?>

'Ghosn artık Renault grubunu yönetecek bir konumda değil'

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Nissan, Renault ve Mitsubishi ortaklığının maaşını düşük göstermekle suçlanan Üst Yöneticisi Carlos Ghosn'un artık Renault grubunu yönetecek bir konumda olmadığını belirtti.

Dünya - 7 yıl önce

PARİS Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Nissan, Renault ve Mitsubishi ortaklığının maaşını düşük göstermekle suçlanan Üst Yöneticisi Carlos Ghosn'un artık Renault grubunu yönetecek konumda olmadığını söyledi.

Le Maire, France Info radyosuna yaptığı açıklamada, Ghosn'un artık Renault grubunu yönetecek konumda olmadığını belirtti.

Renault grubu için geçici bir yönetimin belirlenmesi gerektiğini ifade eden Le Maire, Japon mevkidaşı ile konuyu görüşeceğini bildirdi.

Nissan, Renault ve Mitsubishi ortaklığının maaşını düşük göstermekle suçlanan Ghosn dün tutuklanmıştı.

Kyodo'nun haberinde, Ghosn'un 2011'den itibaren 5 yıl boyunca maaşını toplam 5 milyar yen (yaklaşık 234 milyon lira) düşük göstererek Japonya yasalarını çiğnediği şüphesiyle tutuklandığı bildirilmişti.

Brezilya doğumlu Fransız vatandaşı 64 yaşındaki Ghosn'un, Tokyo'da savcılar tarafından sorgulandığı yönünde haberler çıkmıştı.

Nissan şirketinden yapılan açıklamada, iç soruşturmanın Ghosn'un maaşını yıllardır düşük gösterdiğini ortaya koyduğu ve görevine son verileceği ifade edilmişti.

Ghosn, 1999'da Renault ile sermaye ortaklığı çerçevesinde Japon otomobil şirketinin devrini yönetmek için operasyon direktörlüğü sıfatıyla Nissan'a gelmişti.

Şirketin iyileştirilmesine yönelik fabrikaların kapatılması dahil katı yeniden yapılanma önlemlerine öncülük eden Ghosn, 2001'de hisse sahipleriyle yapılan toplantıda Nissan'ın Üst Yöneticiliğine getirildi, 2005'te de Renault'nun Üst Yöneticisi oldu.

Yakıt veri manipülasyonu skandalının vurduğu Mitsubishi şirketi de 2016'da Nissan-Renault'nun sermaye ortaklığına katıldı.

Nissan, Renault ve Mitsubishi ortaklığı, bu yılın ilk yarısında 5,54 milyon araçla, başlıca rakibi Volkswagen'i geride bırakarak dünyanın en büyük otomobil satıcısı oldu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İran Suriye'de üniversite açacak

2018-11-15 19:32 - Dünya

Hariri: Hükümetin kurulmasını Hizbullah engelliyor!

2018-11-14 07:02 - Dünya

'Afganistan isterse Türkiye barış konusunda yardıma hazır'

2018-11-14 13:02 - Dünya

Trump Suudi Arabistan Büyükelçisi adayını açıkladı

2018-11-14 11:22 - Dünya

Münbiçli aşiretlerden Türkiye'ye destek mesajı

2018-11-14 19:12 - Dünya

Sürücüsüz metro Avrupa'nın birincisi seçildi

2018-11-14 13:32 - Gündem

Osmangazi Köprüsüyle ilgili iddialara cevap geldi

2018-11-14 19:12 - Gündem

İzmir Metro çalışanları sakal bırakacak

2018-11-14 18:22 - Gündem

Geri ödeme listesine 62 ilaç eklendi

2018-11-14 13:02 - Sağlık

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş aile yapısına vurgu yaptı

2018-11-14 23:47 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail, İran'dan gönderildiğini öne sürdüğü 2 İHA'yı düşürdüğünü iddia etti

01:37 - Dünya

İstihbarat raporuna göre ABD, İran'ın nükleer programını yok edemedi

00:08 - Dünya

ABD, Orta Doğu'daki ateşkes sürecinin devam edeceğine "inancını" vurguladı

23:48 - Dünya

CENTCOM adayı Cooper: ABD, Hürmüz Boğazı'nın olası kapanmasına karşı koymaya hazır

23:32 - Dünya

İngiltere: Türkiye güçlü askeri entegrasyon ve savunma sanayi işbirliği ile İngiltere için kilit ortak

21:54 - Dünya

Günün Manşetleri

Siyasi parti mali denetimleri Resmi Gazete'de

01:53 - Gündem

İsrail, İran'dan gönderildiğini öne sürdüğü 2 İHA'yı düşürdüğünü iddia etti

01:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi

00:58 - Siyaset

Benfica, Kulüpler Dünya Kupası'nda Bayern Münih'i tek golle geçti

00:53 - Spor

İstihbarat raporuna göre ABD, İran'ın nükleer programını yok edemedi

00:08 - Dünya