'Geriye de düşsek maçı ve oyunu bırakmıyoruz'

Süper Lig'in 3. haftasında konuk ettiği Trabzonspor ile 2-2 berabere kalan MKE Ankaragücü'nün teknik direktörü İsmail Kartal, "Geriye de düşsek maçı ve oyunu bırakmıyoruz." dedi.

Spor - 8 yıl önce

ANKARA

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, hafta içi yaptıkları analizlerde, rakiplerinin özellikle sağ kanattan etkili olduğunu tespit ettikleri vurgulayarak, "İlk yarıda bu bölgeyi iyi kapatamadık. Maça farklı bir sistemle başladık. Geriye yaslandık ve bundan dolayı da gol yedik. Geçen seneden gelen bir karakterimiz var. Geriye de düşsek maçı ve oyunu bırakmıyoruz." ifadelerini kullandı.
Kartal, ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladıklarını hatırlatarak, "Rakibin üzerinde baskı kurarak, üzerimize gelmelerini engellemek istedik ve planımız da tuttu. İkinci yarıda 2-3 net pozisyonumuz var. Rakip bir kere geldi, o da gol oldu. Trabzonspor, şampiyonluğa oynayan ve iyi oyunculara sahip bir takım. Son dakikada da olsa attığımız golle 1 puanla ayrılıyoruz." diye konuştu.
İkinci yarıları iyi oynayan takımın hep MKE Ankaragücü olduğunu dile getiren Kartal, "Aramıza yeni katılan arkadaşlar var. İyi çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu takımın büyük Ankaragücü camiasının beklentilerine cevap verebilmesi için çalışıyoruz. Oyuncularım da başarılı olmak ve taraftarı mutlu etmek için ellerinden gelenin en iyisi yapmaya gayret gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.
İsmail Kartal, hakemin performansıyla ilgili yöneltilen bir soruyu ise, "Hakemlik bir konu yok. Varsa biz konuşmalıyız." şeklinde yanıtladı.
Karman: Mücadelenin karşılığı 3 puandı
Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, son dakikada gelen gol nedeniyle 2 puan kaybettiklerini belirterek, "Oyuncularımın gösterdiği mücadelenin karşılığı 3 puandı." şeklinde konuştu.
Karşılaşmanın son dakikasında yaşanan ve MKE Ankaragücü'nün gol attığı pozisyonda hakem Mete Kalkavan'ın yanlış bir karar verdiğini savunan Karaman, "Tıpkı Abdülkadir'e gösterilen kartte olduğu gibi, hakemin hata yaptığını düşünüyorum. Pozisyonda faul vardı ama lehimize olması gerekiyordu. Hakem burada yorum hatası yaptı. Bu hata da emeğimizin karşılığı olarak gelmesi gereken 2 puanın önüne geçti." değerlendirmesinde bulundu.
MKE Ankaragücü'nün başarıyla lige çıktığını ve yeni oyuncularla takımı güçlendirdiğini vurgulayan Karaman, şunları kaydetti:
"Onlar da iyi takım olma yolunda ilerliyorlar. Kendilerine başarılar diliyorum. VAR sisteminin sadece ofsayt, kart veya iptal edilen gollerde değil, bu tarz bariz faullerde de devreye girmesi gerekiyor. Pozisyonu tekrar tekrar izledim. Faul lehimize olmalı ve kart rakip oyuncuya verilmeliydi. Sakatlarımızın olması, bazı oyuncularımızın geç gelmesi nedeniyle zamana ihtiyacımız var. Bunu yaparken de puanlara ihtiyacımız var. Eminim bundan sonraki müsabakalarda daha dikkatli olunacaktır."

Muhabir: Ö.Buğra Ersavaş

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye Erkek Milli Takımı turnuvaya veda etti

2018-08-23 01:02 - Spor

'Kardemir Karabükspor'un borcu 160 milyon lira'

2018-08-26 01:07 - Spor

Anadolu'yu Türklere yurt yapan büyük zafer: Malazgirt

2018-08-25 16:32 - Çevre-Hayat

Alman BND'ye göre Türkiye’nin Nükleer Silah Teknolojisi ve kendi yaptığı Atom Bombası var!

2018-08-23 14:18 - En Son Yazılar

Trump'ın eski hizmetçisinden çocuğu olduğu iddiası

2018-08-25 21:37 - Dünya

Evkur Yeni Malatyaspor yeni sezonda hedefini belirledi

2018-08-23 19:32 - Spor

'Geriye de düşsek maçı ve oyunu bırakmıyoruz'

2018-08-26 01:32 - Spor

BM'den Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile ilgili Ebola açıklaması

2018-08-24 02:02 - Dünya

Sağlık sektöründe çığır açacak buluş

2018-08-24 15:02 - Sağlık

Hatalı sürücülere ceza havadan geldi

2018-08-21 23:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Beşiktaş, Vlahovic ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

18:33 - Spor

Bakan Bak, Süper Lig'in yeni sezonu için açılış mesajı yayımladı

18:07 - Spor

Selin Hürmeriç, Dünya Gençler Artistik Yüzme Şampiyonası'nda 5. oldu

17:53 - Spor

Çaykur Rizespor, Umut Erdem'i transfer etti

17:38 - Spor

Antalyasporlu 83 yaşındaki Çiçek Solon Şensoy, Estonya'da iki kez zirveye çıktı

16:23 - Spor

Günün Manşetleri

Yunanistan'ın İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

19:12 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecinde Meclisimiz bu hafta önemli bir adım attı

18:57 - Gündem

Ankara'da özel halk otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 25 kişi yaralandı

18:53 - Asayiş

Dünya şampiyonu T3 Vakfı bursiyeri Ayşegül Balım Yabacı, Selçuk Bayraktar'ı ziyaret etti

18:32 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir kupa ülkemizin huzurundan, kardeşliğinden, iç barışından daha değerli

18:28 - Gündem