?>

Geleneksel okçuluk çadırında hedeflerine 'ok' atıyorlar

Sakarya'da, ata sporu olan okçuluğu yaygınlaştırmak amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce hizmete açılan geleneksel okçuluk çadırı, bölgedeki sporculara farklı bir atmosferde spor yapma imkanı sunuyor.

Spor - 5 yıl önce

Sakarya'da okçuluk sporcuları, kentte hizmete açılan geleneksel okçuluk çadırında farklı bir atmosferde şampiyonalara hazırlanıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce hem ata sporu okçuluğu yaygınlaştırmak hem de tarihi kültürü yaşatmak amacıyla Sakarya Spor Salonu bahçesinde 16 metre çapında geleneksel okçuluk çadırı hizmete açıldı.

Haftanın belirli günlerinde antrenörleri gözetiminde çalışan sporcular, geleneksel ortamda spor yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

"Okçuluk alanında iddialı olacağız"

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, yaptığı açıklamada, sporun her alanına imkan sunmaya çalıştıklarını belirterek, Marmara Bölgesi'nin "ilk ve tek" geleneksel okçuluk çadırını hizmete açtıklarını söyledi.

Çadırın otantik olduğunu dile getiren Özsoy, "Çok amaçlı şekilde kullanacağız inşallah. Sporculardan memnuniyet noktasında hep geri dönüşler alıyoruz. Aynı zamanda sporcu sayımız günden güne artıyor. İnşallah biz de bu alanda iddialı olacağız. Bundan sonraki süreçte geleneksel okçulukta iddialı olduğumuzu söyleyebiliriz." diye konuştu.

Türk tarihinde büyük öneme sahip olan geleneksel okçuluğun ülkede günden güne yaygınlaştığına işaret eden Özsoy, "Dünya çapında ciddi çalışmalar başladı, zaten yapılıyor. Biz de bu alanda geri kalmayalım, yerimizi alalım düşüncesiyle çadırımızı yaptık.

Hedefimiz büyük; önemli sporcular yetiştireceğimize inanıyoruz. Şu an Marmara Bölgesi'nde ilk ve tek, önemli bir çadır. Güzel sporcular yetiştireceğiz. O gayeyle plan ve programlarımızı yeniden gözden geçirdik. Farklı yerlere de bu tip tesisleri yapmak için gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Sporu cazip hale getirirsek sporcu sayımız da artacaktır"

Özsoy, Okçular Vakfı ve Dünya Etnospor Konfederasyonunun okçulukla ilgili güzel çalışmalar ortaya koyduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Bunlara sıradan bir spor gibi bakılmıyor. Her çeşidini halkımız görmek istiyor. Hakikaten çok da yatkın insanlarımız var. İnsanlar 'Aslında bizim genimizde varmış da biz bunun farkında değilmişiz.' diyerek ellerine oku aldıkları zaman hedefi tutturabiliyor.

Ata sporu olması açısından bunu yaygınlaştırmak istiyoruz. Sporcu çalışmasını dört duvar arasında yapabilirdi ama biz sırf okçuluk için özel bir çalışma yaptık. İnşallah diğer illere de örnek olur. Sporu cazip hale getirirsek sporcu sayımız da artacaktır. Bu da başarıyı getirecektir."

Herkesi okçuluk sporu yapmaya davet eden Özsoy, "Ücretsiz bir şekilde buralardan istifade edebilirler. Materyaller hazırlanmış vaziyette, hocalarımızın eşliğinde 7/24 çalışma yapabiliyorlar." şeklinde konuştu.

"Sporcu, o atmosferi yaşasın istedik"

Sakarya Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yıldırım da amaçlarının sporu yaşatmanın yanında spora ait değerleri de tanıtmak olduğunu vurguladı.

Çadırın geleneksel okçuluk kültür evi gibi düşünülebileceğini aktaran Yıldırım, "Gelen sporcu hem profesyonel manada sporunu yapsın hem de o atmosferi yaşasın istedik. Okçuluk, odaklanma problemi ve dikkat dağınıklığı yaşayan, strese dayalı iş yapan insanların huzur bulduğu bir spor dalı. 7'den 70'e herkes bu sporu yapabilir." diye konuştu.

Yıldırım, savaş ve avlanma aracı olarak kullanılan okçuluğun daha sonra spor dalı haline geldiğine işaret ederek, "Merak edenler, bu sporu yapmak isteyenler, 'Hiç ömrümde ok atmadım, hep hevesim vardı, atmak istiyorum.' diyen herkesi buraya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'den tutuklanan eski Urla Belediye Başkanı Oğuz hakkında savcı mütalaa verdi

2020-06-19 18:52 - Gündem

Doğu Anadolu'da gök gürültülü sağanak bekleniyor

2020-06-17 13:31 - Genel

Sırbistan'da halk koronavirüs salgını gölgesinde sandığa gidiyor

2020-06-20 16:24 - Gündem

Türkiye Kovid-19 sürecinde gıdaya talebi avantaja çevirdi

2020-06-20 17:07 - Gündem

İngiltere'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 42 bin 288'e çıktı

2020-06-18 20:57 - Dünya

İran'da dolar ilk kez 19 bin tümeni aşarak tarihi rekorunu kırdı

2020-06-20 14:27 - Dünya

Merkez Bankası rezervleri 93 milyar 62 milyon dolar oldu

2020-06-18 18:12 - Ekonomi

Eski DSÖ Genel Direktöründen Çin'in Kovid-19 konusunda DSÖ'yü geç bilgilendirdiği eleştirisi

2020-06-19 18:52 - Sağlık

Dünya klavye şampiyonalarına 'Türk damgası'

2020-06-16 16:26 - Çevre-Hayat

Eski İspanyol futbolcu Mendieta: Ali Sami Yen'deki maç göz korkutucuydu

2020-06-17 15:17 - Spor

İlgili Haberler

Milli atlet İsmail Nezir, Avrupa 23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası'nda ikinci oldu

22:58 - Spor

Milli sporcu Birgül Erken, Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda rekor kırdı

20:33 - Spor

Fenerbahçe'nin yeni transferi Jhon Duran, "karşılık vermek" için sabırsızlanıyor

17:48 - Spor

Fenerbahçe Beko, Melih Mahmutoğlu'nun sözleşmesini bir yıllığına uzattı

14:35 - Spor

Jelena Todorovic, Brezilya'da bir erkek basketbol takımının ilk kadın başantrenörü oldu

13:34 - Spor

Günün Manşetleri

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

02:07 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'ye gidecek

01:38 - Siyaset

Suriye İçişleri Bakanlığı: Süveyda içindeki çatışmalar durduruldu

01:23 - Dünya

Şehit Mustafa Cambaz 4. Fotoğraf Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu

00:48 - Kültür Sanat

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İçimize soktukları bu terör belasını tamamen bir kenara bırakıyor ve yolumuza devam ediyoruz

00:48 - Siyaset