12-17 02:12 - Medya

Kars'ta 40 aile devlet desteğiyle hayvancılık işletmesi kurdu

2025-12-13 12:37 - Ekonomi

Kongre turizminde kişi başı elde edilen gelir 3 bin dolara ulaştı

2025-12-17 11:38 - Ekonomi

Sudan ve Güney Sudan, petrol ve malların ticareti için "serbest bölge" konusunda anlaştı

2025-12-17 00:48 - Dünya

Bakan Kurum: Bu ülkede ev sahibi olmayan tek bir dar gelirli vatandaşımız kalmayana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz

2025-12-16 20:59 - Siyaset

Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy hakkında 'adaleti yanıltmaya teşebbüs'ten dava talebi

2025-12-17 00:43 - Dünya

Tayland medyası: Tayland ordusu, Kamboçya sınırındaki Chong An Ma bölgesini kontrolüne aldı

2025-12-17 01:42 - Medya

Evladına karaciğer dokusunu veren annenin uyanınca ilk sorusu "Oğlum yemek yedi mi?" oldu

2025-12-17 12:08 - Sağlık

Bitlis'in merkez ve Güroymak ilçesinde eğitime bir gün ara verildi

2025-12-17 06:32 - Eğitim

Lisanslı depoculukla bazı tarım ürünlerinin azami depolama süreleri uzatıldı

2025-12-17 10:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

TFF, Katar Futbol Federasyonu ile iş birliği anlaşması imzaladı

19:27 - Spor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Adalı, Türkiye'nin en büyük altyapı tesisini yapmak istiyor

18:22 - Spor

Beşiktaş Kulübü ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında iş birliği ve pilot takım protokolü imzalandı

17:18 - Spor

Antalyaspor teknik direktör Erol Bulut ile yollarını ayırdı

17:18 - Spor

Mainz 05 Teknik Direktörü Urs Fischer: Samsunspor çok sistematik bir takım

17:13 - Spor

Günün Manşetleri

Aydın'da minibüsle motosikletin çarpışma anı güvenlik kamerasında

20:08 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Hazreti Mevlana'nın 752. Vuslat Yıl Dönümü" mesajı

20:02 - Siyaset

Başkentte trafikte kalan ambulansa yolu motokurye açtı

19:57 - Gündem

TFF, Katar Futbol Federasyonu ile iş birliği anlaşması imzaladı

19:27 - Spor

Karabük'te bir evden 10 kamyon dolusu çöp çıkarıldı

19:17 - Gündem