?>

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Milletimiz yağlı güreşi seviyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Türkler, bizler, er meydanının insanlarıyız. Milletimiz yağlı güreşi seviyor. Onlara sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz." dedi.

Spor - 2 yıl önce

Edirne

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sarayiçi Er Meydanı'nda 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ödül töreni sonrası açıklamalarda bulundu.

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Yusuf Can Zeybek oldu

Bak, gazetecilere yaptığı açıklamada, final güreşini kazanan Yusuf Can Zeybek'i ve rakibi İsmail Balaban'ı tebrik ettiğini söyledi.

Pehlivanların güzel bir güreş ortaya koyduklarını belirten Bak, "Yusuf Can oyunu çevirip galip geldi. İlk turdan itibaren güreşen bütün pehlivanlarımızı tebrik ediyorum. Bu meydanlardan çok ünlü güreşçiler geçti. Ahmet Taşçılar, Recep Karalar... Onlardan önce Ordulu Mustafalar, Karamürselli Aydın Demirler, efsane güreşçiler geçti. Burası tabii er meydanı. Bütün başpehlivanların kendini gösterdiği, o yılki en büyük pehlivanın ortaya çıktığı alan." diye konuştu.

Kırkpınar'a defalarca geldiğini ifade eden Bak, şunları kaydetti:

"Güzel bir gündü, tebrik ediyoruz. Ekranları başında izleyenlere de teşekkür ediyoruz. Pehlivanlarımıza dönüşte hayırlı yolculuklar diliyorum. Antalya bölgesi bu yıl biraz daha hazırlıklı gelmiş. Dolayısıyla onlar kemeri aldılar ve götürüyorlar ama geçici tabii. Altın kemeri almak için üç defa üst üste şampiyon olmak gerekiyor. Hakemine, davulcusuna, cazgırına, yağcısına, emek veren tüm basın mensuplarına, seyircisine, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın spora çok büyük destek verdiğini belirten Bak, Kırkpınar'ı da yakından takip ettiğini dile getirdi.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim'in de Kırkpınar'a katkılar sağladığını anlatan Bak, "Türkler, bizler, er meydanının insanlarıyız. Milletimiz yağlı güreşi seviyor. Onlara sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Tabii tekrar depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak Sayın Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde orada yaraları saracağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bayramda yaklaşık 275 milyon litre akaryakıt satışı yapıldı

2023-07-07 14:15 - Ekonomi

Pamukkale, yılın yarısında 811 bin 156 ziyaretçiyi ağırladı

2023-07-04 14:18 - Çevre-Hayat

Vaşak "Ulu" bir yılda 2 bin 200 kilometre yol yürüdü

2023-07-08 12:33 - Çevre-Hayat

Ali Koç: Arda Güler önümüzdeki sezon Fenerbahçe'de kalmayacak

2023-07-05 18:37 - Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Milletimiz yağlı güreşi seviyor

2023-07-09 21:17 - Spor

5G'ye geçiş için yol haritası oluşturuluyor

2023-07-08 12:08 - Teknoloji

PSG, teknik direktör Galtier ile yollarını ayırdı

2023-07-05 12:53 - Spor

Yozgat Çekerek Barajı lavanta kokusuyla misafirlerini ağırlıyor

2023-07-05 13:13 - Çevre-Hayat

Wimbledon'da dünya 4 numarası Ruud, 2. turda elendi

2023-07-06 23:57 - Spor

İhracatta aslan payı İstanbul'un oldu, en yüksek artışa Muş imza attı

2023-07-05 15:43 - Ekonomi

İlgili Haberler

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri genel satışa çıkacak

01:52 - Spor

Altın Top ödülünü, Fransız futbolcu Dembele kazandı

00:13 - Spor

Galatasaray, 6'da 6 yaparak Süper Lig'de 6 puanlık fark yakaladı

22:28 - Spor

Galatasaray, TÜMOSAN Konyaspor'u 3-1 mağlup etti

22:23 - Spor

Mourinho'dan Fenerbahçe'deki olağanüstü genel kurulla ilgili açıklama

19:13 - Spor

Günün Manşetleri

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

03:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne sınırlarımız içinde ne de bölgemizde teröre tahammülümüz yoktur

01:58 - Siyaset

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri genel satışa çıkacak

01:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta ikili temasları sürüyor

01:37 - Gündem

Malta Başbakanı Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını ilan etti

01:33 - Dünya