Giresun'da "yıldız fotoğrafçıları" Gölyanı Yaylası'nda bir araya geldi

Giresun'da üçüncüsü düzenlenen "Yıldızlar Altında Giresun, Yıldız Fotoğraf Kampı" etkinliği kapsamında Gölyanı Yaylası'nda bir araya gelen fotoğrafçılar, en iyi fotoğraf karesini yakalamaya çalıştı.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Giresun
Giresun Belediyesi tarafından Giresun Doğa Sporları Kulübü (GİDOSK), Giresun Fotoğraf Sanatı Derneği (GİFOD) ve Giresun Gezgin Fotoğrafçılar Derneği (GEZFOD) iş birliğinde organize edilen etkinliğe katılan fotoğrafçılar, Yağlıdere ilçesine bağlı Gölyanı Yaylası'nda buluştu.

GİDOSK Başkanı Ahmet Kılıç, AA muhabirine, 2019 yılında birincisini yaptıkları etkinliğe her geçen yıl katılımın daha da arttığını söyledi.
Kampa Giresun'un yanı sıra Antalya, İstanbul, Yozgat ve Tokat'tan fotoğrafçıların geldiğini aktaran Kılıç, "Hatta üst üste ikinci kez gelen misafirlerimiz var. Her yıl artarak devam ediyoruz. Bizler de sivil toplum kuruluşu yöneticileri olarak belediyemizin desteğiyle birlikte mutlu oluyoruz. Yıldız fotoğrafçılığı aynı zamanda bir doğa ve kamp bilgisi. Meteoroloji uzmanlığı da isteyen bir alan. Birçok alanı birleştiren bir dalı var. Şu anda olduğu gibi tamamen doğanın içerisindeyiz. Çadırlarımızı kurduk ve altyapımızı hazırladık. İnsanlar gündüz doğada olur ve keyif alır. Biz tam tersine gece doğadayız." diye konuştu.

Etkinliğe katılanlardan Mürvet Şensoy ise amatör fotoğraf tutkusunu yıllardır sürdürdüğüne değinerek, "Yıldız fotoğrafçılığı çok ilginç. Önce 'bunu başarabilir miyim?' diye bir düşünce vardı. Fakat o objektifte samanyolu sanki avuçlarınızın içine düşüyor ya da bir yıldızın kaydığını gördüğünüz zaman o kadar mutlu oluyorsunuz ki bir an kendinizi uzakta zannediyorsunuz." dedi.

İstanbul'dan gelen Tolga Tezcan da uygulamalı ve teorik olarak önemli bilgiler öğrendiğini, yıldız fotoğrafçılığının adeta doğanın bir bölümü olduğunu vurguladı.
Havanın kararmasıyla yıldızları en iyi açıdan görüntüleyebilmek için yaylada farklı konumları gezen fotoğrafçılar, zaman zaman sis ve bulutlar nedeniyle zor anlar yaşadı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya-Ukrayna Savaşı ile Avrupa'da doğal gaz fiyatı yüzde 127,6, kömür fiyatı yüzde 96 arttı

2022-08-25 12:13 - Dünya

Tatilciler, Muğla'nın koylarını günübirlik tur tekneleriyle gezmeyi tercih ediyor

2022-08-27 13:08 - Çevre - Seyahat

Borrell, Türkiye'nin sayesinde tahıl koridorunun açıldığının bilinmesi gerektiğini söyledi

2022-08-22 15:58 - Gündem

Akdenizli kimyevi madde ihracatçılarından temmuzda 787,8 milyon dolarlık ihracat

2022-08-22 19:07 - Ekonomi

Trabzonspor-Galatasaray maçına sarı-kırmızılı taraftarlar alınacak

2022-08-25 21:28 - Spor

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, görevinden istifa ettiğini açıkladı

2022-08-27 22:07 - Spor

Coğrafi işaretli "Ardahan çiçek balı"nın sofralara yolculuğu başladı

2022-08-24 13:24 - Çevre-Hayat

Giresun'da "yıldız fotoğrafçıları" Gölyanı Yaylası'nda bir araya geldi

2022-08-28 08:58 - Çevre-Hayat

Uşak'ta fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

2022-08-26 08:21 - Gündem

BM: Libya'daki gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz

2022-08-26 09:41 - Dünya

İlgili Haberler

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Mikroplastik kirliliğiyle mücadelede seri denetimler sürüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Bursa'da "Perseid meteor yağmuru gözlem etkinliği" düzenlendi

14:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Lübnan, İsrail'in gerilimi tırmandırmasına rağmen "ateş altında" müzakerelerde ısrarc

12:42 - Dünya

Ukrayna: Rusya'daki Novorossiysk Deniz Üssü'ne saldırı düzenledik

12:32 - Dünya

Almanya'da elektrik fiyat şoku aşırı sağ AfD'ye desteği artırdı

12:28 - Ekonomi

Belçika'da ülke geneli sıcak hava alarmı verildi, Fransa'da 1373 dere kurudu

12:22 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barıştan, istikrardan ve kardeşlikten yana tavır koymaya devam ediyoruz

12:13 - Gündem