Gönüllü öğretmenler depremzede çocuklar için görev başında

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde çocukların okul hayatından uzak kalmaması için oluşturulan konteyner sınıflarda yaklaşık 400 gönüllü öğretmen görev yapıyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Gaziantep
Depremlerden en çok etkilenen yerleşim yeri arasında olan İslahiye'de depremzedeler için Kalyon Holding tarafından geçici yaşam alanı hazırlandı.
Milli Eğitim Bakanlığınca da depremzede çocuklar için konteyner sınıflar hazırlandı. Öğretmenler, bu sınıflarda depremzede çocuklara eğitim vermek için gönüllü oldu.
Bölgeye gelen öğretmenler okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine psikososyal eğitimleri başta olmak üzere, resim ve boyama gibi etkinlikler düzenliyor. Hazırlanan sınıflardaki faaliyetlere yaklaşık 120 çocuk katılıyor.
Fizik öğretmeni Kamuran Aldemir, AA muhabirine, gönüllü olarak Batman'dan Gaziantep'e geldiğini söyledi.

Öğrencilere sosyal ve psikolojik destek verdiklerini anlatan Aldemir, öğrencilerin okullarından uzak kalmaması için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
Eğitimleri konteyner sınıflarda sürdürdüklerini belirten Aldemir, "Biz daha çok akademik destekten ziyade çocuklara okul varlığını, okul ortamını yaşatmaya çalışıyoruz. Bölgemiz büyük bir felaket yaşadı. Çocuklar büyük bir buhran yaşadılar, çocuk yaşta oldukları için belki bazı şeylerin farkında değiller. Bazı acıları bazı duyguları yaşamasınlar diye onları rehabilite etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.
Aldemir, çocuklara öncelikle afet eğitimi verdiklerini dile getirdi.
Batman Kösetarla Ortaokulu Müdürü Emin Kaya ise çocukların yaşadıkları acıları bir nebze azaltabilmek için çalıştıklarını belirterek, İslahiye'de depremzede çocukların yaşam alanlarında eğitim öğretime dahil olduklarını söyledi.
Çocukların gözlerindeki yaşama sevinçlerini sınıflara girdiklerinde bir kez daha gördüklerini anlatan Kaya, "Yeniden hayata tutunmanın çok değerli olduğunu görebiliyoruz. İnşallah güzel bir gelecek, mutlu bir gelecek onları kucaklayacaktır. Onlarla birlikte olduğumuz için şanslı hissediyoruz kendimizi." dedi.

Depremzede çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için mücadele verdiklerini vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:
"Ben öncelikle bir babayım, sonra eğitimciyim çocuklarımızın geleceğini düşünerek, 'bir baba ne hissedebilir, ailesinden uzak kalmış, evi yıkılmış, çeşitli travmalar yaşamış, çocuklarımız ne gibi acılar hissedebilir, neler yaşayabilir' bunu kendi çocuğumun empatisinden yola çıkarak gönüllü olmaya karar verdim. Belki çok az bir şey yapıyoruz karınca kararınca güçlü bir etkinliğimiz yoktur ama burada olduğumuzu bilmeleri de sevinç kaynağıdır."
Gönüllü öğretmen Kemal Belge de depremzede çocukları rehabilite etmek amacıyla deprem bölgesinde bulunduklarını söyledi.

Öğrenciler sınıflarda mutlu

Öğrencilerden Sultan Daşdemir ise konteynerde olsa da yeniden okula gelmekten mutlu olduğunu söyledi.
Öğretmenlerini ve arkadaşlarını özlediğini belirten Daşdemir, eğitimini tamamladıktan sonra asker olmak istediğini dile getirdi.
Yağmur Gören de eğitim öğretimden geri kalmadığı için kendisini şanslı hissettiğini belirtti.
Arda Öztürk ise bu imkanı kendilerine sunan yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Turkish Cargo, Arsenal Vakfı ve Türk kuruluşlarından gelen yardımları Adana'ya ulaştıracak

2023-02-17 17:47 - Gündem

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Viyana Büyükelçiliğindeki taziye defterini imzaladı

2023-02-15 18:43 - Dünya

Gönüllü öğretmenler depremzede çocuklar için görev başında

2023-02-22 13:09 - Çevre-Hayat

Mescid-i Aksa hatibi, depremlerin ardından İslam ümmetinin tek vücut olduğunu kanıtladığını söyledi

2023-02-18 12:58 - İslam-Hayat - Safer 1448

Amasra'da maden ocağındaki patlamada yaralan madenci de deprem bölgesinde çalıştı

2023-02-16 11:31 - Gündem

Kahramanmaraş'ta 10 cadde ve sokakta enkaz kaldırma çalışmaları yapılacak

2023-02-20 09:28 - Gündem

Adıyaman'da afetin çocuklar üzerindeki etkisi azaltılmaya çalışılıyor

2023-02-21 14:28 - Çevre-Hayat

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Bu savaşın (Rusya için) stratejik bir fiyasko olduğu açık

2023-02-21 14:29 - Dünya

ASELSAN depremin yaralarını sarmak için afet bölgesinde

2023-02-18 14:23 - Gündem

Mehmetçik'ten depremzede çocuğa moral ziyareti

2023-02-17 11:21 - Gündem

İlgili Haberler

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Çevre-Hayat

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Riskli yapı tespitinde izlenecek yol ve dikkat edilmesi gerekenler

11:17 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Havalimanlarımızın yıllık yolcu kapasitesini 55 milyondan 397,4 milyonun üzerine çıkardık

11:08 - Siyaset

Türkiye'de temmuzda 123 bin 603 konut satıldı

10:57 - Ekonomi

Ödemeler dengesi verileri açıklandı

10:53 - Ekonomi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kuril Adaları'nı ziyaret etti

10:47 - Dünya