?>

Gönüllere 'damla' olmaya geldiler

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen "Damla Projesi" kapsamında 40 gönüllü, Muğla'daki orman yangınında evleri zarar görenlerin gönüllerini fethetmek için bölgeye geldi.

Kültür Sanat - 8 yıl önce

MUĞLA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü "Damla Projesi" kapsamında 40 gönüllü, Muğla'daki orman yangınında evleri zarar görenlerin yanında yer alabilmek için bölgeye ulaştı.

Muğla'da bulunan gençler, yangında evleri kullanılamaz hale gelen, hayvanları da telef olan Zeytinköy Mahallesi'ndeki vatandaşları ziyaret etti. Çoğunluğu genç kızlardan oluşan grup, evleri zarar gören vatandaşlarla sohbet edip, acılarını paylaşmaya çalıştı.

Grup üyeleri, sarıldıkları vatandaşlarla zaman zaman duygusal anlar da yaşadı.

Gruptakilerden Sümeyye Nur Yakut, yangın mağdurlarına moral vermek için yola çıktıklarını söyledi.

Onların dertleriyle dertlendiklerini aktaran Yakut, her bir mahalleliyle konuşmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kendilerinin bölgeye gelmesinden dolayı herkesin çok mutlu olduğunu belirten Sümeyye Nur Yakut, "İtfaiye, ormanın ateşini söndürebilir ama gönüllerin de bir ateşi var. Biz de o ateşe 'Bir damla olabiliriz' düşüncesiyle geldik." diye konuştu.

"Bizim derdimiz onlarla sohbet edip, moral vermek"

Gruptakilerden Belkıs Saatçi ise bölgenin el birliğiyle kısa sürede toparlanacağını düşündüklerini belirtti.

İnsanların mal varlıklarından daha çok telef olan canlılara ve yok olan anılarına üzüldüğünü aktaran Saatçi, "Yeri doldurulamayan şeylere çok üzülmüşler. Çok duygulandık." dedi.

Selvan Bıçakçı da mağdurların ihtiyaçlarının hızla giderilmeye çalışıldığını vurguladı.

Kendilerinin derdinin bambaşka olduğunu aktaran Bıçakçı, "Bizim derdimiz onlarla sohbet edip, moral vermek. Sarılıp ağlayarak acılarını paylaştık. Biz hep duayla hareket ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye hep bizim yanımızda oldu"

Suriye uyruklu Rama Alsabsabı, arkadaşlarıyla bölgeye gelir gelmez harekete geçtiklerini dile getirdi.

Onların acılarına merhem olmak istediklerini anlatan Alsabsabı, "Buraya gelirken çok heyecanlandım. Türkiye halkı her zaman bizim yanımızda oldu. Ben de onların yanlarında olmak istedim." şeklinde konuştu.

Muhabirler: Ali Ballı, Orhan Çiçek

Haftanın Öne Çıkanları

ABD Arakan'da sivillere yönelik şiddetten endişeli

2017-09-09 03:39 - Genel

'Istanbul Photo Awards 2017' sergisi İzmir'de açıldı

2017-09-08 00:12 - Kültür Sanat

Trump'tan Kuzey Kore diplomasisi

2017-09-05 13:17 - Genel

Fenerbahçe, Janssen'i sezon sonuna kadar kiraladı

2017-09-08 23:08 - Spor

Çavuşoğlu, Malezyalı mevkidaşıyla telefonda görüştü

2017-09-04 21:52 - Siyaset

'Myanmara TİKA yetkilileri girecek'

2017-09-05 20:22 - Gündem

Darbeci askerlere ağırlaştırılmış müebbet hapis

2017-09-08 00:17 - Gündem

Gönüllere 'damla' olmaya geldiler

2017-09-09 16:31 - Kültür Sanat

Fenerbahçe’de bayramlaşma

2017-09-04 16:27 - Spor

Borsa günü düşüşle tamamladı

2017-09-08 21:38 - Ekonomi

İlgili Haberler

Iraklı genç, kurşun kalemin ucunu işleyerek minimal heykeller yapıyor

12:22 - Kültür Sanat

'Buğday Tanesi'ne Uluslararası Bodrum Film Festivali’nden ödül

01:37 - Kültür Sanat

Mısır'da 226 yıl önce keşfedilen firavun mezarı, 20 yıllık restorasyonun ardından bugün yeniden açılıyor

16:18 - Kültür Sanat

Yetim Vakfı, 81 ilde 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' etkinliği düzenledi

17:08 - Kültür Sanat

Gazze'deki Filistinli ressamlardan Küresel Sumud Filosu'na duvar resimli teşekkür

10:47 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İsrail güçleri, geçen ay Mescid-i Aksa'ya 26 baskın düzenledi

16:23 - Dünya

Yurtta Filistin'e destek yürüyüşleri sürüyor

16:17 - Gündem

İstanbul'da avukat Öktem'in hayatını kaybettiği silahlı saldırının detaylarına ulaşıldı

16:12 - Gündem

Küresel Sumud Filosu'na katılan 4 Belçikalı ülkesine döndü

16:08 - Dünya

Papua Yeni Gine'de 6,6 büyüklüğünde deprem

16:07 - Dünya