?>

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 18. Antalya Maratonu'ndaki farkındalık koşusuna katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 18. Uluslararası Antalya Maratonu (RUNTALYA) kapsamında düzenlenen "1 Adım 1 Hayat" farkındalık koşusuna katıldı.

Spor - 2 yıl önce

Antalya

Kentte 2006'dan bu yana düzenlenen maratona bu yıl 45 ülkeden yaklaşık 10 bin sporcu kayıt yaptırdı.

Antalya Kültür Merkezi önünden başlayan yarışların startını Bakan Kasapoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve milli sporcular birlikte verdi.

Kasapoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, AFAD koordinesinde depremzedelere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunanların yer aldığı "1 Adım 1 Hayat" farkındalık koşusunda yer aldı.

Kasapoğlu, koşunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, maratonun bu yıl farklı bir atmosferde gerçekleştirildiğini belirterek, art arda yaşanan depremlerin, tarihin yaşattığı en önemli felaketlerden biri olduğunu söyledi.

Maratonun bu yıl "1 Adım 1 Hayat" sloganıyla koşulduğuna dikkati çeken Kasapoğlu, "Binlerce sporcu, birbirinden kıymetli katılımcılar bu sürece destek verme adına adım attılar, koştular. Her birine teşekkür ediyorum. Spor, birleştiren bir olgu. Sporun bu ruhunu bu süreçte çok daha güçlü bir şekilde yansıtacağız. Sporcularımızla, spor camiamızla, paydaşlarımızla yansıtacağız. İnşallah devlet, millet el ele vererek yaralarımızı birlikte saracağız." diye konuştu.

Etkinliğin ardından kentte gelen depremzedelerle bir araya geleceğini vurgulayan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin dört bir yanında yurtlarımız depremzedelere açıldı. Antalya da bu konuda çok önemli bir ev sahipliği yapıyor. Ayrıca düzenlenen bir aktivite vesilesiyle de depremzedelerimizle bir araya geleceğiz. İnşallah, bugünkü bu maraton da bu anlamda sürece katkı verecek."

Organizasyonda 10 bin metre, 10 bin metre takım, 21 bin metre ve 42 bin metre (RUNTALYA) yarışları sonrası dereceye giren sporcular törenle ödüllerini alacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya'da yapılacak kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu

2023-03-03 14:23 - Gündem

Hocalı soykırımının 31. yıl dönümüne ilişkin Moskova'da konferans düzenlendi

2023-02-27 20:06 - Özel Haber

Depremin sessiz tanıkları yaşadıkları korkuyu atlatmaya çalışıyor

2023-03-02 16:18 - Çevre-Hayat

Kocaeli'deki Yuvacık Barajı'nın su seviyesi yüzde 50 ölçüldü

2023-03-03 11:17 - Gündem

Deprem bölgesinde kalıcı konutların yapımına bu hafta başlanması planlanıyor

2023-03-01 13:29 - Ekonomi

AB'den günlük kiralamalara sıkı takip hazırlığı

2023-03-02 20:57 - Ekonomi

Basın İlan Kurumu afet bölgelerindeki basın mensuplarına iki katına kadar borç verebilecek

2023-02-28 12:39 - Medya

Futbolda haftanın programı

2023-03-03 09:53 - Spor

Malatyalı yaşlı çift çıkartıldıkları enkazın kaldırılmasını üzüntüyle izliyor

2023-02-27 11:47 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afşin'deki çadır kentte incelemelerde bulundu

2023-02-28 19:23 - Gündem

İlgili Haberler

Uluslararası spor festivali Sporfest 2025 başladı

21:28 - Spor

Milli atıcı Dikeç, NATO dışişleri bakanlarına Antalya'yı gezdirecek

18:13 - Spor

Gaziantep'in uğrak mekanlarında "kupa" yoğunluğu

16:12 - Spor

10. Uluslararası Edirne Maratonu 1000 atletin katılımıyla koşulacak

13:52 - Spor

Türkiye Futbol Federasyonu, futbolcu uygunluğu talimatnamesini revize etti

13:43 - Spor

Günün Manşetleri

Zelenskiy: Ukrayna her türlü müzakere formatına hazır

21:38 - Dünya

Bingöl'de sağanak ve dolu etkili oldu

21:12 - Gündem

15 Yıl önce 15 Yıl sonra Türk-Rus ilişkileri ve tarihi Putin-Zelensky zirvesi -Ömür Çelikdönmez yazdı-

21:11 - En Son Yazılar

İlaç şirketi Sanofi, 2030'a kadar ABD'de en az 20 milyar dolarlık yatırım yapacak

20:57 - Ekonomi

Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliğinden Türk vatandaşlarına Libya'ya seyahat uyarısı

20:07 - Dünya