?>

Göksu Travertenleri'nden oluşturulacak rotalarla yöre turizminin geliştirilmesi hedefleniyor

Giresun'da turkuaz renkli göletler ve beyaz taşlardan oluşan Göksu Travertenleri ile Mavi Göl, yaylalar ve 19. yüzyılda yapılan Halil Rıfat Paşa Tüneli arasında oluşturulacak gezi rotalarıyla yöre turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

Çevre-Hayat - 2 ay önce

Giresun

2022'de turizme kazandırılan ve "Karadeniz'in Pamukkale'si' olarak nitelendirilen Göksu Travertenleri, Giresun'un önde gelen turizm destinasyonları arasında yer alıyor.

Başta ulaşım ve konaklama olmak üzere, altyapı eksikliklerinin hızla giderildiği bölgede, turizmin gelişimine yönelik yeni projeler, bir bir hayata geçiriliyor.

Göksu ile Mavi Göl, Kümbet ve Kulakkaya yaylaları ve Dereli-Şebinkarahisar kara yolu üzerinde 19. yüzyılda inşa edilen Halil Rıfat Paşa Tüneli arasında turizm rotaları oluşturulması amaçlanan proje ile yörenin bilinirliğinin ve cazibesinin artırılması amaçlanıyor.

????

"Yaklaşık 400 bin insan 2024 yılında Göksu Travertenleri'ni ziyaret etti"

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun turizmine bütüncül yaklaştıklarını söyledi.

Serdengeçti, Göksu Travertenleri'nin Giresun turizminin en önemli destinasyonlarından biri haline geldiğine işaret etti.

Giresun'un turizm potansiyelinin en güçlü taraflarından birinin yaylalar olduğunu belirten Serdengeçti, "Yaylalarımızı cazip kılan destinasyon üzerinde Dereli'de Mavi Gölü'müz, aynı zamanda Göksu Travertenleri'miz var. Karadeniz'deki turizm merkezleri arasında en fazla ziyaretçi çeken güzergahlardan birisi de bu destinasyon oldu. Yaklaşık 400 bin insan 2024 yılında Göksu Travertenleri'ni ziyaret etti." dedi.

Serdengeçti, Göksu travertenlerinin yanı sıra Mavi Göl ve bölgedeki tabiat parkına da büyük önem verdiklerini vurgulayarak "Bütüncül bir perspektifte bir proje hazırladık; maviden beyaza ulaşma şeklinde... Göksu Travertenleri ile Mavi Göl'ü buluşturacağız. Eğlence alanları, orman içi yolları, ahşap tünel, ahşap mağara evleri plan içerisinde olacak. Gelecek misafirlerimiz ziyaretler yapacaklar hem de eğlenecekler, güzel zaman geçirecekler." diye konuştu.

"Giresun'umuzun hangi noktasına gidersek gidelim, muazzam bir panoramik manzara var"

Travertenlerin oldukça ilgi çektiğini, buna bağlı olarak turizm altyapı eksikliklerinin hızla giderildiğini anlatan Serdengeçti, şöyle devam etti:

"Burada sürekli altyapıyı yeniliyoruz. Yeni kafeteryalar kurduk. Yöre ekonomisini destekleyecek yeni pazarlar oluşturacağız. Konaklama tesisi projemiz var. Ziyaretçilerimiz oraları hem gezip görebilecekler hem de konaklama imkanına sahip olacaklar. Yolumuzu iyileştirme çalışmalarımız da devam ediyor. Otopark ihtiyacımız çok fazla. Bu sorunlar çözülüyor."

Serdengeçti, Göksu'nun cazibesinden yaylalar ile 19. yüzyılda inşa edilen Halil Rıfat Paşa Tüneli'nin de faydalanması amacıyla proje başlattıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"Halil Rıfat Paşa Tüneli, elle yapılmış doğal bir tünel. Tünelin olduğu bölgeye rekreasyon çalışması yapıyoruz. Yaylalarımız var. Biz turizme sadece bir nokta olarak bakmıyoruz. Bütüncül bir perspektifte baktığımız zaman insanlarımız, Göksu Travertenleri'ni, Mavi Göl'ü, Halil Rıfat Paşa Tüneli'ni, yaylalarımızı ziyaret edecekler. Giresun'umuzun hangi noktasına gidersek gidelim muazzam bir panoramik manzara var. Ülkemizin en güzel panoramik manzaraları Giresun yaylalarında, dağlarında, taşlarında ve denizinde. Biz, var olan bu milli servetimizi ortaya çıkaracak projeleri uygulamaya geçireceğiz artık."

Vali Serdengeçti, Giresun'a gelen ziyaretçilerin daha fazla bölgede konaklamalarını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya, bu sene 3 ülke ile vizeleri kaldırıyor

2025-07-01 07:02 - Özel Haber

Azerbaycan, 17. EİT Zirvesi'ne Hankendi'de ev sahipliği yapacak

2025-07-02 13:48 - Dünya

7 Temmuz Dünya Değişim Günü Türkiye'de ve dünyada kutlanacak!

2025-07-06 11:33 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Tataristan Reisi Minnihanov ile görüşmesi Rus medyasında geniş yer aldı

2025-07-03 00:18 - Özel Haber

Antalya'da makilik alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

2025-07-02 12:58 - Asayiş

Rekabet Kurulundan yapı kimyasalları sektöründeki iki firmaya 42,7 milyon lira ceza

2025-06-30 15:12 - Ekonomi

AK Parti Sözcüsü Çelik: (Leman dergisindeki karikatür) Bize göre bu, doğrudan İslam düşmanlığı

2025-07-01 13:37 - Siyaset

Hakkari'de kooperatifleşerek güçlenen kadınlar yöresel ürünleri tüketiciyle buluşturuyor

2025-07-06 11:43 - Ekonomi

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için kayıtlar başladı

2025-07-03 10:53 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz büyük ve güçlü Türkiye Yüzyılı'nın tüm ihtişamıyla inşasıdır

2025-07-02 15:48 - Siyaset

İlgili Haberler

Trabzonlu taş ustası Türkiye'de "yılın ahisi" seçildi

17:13 - Çevre-Hayat

Atatürk Baraj Göleti'ne 1 milyon 75 bin balık yavrusu bırakıldı

17:02 - Çevre-Hayat

Gaziantep'in tescilli üzümleri kurutularak kışa hazırlanıyor

15:48 - Çevre-Hayat

Restoranda çalışan down sendromlu genç, Adana'nın tescilli lezzetlerini servis ediyor

13:38 - Çevre-Hayat

Kocaçay Deltası’nda iki pelikan türü aynı anda görüntülendi

13:02 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD'de mahkeme, Google'ın Chrome'u satmasına gerek olmadığına karar verdi

00:23 - Medya

Ankara Valiliğinden kent genelinde hissedilen is kokusuna ilişkin açıklama

00:12 - Gündem

Trump, ABD'nin Venezuela'dan ayrılan uyuşturucu taşıyan bir gemiye saldırı düzenlediğini açıkladı

23:57 - Dünya

Trump'tan ABD Uzay Komutanlığı karargahını yeniden Alabama'ya taşıma kararı

23:03 - Dünya

ABD'nin Chicago kentinde hafta sonu boyunca düzenlenen silahlı saldırılarda 8 kişi öldü

22:23 - Dünya