?>

Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınları Tel Aviv’de otoyolu trafiğe kapattı

Gazze’deki İsrailli esirlerin yakınları ve hükümet karşıtı göstericiler, ülke genelinde esirlerin geri getirilmesi talebiyle protestolar düzenlerken, bir grup protestocu başkent Tel Aviv’in ana arteri Ayalon Otoyolu’nu trafiğe kapattı.

Dünya - 10 ay önce

Ankara

Haaretz gazetesinin haberine göre, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'de tutulanları kaderine terk ettiğini vurgulayan İsrailli esir yakınları, trafiğe kapattıkları Ayalon Otoyolu üzerine sprey boyayla "300 günlük terk edilmişlik" yazdı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye Tahran'da suikasta uğradıTahran’da suikasta uğrayan Hamas lideri İsmail HeniyyeTürkiye, Heniyye'ye yönelik suikasti lanetlediAbbas, Hamas lideri Heniyye'nin suikasta uğramasını kınadı ve birlik çağrısı yaptı

Haaretz'e konuşan Einav Zangauker, oğlu Matan'ın 114 İsrailli esirle "Netanyahu'nun bir anlaşmayı tekrar tekrar ertelemesi nedeniyle" 300 gündür Gazze'de tutulduğunu belirtti.

Zangauker, yakınlarının geri dönmesini sağlayacak bir esir takası anlaşmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Gazze'de esir tutulan Matan’ın kız kardeşi Natalie Zangauker de Ayalon Otoyolu'nun üzerindeki üst geçide sprey boyayla “Sabote etmeyi bırakın” yazarak Netanyahu hükümetine esir takası anlaşmasını bir an önce imzalaması çağrısında bulundu.

İsrail polisi, göstericilerden birini gözaltına aldı.

Suikastların Hamas'la müzakere sürecine zarar vermesinden endişeliler

Gazze’de esir tutulan Agam Berger’in babası Shlomi Berger, kendisi ve diğer esir yakınlarının, suikastların Hamas'la müzakere sürecine zarar vermesinden endişeli olduklarını dile getirdi.

Maariv gazetesine bağlı FM 103 radyo kanalına konuşan Berger, “Esirlerin aileleri bunun (suikastın) müzakere sürecine zarar vermeyeceğini ve Hamas ile ilişkilerin herhangi bir şekilde kesilmesine neden olmayacağını umuyorlar.” dedi.

Hamas ile İsrail arasında arabulucular vasıtasıyla yapılan görüşmeler sürerken, Tel Aviv yönetimi anlaşmayı geciktirerek Gazze'de daha fazla sivilin öldürülmesi ve esirlerin hayatını tehlikeye atmakla suçlanıyor.

Netanyahu'nun koalisyon ortaklarından Yahudi Gücü Partisi lideri ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Dini Siyonizm Partisi lideri ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in, Hamas ile anlaşma yapılması durumunda hükümetten ayrılma tehdidinde bulundukları biliniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin'deki olimpik havuz 263 bin kişiyi ağırladı

2024-07-28 11:57 - Spor

Ağrı Dağı'nda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesi indirildi

2024-07-25 22:43 - Gündem

Spor federasyonları yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı

2024-07-25 15:02 - Spor

Fas'ta sıcak hava sebebiyle 21 kişi öldü

2024-07-25 17:57 - Dünya

Kanada, orman yangınlarıyla mücadele ediyor

2024-07-25 15:28 - Dünya

Doğal gaz ithalatı mayısta yüzde 21,9 azaldı

2024-07-30 13:38 - Ekonomi

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda aksayan seferler normale döndü

2024-07-25 13:32 - Gündem

Kuzey Kore'nin gönderdiği çöp balonları, Güney Kore'de hava trafiğini aksattı

2024-07-25 13:43 - Dünya

Hayvancılıkta 2024-2026 dönemi destekleme tutarları belli oldu

2024-07-26 10:52 - Ekonomi

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

2024-07-31 00:52 - Gündem

İlgili Haberler

ABD Dışişlerinden 4 Uluslararası Ceza Mahkemesi yargıcına yaptırım kararı

00:27 - Dünya

ABD Başkanı Trump ile Elon Musk arasındaki tartışma büyüyor

23:58 - Dünya

Musk'tan, Epstein davasına ait dosyalarda Trump'ın da yer aldığı iddiası

23:22 - Dünya

İsrail, Beyrut’un Dahiye bölgesine hava saldırıları düzenlediğini duyurdu

22:37 - Dünya

Trump'tan Musk'a "hükümet sözleşmelerini sonlandırma" tehdidi

22:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Fas’ta yasak sebebiyle kurban kesemeyecek olan vatandaşlar bayrama buruk giriyor

00:38 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

ABD Dışişlerinden 4 Uluslararası Ceza Mahkemesi yargıcına yaptırım kararı

00:27 - Dünya

ABD, hiçbir büyük ticaret ortağının döviz kurunu manipüle etmediğini belirtti

00:18 - Ekonomi

UEFA Uluslar Ligi'nde finalin adı: Portekiz-İspanya

00:13 - Spor

Salih Özcan, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı

00:02 - Spor