'Türedi tipler sünneti ciddi manada tartışır hale geldiler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türedi tipler sünneti ciddi manada tartışır hale geldiler. Bu tartışmaların ülkemizde yapılması bizler için ciddi manada bir üzüntü sebebidir. Bu tartışmaları açmak aslında bir neslin ifsadı anlamındadır." dedi.

Gündem - 9 yıl önce

İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesinde Uluslararası Medeniyet Şurası'nın açılışında konuşuyor.
#Canlı: #CumhurbaşkanıErdoğan, Uluslararası Medeniyet Şurası'nda konuşuyor. https://t.co/2wzaC62pYR

— AA Canlı (@AACanli) 21 Ekim 2017

'Bu türedi tipler sünneti ciddi manada tartışır hale geldiler'Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün aziz dinimizi terör örgütleri üzerinden öylesine bir yere konumlandırmaya çalışıyorlar ki böyle olmadığını anlatmaya çalışmaktan çoğu zaman hakikati ifade etmeye fırsat bulamıyoruz. Şu anda birçok insanlar çıktı, türedi. Bu türedi tipler sünneti ciddi manada tartışır hale geldiler. Bu tartışmaların özellikle ülkemizde yapılması bizler için ciddi manada bir üzüntü sebebidir. Şunu açık, net söylemek zorundayım. Hoca olmak, ahkam kesmek yetkisini kimseye vermiyor ve dolayısıyla Sevgili Peygamberimizin sünnetini tartışma yetkisini de onlara vermiyor. Bu tartışmaları açmak aslında bir neslin ifsadı anlamındadır. Ve bu nesli ifsat etme hakkını da kimse onlara vermemiştir. Kendileri de böyle bir tarzla siyasetin içerisine giremezler, girerlerse bedelini onlar da ağır öderler." dedi.

'Biz de bu tuzağın içine düştük'Erdoğan, "Bir şehrin Batı ölçüsüne göre medeni sayılması için yollarda aydınlatma olması, sokaklarda çamur bulunmaması gibi görünür özelliklere bakılır, halbuki İslam'ın ölçüsüne göre bir şehrin medeniliğinin işareti, mesela kapı kilitlemeden dışarı çıkılabilmesi, ihtiyaç sahibi herkese el uzatılması, sokak hayvanlarına dahi şefkatle davranılması demektir. Bizim medeniyetimizde medenilik budur. Fakat bu tuzağın içine biz farklı şekilde düştük. 40 kat, 100 kat bu tür binaları yapmak sizi medeni yapmıyor ama biz de bu tuzağın içine düştük, onu da söyleyeyim."ifadelerini kullandı.

'Trump medeniyet olayını şekil olarak değerlendiren bir tipolojidir'Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Trump, bana göre medeniyet olayını şekil olarak değerlendiren bir tipolojidir. Bizim anlayışımızda biz farklı düşünce insanlarına kapıları kapatmadık ama şu anda eğer Amerika'da Müslümanlar oradan kovulmanın hesapları içerisine mahkum edilmişse Amerika'da bir sıkıntı var demektir. Önce Trump'ın bunu masaya yatırması lazım. Bizim hedefimizde insan, yaratılmışların en şereflisidir. Fakat görüyorum ki Amerika'da durum böyle değil ve şu andaki gidiş orada sıkıntıyadır." diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Benim 13 tane korumam kendi davetine gittiğim bir ülkede eğer kalkıp da daha Amerika'da tanımadan, görmeden, bilmeden haklarında, gıyaplarında kalkıp gözaltına alma kararı çıkıyorsa kusura bakmasınlar, ben bu ülkeye medeni demem. Beni davet edeceksin, yanımda korumalarım, ben bir ülkenin Cumhurbaşkanıyım ve teröristlere orada adeta bizi dövdürmeyle, tehditle karşı karşıya bırakacaksın ve kendi korumalarım bizimle ilgili tedbir alacak, hele hele iki tanesi orada hiç yok, eşimin korumaları ve bunlarla ilgili savcı gözaltına alma kararı verecek. Böyle adalet olur mu?"

'Dünya 5'ten büyüktür itirazımız, bir medeniyet çığlığıdır'Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya 5'ten büyüktür itirazımız, adalete çağrı boyutuyla aynı zamanda bir medeniyet çığlığıdır. Ne demek dünya 5, olur bu böyle bir şey? İkinci Dünya Savaşı'nın şartları bir kenarda, bugünün şartları bir kenarda. Beş ülke dünyanın kaderini belirliyor, onların dudaklarından ne dökülürse netice o. Böyle bir şey olamaz. İkinci Dünya Savaşı geride kaldı, bugün başka bir dünya var. Bütün hadiseler güncellenirken siyasetin bu noktadaki kaderinin güncellenmesi gerekir." dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

YTB Başkanı Köse BM'de Suriyelilere yönelik çalışmaları anlattı

2017-10-18 19:13 - Genel

'Sakin kent'in kadınları kışa hazır'

2017-10-18 15:08 - Çevre-Hayat

Frankfurt Başkonsolosluğundan polise 'PKK' tepkisi

2017-10-17 20:02 - Dünya

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal yoğun bakımda

2017-10-16 12:07 - Gündem

Kerkük'te DEAŞ operasyonu hazırlığı

2017-10-17 15:32 - Dünya

Yunan gümrükçülerin grevi yaya geçişlerini de etkileyecek

2017-10-18 17:42 - Gündem

'Kamu projeleri' görücüye çıkacak

2017-10-21 14:07 - Gündem

'Zenginliklerimizi fakirliğe çevirmeye çalışıyorlar'

2017-10-20 18:32 - Gündem

YÖK'ten flaş YKS sınavı açıklaması

2017-10-19 18:57 - Eğitim

217 milyon liralık projenin kadın şefi

2017-10-16 14:57 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu

19:47 - Gündem

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

19:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem

Samsun'da sağanak nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya