Genç sporcu Miraç Özgenel, üç branşta Türkiye şampiyonluğu hedefliyor

Türkiye wushu kung fu ile muaythai şampiyonalarında bir altın, 3 gümüş ile 4 bronz madalya kazanan Miraç Özgenel, boks, muaythai ve wushu kung fu branşlarında Türkiye şampiyonu olmak için haftanın her günü antrenman yapıyor.

Spor - 4 yıl önce

Malatya
Ağabeyi Yusuf Özgenel'in wushu kung fu da ulusal müsabakalarda madalyalar almasının ardından bu spora başlayan 14 yaşındaki Miraç, girdiği müsabakalarda 8 madalya kazandı.
Okul dışındaki vaktinin önemli kısmını spor salonunda geçiren Miraç, son olarak şubat ayında Antalya'da düzenlenen Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda gümüş madalya elde etti.
Haftanın 7 günü antrenmanda ter döken Miraç, boks, muaythai ile wushu kung fu da Türkiye şampiyonlukları elde ederek Avrupa şampiyonalarına katılmayı ve ay yıldızlı bayrağı göndere çektirmeyi ümit ediyor.
Genç sporcu, haziran ayında düzenlenecek boks ve muaythai Türkiye Şampiyonaları'nda altın madalya almayı hedefliyor .
Miraç Özgenel, AA muhabirine, ağabeyi sayesinde başladığı boks ve muaythaide bir süre sonra düzenli antrenman yapmaya başladığını anlattı.

Hedef dünya şampiyonluğu

Her gün düzenli olarak antrenman yaptığını, hafta içi günde 4 saat, hafta sonları ise çift idmanla kendisini müsabakalara hazırladığını dile getiren Miraç, antrenmanların kendisini başarıya götüreceğine inandığını kaydetti.
Aldığı başarılı sonuçlarla 10-16 Haziran'da Antalya'da düzenlenecek Türkiye Muaythai Gençler Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan Miraç, "Birinci olmak ve Malezya'daki dünya şampiyonasında da altın madalya almayı hedefliyorum. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Üç branşta boks, muaythai ile wushu kung fu da Türkiye şampiyonu olmayı hedefliyorum. Geçen yıl Muaythai Gençler Avrupa Şampiyonası'na katılacaktım, ancak yaştan dolayı katılamadım." ifadelerini kullandı.

Severek yapılan antrenman başarı getiriyor

Yardımcı Antrenör Abdullah Yavuz ise antrenmanlara Özgenel'in istekli şekilde geldiğini ve severek yaptığını söyledi.
Severek yapılan antrenmanların başarı getirdiğine işaret eden Yavuz, "Arkadaşça, dostça antrenmanlarımızı sürdürüyoruz, aslında başarı da buradan geliyor. Miraç, ulusal müsabakalarda bir çok başarı elde etti." diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kıbrıs'ın fethinin kumandanlarından Pertev Paşa'nın anıt türbesi Maraş'ta ziyarete aç

2022-04-28 22:22 - Dünya

Türk ANTTEQ'in inşa ettiği konut, Moskova'da "En çok satan yeni bina" olarak tanındı

2022-05-04 19:56 - Özel Haber

Şanlıurfa'daki gelincik tarlaları doğal fotoğraf stüdyosuna dönüştü

2022-05-04 16:59 - Çevre-Hayat

ABD'nin Kansas eyaletini vuran hortumda 100'e yakın bina hasar gördü

2022-04-30 18:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pınarhisar ve Çakıllı Çevre Yolları Açılış Töreni'ne katıldı

2022-04-30 15:42 - Siyaset

Rus saldırılarıyla harabe olan İrpin'de normale dönme çalışmaları sürüyor

2022-04-29 12:41 - Dünya

Türkiye'nin ilk çeyrek turizm geliri yaklaşık 5,5 milyar dolar

2022-04-29 12:59 - Gündem

Barclays: İngiltere’de hayat pahalılığının etkisi müşteriler üzerinde hissediliyor

2022-04-28 14:35 - Ekonomi

ULEB Avrupa Kupası'nda finale kalan Frutti Extra Bursaspor "tarih" yazmayı sürdürüyor

2022-05-04 17:33 - Spor

Amman Kalesi binlerce yıldır medeniyetlere ev sahipliği yapıyor

2022-05-01 12:00 - Dünya

İlgili Haberler

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü eleme turu rövanş maçları tamamlandı

00:17 - Spor

Fenerbahçe, play-off turuna galibiyetle yükseldi

23:48 - Spor

Fenerbahçe tur atladı

23:28 - Spor

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Günün Manşetleri

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Gündem

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı oldukları

00:13 - Dünya

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıya

00:03 - Gündem

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya

Yunanistan’ın Pilio Yarımadası ve Girit Adası’nda yangın çıktı

23:18 - Dünya