?>

'Gelin Türk adaletine teslim olun'

Dağlarda saklanan teröristlere seslenen Tunceli Valisi Kaymak, "Gelin Türk adaletine teslim olun. Yoksa bu dağlarda pisi pisine öleceksiniz." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ELAZIĞ

Tunceli'de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördükleri hastanede şehit olan jandarma uzman çavuşlar Yakup Özel ve Burhan Acar için Elazığ'da tören düzenlendi.

Elazığ Havalimanı'ndaki törende, Özel ve Acar'ın Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu, saygı duruşunda bulunuldu.

Tunceli Valisi Osman Kaymak, törende yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

"Milletimizin birlik beraberliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken ve hain emeller peşinde koşan vatan hainleri bilsinler ki; bizler var olduğumuz müddetçe sinsi plan ve emellerine asla ulaşamayacaklardır." diyen Vali Kaymak, bu kapsamda Tunceli’de terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda 100'ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

"Gelin Türk adaletine teslim olun"

Kaymak, "Uzun yıllar girilmeyen Aliboğazı mevkisine kahraman askerlerimiz girmiş ve 8 teröristi etkisiz hale getirmiştir. Mücadelemiz yaz kış demeden sürecektir. Buradan dağlardaki teröristlere sesleniyorum. 'Gelin Türk adaletine teslim olun. Yoksa bu dağlarda pisi pisine öleceksiniz. İster PKK, ister DEAŞ, ister FETÖ, nereden gelirse gelsin necip milletimiz vatan uğruna canını hiçe sayarak karşılığını her zaman verecektir." ifadelerini kullandı.

Okunan duaların ardından şehit Özel'in cenazesi Gaziantep'e, şehit Acar'ın cenazesi de Denizli'ye uğurlandı.

Törene, Elazığ Vali Vekili Mehmet Fevzi Dönmez, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş ile askeri erkan katıldı.

Tunceli'de Aliboğazı mevkisinde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile teröristler arasında dün çatışma çıkmış, Jandarma Uzman Çavuş Yakup Özel ve Burhan Acar ağır yaralanmıştı.

Helikopterle Elazığ'a sevk edilen Özel ve Acar, tedavi gördükleri Fırat Üniversitesi Hastanesinde müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

Muhabir: Bestami Bodruk

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Gerçek Galatasaray dün sahadaydı'

2016-11-26 17:37 - Spor

Okmeydanı'nda şüpheli paket alarmı

2016-11-23 12:02 - Asayiş

Bir haftada 49 terörist etkisiz hale getirildi

2016-11-28 15:27 - Gündem

Yeni asgari ücrette geri sayım

2016-11-29 11:47 - Ekonomi

Kahraman Şerifeler belgesele konu oldu

2016-11-27 13:47 - Kültür Sanat

Görevi süresince 25 hükümet gördü

2016-11-27 15:08 - Çevre-Hayat

Derik Kaymakamlığına atanan Kafkas göreve başladı

2016-11-28 21:37 - Gündem

ABD, El Masri'nin öldürüldüğünü doğruladı

2016-11-23 01:52 - Gündem

Konya'da 23 memur Bylock'tan gözaltına alındı

2016-11-29 12:07 - Gündem

Kurşunlanan sokak kedisinin yaşam savaşı

2016-11-28 15:27 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Doğu Anadolu'da 6 ilde dondurucu soğuklar yaşamı güçleştiriyor

10:38 - Gündem

Milli İstihbarat Teşkilatı 99 yaşında

10:18 - Gündem

Başkentte kesintiler nedeniyle içme suyu çeşmelerden sağlanıyor

23:57 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit polis Fethi Sekin ile adliye personeli Musa Can'ı andı

22:28 - Gündem

GSB burs ve kredileri 6 Ocak'ta ödenmeye başlanacak

22:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Doğu Anadolu'da 6 ilde dondurucu soğuklar yaşamı güçleştiriyor

10:38 - Gündem

Milli İstihbarat Teşkilatı 99 yaşında

10:18 - Gündem

Trump, Venezuela'da 30 gün içinde seçim yapılmayacağını söyledi

10:13 - Dünya

ARF Bio halka arz geliriyle mikroalg ve sera yatırımı yapacak

10:07 - Ekonomi

Kamunun alım yapacağı şirketlere derecelendirme geliyor

09:43 - Ekonomi