?>

Barclays: İngiltere’de hayat pahalılığının etkisi müşteriler üzerinde hissediliyor

İngiltere’nin önde gelen bankalarından Barclays, ülkede artan hayat pahalılığının müşterililerini etkilemeye başladığını bildirdi.

Ekonomi - 3 yıl önce

Londra

Mali verilerini açıklayan Barclays'in üst finansal yöneticisi Coimbatore Sundararajan Venkatakrishnan, ülkede son 30 yılın en yüksek seviyesinde olan enflasyonun, tedarik zincirlerindeki aksamanın ve artan enerji fiyatlarının bankanın bireysel ve kurumsal müşterilerini etkilemeye başladığını kaydetti.

Venkatakrishnan, “Enflasyon, tedarik zinciri sorunları ve yüksek enerji maliyetleri nedeniyle bu yıl çok daha zor koşullarla karşı karşıya kalan küçük işletmelere sahip kurumsal müşterilerimiz üzerinde daha yüksek fiyatların yarattığı etkiye odaklanmaya devam ediyoruz.” İfadesini kullandı.

Artan fiyat baskısının müşterilerinin faaliyetleri üzerinde baskı oluşturduğunu belirten Venkatakrishnan, “Bu zor dönemde elimizden geldiğince onları destekleyeceğiz.” dedi.

Barclays’in bu yılın ilk üç ayında vergilendirme öncesi karı geçen yılın aynı dönemine göre 2,4 milyar sterlinden 2,2 milyar sterline geriledi.

Perakende satışları nisan ayında sert düştü

Britanya Endüstri Konfederasyonu'ndan (CBI) yapılan açıklamada, geçen ay 9 seviyesinde olan perakende satışlar öncü verisinin, nisanda eksi 35'e düştüğü bildirildi.

Açıklamada, son aylarda hayat pahalılığının ciddi şekilde artış kaydettiği ülkede, yükselen enerji ve gıda fiyatları nedeniyle halkın perakende harcamalarını kıstığı belirtildi.

İngiltere’nin önde gelen market zincirleri de artan hayat pahalılığı karşısında fiyat indirimlerine gitmeye başladı.

Ülkede enflasyonun yüzde 7 ile son 30 yılın en yüksek seviyesini görmesinin ardından, İngiltere’nin en büyük süpermarket zincirleri arasında yer alan Asda belirli temel gıda ürünlerinde yüzde 12, Morissons ise yüzde 13 indirim uygulanacağını bildirdi.

Ülkede enflasyon son 30 yılın en yüksek seviyesinde

Ülkede geçen hafta, önde gelen süpermarket zincirleri Ukrayna'da gelen ayçiçeği yağının azalması nedeniyle müşterilerin satın alabilecekleri ürün sayısını sınırlamıştı.

İngiltere'de mart ayı itibarıyla yüzde 7 olan enflasyon, son 30 yılın en yüksek seviyesine çıkmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Ersoy: Körfez ülkelerinden gelen turistlerde çok ciddi artış öngörüyoruz

2022-04-22 16:42 - Gündem

Bebek arabasıyla kağıt toplayan Halepli anne, engelli evlatlarına bayramlık istiyor

2022-04-28 12:35 - Dünya

Şehit özel harekat polisi Altunörs, Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı

2022-04-23 17:41 - Gündem

AB'den Rusya'ya Mariupol'den sivillerin tahliyesine imkan vermesi için çağrı

2022-04-22 21:20 - Dünya

Galatasaray Kulübü yönetimi, idari ibrasızlığın kaldırılması için dava açtı

2022-04-26 13:36 - Spor

KKTC'de Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni hükümet kuruldu

2022-04-25 12:41 - Dünya

DSÖ: Belçika'daki çikolata ürünlerine bağlı dünyada 151 salmonella vakası var

2022-04-27 20:00 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çevreciliğin destanını bu ülkede biz yazdık

2022-04-27 22:03 - Siyaset

İzmir'de geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı

2022-04-26 15:16 - Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar, yarın Almanya'ya gidecek

2022-04-25 17:05 - Gündem

İlgili Haberler

Finansal kuruluşlarca yapılan EFT, havale ve nakit işlemlerine sıkı tedbir geliyor

09:52 - Ekonomi

Küresel piyasalar yeni haftaya karışık seyirle başladı

09:03 - Ekonomi

OPEC+ üyesi 8 ülke eylülde günlük 547 bin varil üretim artışına gidecek

16:53 - Ekonomi

Başarı Global, silah üstü nişangah sistemlerini Türkiye'ye taşıma yolunda

14:37 - Ekonomi

İstanbul ve Antalya havalimanları günlük yolcu ve uçak trafiği rekorlarını kırdı

13:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Finansal kuruluşlarca yapılan EFT, havale ve nakit işlemlerine sıkı tedbir geliyor

09:52 - Ekonomi

Suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 24 şüpheli tutuklandı

09:12 - Asayiş

Küresel piyasalar yeni haftaya karışık seyirle başladı

09:03 - Ekonomi

Rusya'ya tepki gösteren Trump, iki nükleer denizaltının 'gereken yere' konuşlandırıldığını açıkladı

08:59 - Dünya

Kremlin'de tarihi yuvarlak masa toplantısı: Rusya ve Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönem

08:33 - Özel Haber