?>

Gıda makineleri üreten firma dezenfekte kabini imal ediyor

Karaman'da gıda makineleri imal ederek ihracat yapan bir firma, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınından sonra siparişleri iptal olmaya başlayınca, işçi çıkarmamak için dezenfeksiyon kabini üretmeye başladı.

Teknoloji - 5 yıl önce

Karaman

Karaman'da gıda makineleri imal ederek ihracat yapan bir firma, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınından sonra siparişleri iptal olmaya başlayınca, işçi çıkarmamak için dezenfeksiyon kabini üretmeye başladı.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren Estetik Makine Yönetim Kurulu Başkanı Harun Coşkun (42), AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğine 1995 yılında çırak olarak başladığını söyledi.

Coşkun, 2010 yılına başka bir makine üreten firmada kalfa ve usta olarak çalıştığını, sonra Karaman OSB'de ortağı Yunus Topbaş ile ortak kendi imalathanelerini kurduklarını ifade ederek, "O günden bu yana da Estetik Makine olarak hizmet veriyoruz. Bisküvi, çikolata, kek gibi ürünlerin imalatında kullanılan gıda makineleri üretiyoruz. Kendi çapımızda 50'ye yakın ülkeye ihracat yapıyoruz." diye konuştu.

Coşkun, koronavirüs salgını ortaya çıktıktan sonra bazı siparişlerinin iptal olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İş bağlantısı yapmak için yurt dışına gitmemiz lazım, yurt dışından insanların da ülkemize gelmesi lazım. Koronavirüs nedeniyle bu ortam kalmadı. Kimse önünü göremiyor. İşler durma noktasına geldi. Yeni yeni piyasada tutunmaya çalışan bir firmayız. 25 elemanımız var. Sektörde kalifiye eleman bulmak çok zor. Çalışanlarımız bizim ortaklarımız gibi. Çalışmasak da bu insanların maaşını vermek zorundayız. Bunun için yeni arayışlar içine girdik."

"Yurt dışındaki müşterilerimizden isteyenler var"

Yaptıkları araştırmada ülkede dezenfeksiyon kabini üretimi yönünde bir eksiklik olduğunu gördüklerini vurgulayan Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kabin üretimi için yeterli altyapımız mevcuttu. Herhangi ek bir yatırıma ihtiyaç yoktu. Hemen üretime başladık. Bunu müşterilerimize duyurduk. Kısa sürede siparişler gelmeye başladı. Şu anda dezenfekte kabinleri üretiyoruz. Kabinlerimiz tam otomatik, 2 sene garantili. Tamamen yerli üretim. 60 litre dezenfekte sıvı ile bin kişinin dezenfektesi sağlanabiliyor. Marketler, pazar girişleri, toplu çalışılan iş yerleri, belediyeler, kamu kurumları gibi yerler için çok uygun. İlgi bir hayli fazla. Yurt dışındaki müşterilerimizden isteyenler var. Bu üretimle hem istihdamımızı devam ettirmiş, hem de bu salgınla mücadelede bir katkı sağlamış oluyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

KKTC'li çocuklardan 'Teşekkürler Türkiye'm' klibi

2020-04-12 19:27 - Dünya

Antalya'da şehir girişlerine helikopterli denetim

2020-04-10 18:32 - Gündem

İstanbul sokaklarında koronavirüs sakinliği

2020-04-06 19:53 - Gündem

Domates ihracatı ilk çeyrekte yüzde 10 arttı

2020-04-10 14:17 - Ekonomi

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı en yoğun dönemini geçiriyor

2020-04-06 16:17 - Ekonomi

Koronavirüsü yenen doktor alkışlarla görevine döndü

2020-04-13 15:57 - Sağlık

Pandemi - Küreselleşme - Emperyalizm - Yeni Dünya

2020-04-13 10:29 - En Son Yazılar

Almanya'da ezan okunan camilerin sayısı artıyor

2020-04-07 03:02 - Dünya

Denizli'de sokağa çıkma yasağına uymayan kişi eşini araçta bırakıp kaçtı

2020-04-11 23:32 - Çevre-Hayat

Eskişehirspor'a 6 puan silme ve 2 dönem transfer yasağı cezası

2020-04-10 21:42 - Spor

İlgili Haberler

Milli Yetkinlik Hamlesi Kapsül Programı başvuruları başladı

17:17 - Teknoloji

SSB Başkanı Görgün: Yerli ve milli üretim teknolojilerimiz masada da güçlü bir duruşun teminatıdır

16:52 - Teknoloji

NATO Savunma Bakanları, ittifakın ilk "Ticari Uzay Stratejisi"ni onayladı

15:48 - Teknoloji

Almanya’da otomobil şirketleri yazılımda teknoloji devleriyle rekabet için anlaştı

15:33 - Teknoloji

Türk teknoloji şirketinin uzaydaki varlığı artıyor

14:58 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Siyasi parti mali denetimleri Resmi Gazete'de

01:53 - Gündem

İsrail, İran'dan gönderildiğini öne sürdüğü 2 İHA'yı düşürdüğünü iddia etti

01:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi

00:58 - Siyaset

Benfica, Kulüpler Dünya Kupası'nda Bayern Münih'i tek golle geçti

00:53 - Spor

İstihbarat raporuna göre ABD, İran'ın nükleer programını yok edemedi

00:08 - Dünya