?>

'Gelecekte her şey cep telefonuna bağlı olacak'

ICANN Başkanı Marby, "Gelecekte internet kullanımı cep telefonundan olacak. Araba tekerlekleri cep telefonları tarafından kontrol edilecek ve her şey cep telefonlarına bağlı olacak." dedi.

Teknoloji - 8 yıl önce

İSTANBUL

İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Göran Marby, gelecekte internet kullanımının cep telefonu cihazlarından olacağını belirterek, "Araba tekerlekleri cep telefonları tarafından kontrol edilecek ve her şey cep telefonlarına bağlı olacak." dedi.

Göran Marby, dünyadaki internet kullanıcılarına servis sunduklarını ifade etti.

İnternetin küresel olduğunu belirten Marby, "Bu yüzden internet insanların hayatına nüfus etmiş durumda." dedi. Marby, bugün dijitali ve buna benzer teknolojilerin konuşulduğunu 10 yıl önceki teknolojinin bugün ile aynı olmadığını kaydetti.

ICANN gibi bir organizasyonun daha önce hiç bulunmadığını belirten Marby, "Bizim herhangi bir şeyle benzerliğimiz yok. Biz karşılaştırılamayız. Çünkü internet insan yaşamının her tarafında." dedi.

Marby, "Biz bu küçük dünyanın daha güzel olması için katkıda bulunuyoruz. Çünkü internetin dünyayı daha iyi yaşanılacak hale getireceğine inanıyoruz." dedi.

"İnternetini korumalı ve geliştirmelisin"

İnternetin öngörülebilirlilik yarattığını, öngörülebilirliğin yatırımı, yatırımında fırsatları yarattığının altını çizen Marby, şunları kaydetti:

"İnternet benzersiz bir şey. Sen bir internete sahipsin, ben de... Eğer öngörü yapmak istiyorsan internetini korumalı ve geliştirmelisin. İnternetin 5 sene sonra nerede olacağını bilmiyorum. Akıllı telefonların hızı interneti değiştirdi. Bu kısım teknoloji çok değişti. Mesela Facebook, Snapchat, Instagram gibi birçok şey çok hızlı oldu. İnternetin altında yatan bizim temsil ettiğimiz internet değişmedi aynı."

Marby, gelecekte internet kullanımının cep telefonu cihazlarından olacağını belirterek, "Tekerlekler cep telefonları tarafından kontrol edilecek ve her şey cep telefonlarına bağlı olacak." dedi.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kenyalılar yarın yeniden sandık başına gidiyor

2017-10-25 19:27 - Genel

Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesine ilgi

2017-10-22 16:52 - Gündem

Rus medyası Türkiye’yi dinlemeye geliyor

2017-10-21 18:39 - Ekonomi

Trump, Kennedy suikastıyla ilgili gizli dosyaları açacak

2017-10-21 22:52 - Dünya

20 yıldır Avrupa'ya gelinlik dikiyor

2017-10-21 15:12 - Çevre-Hayat

İspanya, Katalan hükümetini feshetti

2017-10-21 18:07 - Dünya

10. Kids Turkey İstanbul'da başladı

2017-10-26 19:21 - Genel

'Filmi çekmek kolay olmadı'

2017-10-22 10:17 - Kültür Sanat

29 Ekim'de 'spor bayramı' yaşanacak

2017-10-26 17:16 - Spor

İsrail'in 9 mil kararı Gazzeli balıkçıları sevindirmedi

2017-10-21 18:17 - Dünya

İlgili Haberler

DOSYA: İletişimde 5G Devri

16:22 - Teknoloji

Savunma ve havacılık sanayisinden 9 ayda 6 milyar dolarlık ihracat

13:12 - Teknoloji

TEKNOFEST'ten dereceyle dönen meslek liselilerin hedefi savunma sanayisi

12:23 - Teknoloji

5G teknolojisine geçen ülkeler 2G ve 3G için farklı kapatma planları yürütüyor

11:38 - Teknoloji

Yerli uçan araba AirCar ön siparişe açıldı

19:13 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Marmara Denizi'nde 5 ve 4 büyüklüğünde depremler

17:52 - Gündem

Rusya ile Ukrayna karşılıklı 185 esir asker ve 20 sivil takası yaptı

17:48 - Dünya

Uzmanlar Marmara Denizi'ndeki depremi değerlendirdi

17:42 - Gündem

İsrail'in futboldan men edilmesini isteyen protestocular Wembley Stadı'na yürüdü

17:37 - Spor

Vicdan gemisiyle Gazze'ye giden aktivistler, ablukayı kırmakta kararlı

17:08 - Dünya