?>

Gazze'de Kovid-19 önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uzatıldı

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı 2 gün daha uzatılırken, şehirler arası ulaşım da yasaklandı.

Dünya - 5 yıl önce

Gazze

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, sokağa çıkma yasağının 48 saat daha uzatılmasına ve şehirler arası ulaşımın yasaklanmasına karar verildiğini belirtti.

Bezm, özellikle kuzey bölgelerinde daha sıkı önlemler gerektiğini, bu bölgelerde şehir içi ulaşımın da yasaklandığını sözlerine ekledi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, bugün 36 kişide daha Kovid-19 tespit edildiğini, mart ayından bu yana vaka sayısının 257'ye yükseldiğini, can kaybının 3, iyileşen kişi sayısının ise 72 olduğunu duyurmuştu.

Virüsün karantina merkezlerinin dışına sıçraması endişeleri artırdı

Sağlık Bakanlığı, 2 milyona yakın insanın yaşadığı 365 kilometrekarelik alandan oluşan Gazze Şeridi'nde Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek için yurt dışından ve işgal altındaki Batı Şeria'dan gelenler için karantina merkezleri oluşturmuştu.

Dışarıdan gelenler bu karantina merkezlerinde 21 gün boyunca gözlem altında tutulduktan sonra yerleşim bölgelerine gönderiliyordu.

Bu önlem sayesinde Gazze'de uzun süre virüsün yayılması engellense de Sağlık Bakanlığı 24 Ağustos'ta korkulan haberi açıkladı.

Bakanlık, Gazze'deki bir mülteci kampında yaşayan aynı aileden 4 kişinin Kovid-19 testinin pozitif olduğunu duyurdu.

Bu gelişme üzerine 24 Ağustos'tan itibaren Gazze Şeridi'nde 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Karantina merkezleri dışında 27 Ağustos'ta da yeni vakalar tespit edilmesi üzerine sokağa çıkma yasağı 3 gün daha uzatıldı.

Uzmanlar, Kovid-19'un karantina merkezleri dışına yayılması nedeniyle Gazze'deki durumun oldukça endişe verici olduğunu dile getiriyor.

Aktif vaka sayısının daha da artması durumunda bölgedeki hastanelerin yetersiz kalacağı ifade ediliyor.

İsrail, 13 yılı aşkın süredir Gazze Şeridi'ni kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Forbes, Rusya'nın en zengin kadınlarını açıkladı

2020-08-28 07:20 - Özel Haber

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'tan “itibarlı belediye“ açıklaması

2020-08-29 15:50 - Genel

Tıp fakültesini kazanan pazarcı gençten örnek tavır

2020-08-27 21:21 - Çevre-Hayat

Borsa güne yükselişle başladı

2020-08-25 13:03 - Ekonomi

Maydos Kilisetepe Höyüğü kazılarında Tunç Çağı dönemlerinin izleri araştırılıyor

2020-08-26 14:46 - Çevre-Hayat

Gazze'de Kovid-19 önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uzatıldı

2020-08-30 01:36 - Dünya

Koronavirüsü yenen ikiz kardeşlerden tedbirlere uyulması çağrısı

2020-08-29 15:18 - Çevre-Hayat

AFAD Giresun'a 9 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdi

2020-08-26 18:26 - Gündem

Sudan'da dini konulardaki reformlar yeniden protesto edildi

2020-08-29 04:46 - Dünya

Belçika Grand Prix'sinde pole pozisyonu Hamilton'ın

2020-08-29 20:26 - Spor

İlgili Haberler

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Maden Bakanı Kabamba'yı taşıyan uçak pistten çıktı

18:38 - Dünya

Gazze'deki hükümet: On binlerce çadır sular altında kaldı, 288 bin aile felaketi yaşıyor

17:37 - Dünya

BM: Dünya, her yıl 10 milyon hektar tropikal orman kaybediyor

17:17 - Dünya

Gazze'den Filistinlilerin sürgününü organize eden STK'nın İsrail bağlantıları sorgulanıyor

17:13 - Dünya

Almanya Başbakanı Merz, AB'nin "Avrupa Savunma Birliği" haline getirilmesini istedi

16:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Brüksel'de düzenlenen iş zirvesinde "Türkiye'nin Avrupa savunmasına katkıları" v

19:17 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yapıldı

19:08 - Siyaset

Engelli bireylere özel indirimli trafik poliçesi uygulaması başlıyor

18:58 - Ekonomi

Arda Turan, Ukrayna'daki saldırılar nedeniyle sığınağa indikleri zamanlar olduğunu söyledi

18:47 - Spor

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Maden Bakanı Kabamba'yı taşıyan uçak pistten çıktı

18:38 - Dünya