?>

GAÜ Rektörü Öztürk, Kıbrıs Yükseköğretimini Ordu’da temsil etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu başkanlığında ki heyet ile birlikte Türkiye’nin Ordu ilinde gerçekleştirilen KKTC Tanıtım Etkinliği’ne Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı Serhat Akpınar adına Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektör

Eğitim - 9 yıl önce

Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu’nun katkılarıyla gerçekleştirilen ve Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İlçe Kaymakamları, Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Başkanı Fikret Yıldız, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, STK temsilcileri ile çok sayıda basın mensubu ve davetli katıldı.

Ziyarete ile ilgili açıklamalarda bulundu

Ziyaret ile ilgili açıklamada bulunan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Ordu programına Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı Serhat Akpınar’ı temsilen katıldığını belirterek, organizasyonda samimi bir ortam içerisinde çok güzel etkileşimlerde bulunduklarını söyledi. Öztürk açıklamasının devamında ise; “Kıbrıs Üniversiteler Birliğinin gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları daha yakından anlatabilme imkânı bulurken, gerek Sayın Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gerekse de Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz bizleri çok güzel karşıladı. Bu ziyaretin bir sonraki aşaması Eylül’ün ikinci haftası Kıbrıs’ta olacak” dedi.

Öztürk ayrıca, Girne Amerikan Üniversitesi’nin Ordu Üniversitesi ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile bir araya geldiklerini ifade ederek, planladıkları projeler üzerinde toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Öztürk devamında; “KKTC Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan heyet dâhilinde çok güzel işbirlikleri ve güzel etkileşimler ile Kıbrıs Üniversiteler Birliğini temsil ettiğimizi düşünüyorum. Kıbrıs Yükseköğretimi hakkında da bilgileri aynı zamanda kendilerine vermiş olduk” diye konuştu.  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İDSB Gençlik Kurulu'ndan İhlas Vakfı'na ziyaret

2016-08-11 13:37 - Gündem

Tarım sektöründe Rusya sevinci

2016-08-10 20:47 - Ekonomi

Trabzonspor yurda döndü

2016-08-11 01:57 - Spor

Şehitlerimiz son yolculuklarına uğurlandı

2016-08-11 18:32 - Gündem

TIR'ın altında feci şekilde can verdi

2016-08-14 04:07 - Genel

'Bu yapının artık altı da ortası da üstü de ihanettir'

2016-08-11 14:22 - Siyaset

FETÖ soruşturması kapsamında 16 Başbakanlık çalışanı tutuklandı

2016-08-08 21:52 - Gündem

FETÖ’cular astsubayı eritti!

2016-08-11 18:47 - Gündem

TBMM heyeti Kanada basınına FETÖ’yü anlattı

2016-08-09 01:37 - Dünya

Otomobille biçerdöverin altına girdiler: 2 ölü

2016-08-11 12:47 - Genel

İlgili Haberler

15 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin tercih ve atama kılavuzu yayımlandı

16:42 - Eğitim

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elçi vefat etti

15:42 - Eğitim

Ek kontenjanla yerleşen öğrenciler için yurt başvuruları başladı

12:22 - Eğitim

Gençlik ve Spor Bakanlığı burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı

10:43 - Eğitim

Burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı

10:17 - Eğitim

Günün Manşetleri

Erzurum'da nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenci, öğretmenin Heimlich manevrasıyla kurtarıldı

17:13 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 7'nci yılında Ara Güler'i andı

17:05 - Gündem

Maccabi Tel Aviv taraftarları Aston Villa maçına giremeyecek

17:02 - Dünya

AB'de turistik konaklama rekoru kırıldı

16:59 - Ekonomi

Beşiktaş'tan yayıncı kuruluş açıklaması

16:53 - Spor