?>

Gönüllü bisikletçiler arıların izinde pedal çevirdi

Balparmak ve TEMA Vakfı, Dünya Arı Günü'nde "Arılar Varsa Yarınlar Var" projesi kapsamında arıların doğa ve insan için önemi, ekosisteme katkıları konusunda farkındalık yaratmak için bir bisiklet turu düzenledi.

Ekonomi - 6 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Balparmak ve TEMA Vakfı, arılar ve arıların ekosisteme katkıları konusunda farkındalık yaratmak için "Arılar Varsa Yarınlar Var" projesi kapsamında, bisiklet turu etkinliği gerçekleştirdi.

Balparmak ve TEMA Vakfı'nın Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiği “Arılar Varsa Yarınlar Var” projesi çerçevesinde, Dünya Arı Günü'nde bisiklet turu düzenlendi.

Arıların doğa ve insan için önemi, ekosisteme katkıları konusunda farkındalık yaratmak için Kartal-Kadıköy Caddebostan arasında gerçekleştirilen bisiklet turunda arı dostu gönüllüler arıların izinde pedal çevirdi.

Bisiklet turunun ardından Caddebostan'da Dünya Arı Günü etkinliği düzenlendi. Her yaştan katılımcının yoğun ilgisiyle karşılaşılan etkinlikte, proje manifestosu okunarak çocuklara yüz boyama etkinliği, "Arılar Varsa Yarınlar Var" poster boyaması ve Arı Farkındalık Kiti dağıtıldı.

"Arı, ömrü boyunca yaklaşık bir gram bal yapabiliyor"

Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arıların insan ve doğa hayatı için çok önemli olduğunu belirterek, etkinlikle bunun farkındalığını ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.

Arıların tüm dünyada tozlaşmanın ana unsuru olduğuna dikkati çeken Altıparmak, bir arının bin 500'e yakın çiçekten bal aldığını ve ömrü boyunca yaklaşık bir gram bal yapabildiğini vurguladı.

Altıparmak, proje ile hedeflerinin arıların ekosisteme katkılarını, insan ve doğa için önemini vurgulamak olduğunu belirterek, "Herkes arıları sadece bal yapan hayvanlar olarak görüyor. Oysaki arılar bizim yaşamımızın bir parçası, olmazsa olmazı. Bu konuda TEMA Vakfı ile el ele arıları sahiplenmek için bir araya gelmekten çok mutluyuz." diye konuştu.

"Toplam 70 bin kişiye ulaşacağız"

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç da değişik illerde arılar hakkında farkındalık yaratmak için benzer etkinlikler yapacaklarını belirterek, arıların yaşayan herkes için çok önemli olduğunu söyledi.

Arıların çok kısa yaşamlarında çok faydalı işler yaptığını belirten Ataç, bir tatlı kaşığı balın üretilmesi için arıların çok uğraştığını anlattı.

Ataç, arıların milyarlarca çiçeğin tozlaşmasını da sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz bu farkındalığı yaymak istiyoruz. Bunun için diyoruz ki; 'Arılar varsa yarınlar var, arılar yoksa ne yazık ki yarınlarımız yok.' Bu kapsamda bir web sitesi de açıyoruz. Okullarda çok büyük bir hareket olacak. 46 bin 500 çocuğa, toplam 70 bin kişiye ulaşacağız."

Haftanın Öne Çıkanları

Zelenskiy’in ilk icraatı erken seçim

2019-05-20 16:13 - Dünya

Genç kızın başına yürürken tuğla düştü

2019-05-18 16:47 - Asayiş

İlk kez geldiler...Barajda muhteşem görüntü

2019-05-17 17:39 - Genel

Cenk Tosun’dan Denizlispor formalı şampiyonluk paylaşımı

2019-05-20 16:22 - Spor

'Türkiye, hafta sonuna kadar çöl tozu etkisinde kalacak'

2019-05-16 15:38 - Genel

Akar ve komutanlar gazilerle iftarda buluştu

2019-05-17 02:32 - Gündem

Dışişleri Bakanlığı’nda FETÖ operasyonu: 78 gözaltı

2019-05-20 13:03 - Asayiş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

2019-05-19 15:57 - Genel

Warriors finalden bir galibiyet uzakta

2019-05-19 14:27 - Spor

İzinsiz drone kullanmaya 5 yıl hapis cezası

2019-05-20 13:22 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye Perakendeciler Federasyonundan marketlerin pazar günü kapalı olması önerisi

13:32 - Ekonomi

Bakan Kacır: Sanayimiz ülkemizin kalkınma yolculuğuna hız vermeye devam ediyor

12:03 - Ekonomi

Fed'den 9 ay sonra ilk kez faiz indirimi bekleniyor

11:17 - Ekonomi

Ekonomide toplam arzın yüzde 81,1'ini sanayi üretimi oluşturdu

10:52 - Ekonomi

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4,8 ile beklentilerin üzerinde büyüdü

10:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Trendyol 1. Lig gelecek sezon 18 yerine 20, Nesine 2. Lig ise 38 yerine 36 takımdan oluşacak

17:53 - Spor

AB Konseyi Başkanı Costa, Filistin temsilcilerinin BM Genel Kuruluna katılması gerektiğini söyledi

17:18 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şanghay İşbirliği Teşkilatı zirvesinde yoğun diplomasi trafiği

17:12 - Gündem

Trump, Washington'da suç oranlarının neredeyse sıfıra indiğini belirtti

17:02 - Dünya

ABD Başkanı Trump, ilaç firmalarından Kovid-19 salgınına ilişkin veriler konusunda şeffaflık istedi

16:57 - Dünya