?>

Galatasaray'da başkanlığa aday olan Eşref Hamamcıoğlu, listelerini divan kuruluna verdi

Galatasaray Kulübünde 11 Haziran'da yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlığa aday olan eski divan kurulu başkanı Eşref Hamamcıoğlu, listelerini divan kuruluna verdi.

Spor - 3 yıl önce

İstanbul

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadı'nda bulunan kulüp merkezine gelen Hamamcıoğlu ile ekibi, 44 kişilik yönetim, denetim, sicil ve disiplin kurulu aday listelerini, divan kurulu başkanı Aykutalp Derkan'a teslim etti.

Listelerini teslim ettikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Hamamcıoğlu, seçim sürecinin önemli aşamalarından birisine geldiklerini belirterek, "Bugün listelerimizi teslim ettik. Listelerimiz zaten hazırdı. Biz hep buradaydık, burada olmaya devam ediyoruz. Gurur duyduğum ekibim burada." dedi.

Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray tarihinde hiç yaşanmayan bir süreçten geçtiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu, hukukun çeşitli dayanaklarına yaslanarak iptal edilmiş bir seçim sürecidir. Galatasaray'ımızın çok acil öncelikleri olmasına rağmen büyük bir gecikme yaşadık. Bu gecikmenin nedenlerine ve sebep olanlarına, Galatasaray kamuoyu şahit olmaktadır. Galatasaray her zaman genel kurul üyelerinin iradeleriyle yönetilmiştir ve böyle olmaya devam edecektir. İçinde bulunduğumuz dönemeçli yol hiç kimseye bir yarar sağlamamaktadır. Galatasaray'ın yapılacak çok işi var. Galatasaray'ın çatıdan ziyade bir temele ihtiyacı olduğunu hep beraber biliyoruz. Bu temeli sarsmaya kalkanları en güzel dersi ve cevabı genel kurul üyeleri verecektir. Bundan şüphemiz yok. Bizim yolumuz belli, rotamız net."

Uzun zamandır birlikte hareket eden bir ekip olduklarını vurgulayan Hamamcıoğlu, "Bizim; liste yetiştirmek, herhangi biriyle ortaklık yapmak gibi bir düşüncemiz olmadı. Her şeye rağmen Galatasaray'da bugün birleşme günüdür diye düşünüyorum. Bugün Galatasaray'ın en büyük ihtiyacı samimiyet, şeffaflık ve güvendir. Son zamanlarda yaşardıklarımızla bunların eksik olduğunu hala görüyorum. Bundan da kimsenin faydalanmasına izin vermememiz lazım. Seçimin oluşturduğu kaotik ortamda Galatasaray'da çeşitli nedenlerle pozisyon bulmak isteyenler lütfen Galatasaray'dan ellerini çeksinler. Bugün Galatasaray'a faydalı olma zamanı, sarsılmış temellerimizi yeniden sağlamlaştırma zamanıdır. Değerli eski başkanlarımızdan Dursun Özbek ve koalisyon ortağı olan sevgili Metin Öztürk ile arkadaşlarına başarılar diliyorum. Elbette seçim sürecinde bir rekabet olacaktır ama bu rekabetin husumete dönmemesi en büyük dileğimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Eski başkanlardan Dursun Özbek ile daha önce aday olacağını açıklayan Metin Öztürk'ün aynı listeden seçime girecek olmasıyla ilgili soru üzerine Hamamcıoğlu, "Görüyoruz ki rakibimiz tek değil. Öyle bir birlikteliğin kendilerine yararlı olacağını düşündüler. Bizim ekibimiz çok uzun zamandır seçime hazırlanıyor. Bir tarafta seçimi kazanacağından emin olmayan bir aday, diğer tarafta da ortaklık olmadan seçime yetişebileceğine emin olmayan bir aday.. Dolayısıyla ikisinin ortaklık yapmasından daha doğal bir şey yok. Ancak her ikisi de bizim değerli dostlarımızdır. Bu bir yarıştır, takdir de genel kurulumuzun olacaktır." diye konuştu.

Eşref Hamamcıoğlu, futbol takımı ile ilgili bir soru üzerine, "Galatasaray, emin olun futbol takımına kimin transfer edileceğinden daha önemli konularla karşı karşıya. Bizim önceliğimiz bu problemlere çözüm bulmak. Futbolla ilgili konuyu da profesyonel ekibimiz mutlaka sizinle paylaşacaktır. Çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Hamamcıoğlu, seçilmeleri halinde eski yöneticilerden Adnan Öztürk'ün Galatasaray Sportif AŞ'de görev yapacağını da sözlerine ekledi.

Yönetim kurulu listesi

Eşref Hamamcıoğlu'nun aday yönetim kurulu listesinde Osman Kocaman, Murat Özer, Boğaç Göncü, Sadık Burçin Tunçel, Mehmet Emre Mısırlı, Levent Apaydın, Nizam Hışım, Cevat Genç, Utku Dönmez ve Murat Karaman yer aldı.

Hamamcıoğlu'nun yönetim kurulu yedek listesi ise Ender Merter, Abdullah Metin Tutçuoğlu, Namık Kemal Martı, Suat Sarı ve Kaan Artukoğlu'ndan oluştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fransa futbolunda sezonun en iyileri belli oldu

2022-05-16 14:06 - Spor

Otomotivde en fazla ihracatı İstanbul yaptı

2022-05-14 11:29 - Ekonomi

ABD'deki 49 eyalette Kovid-19 vakaları artış gösterdi

2022-05-19 19:21 - Dünya

Uzmanlara göre Türk dünyası meta evrenini inşa etmekte geç kalmamalı

2022-05-14 23:21 - Teknoloji

Trabzon'dan Van'a gelip inci kefali göçünü izlediler

2022-05-14 20:44 - Çevre-Hayat

Galatasaray'da başkanlığa aday olan Eşref Hamamcıoğlu, listelerini divan kuruluna verdi

2022-05-20 18:07 - Spor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ukrayna'ya 100 milyon dolarlık ek askeri yardımı onayladı

2022-05-19 22:35 - Dünya

Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı'nda yapılan millet bahçesine ilişkin paylaşım

2022-05-15 20:34 - Gündem

Fenerbahçe, Serdar Aziz'in sözleşmesini 3 yıl uzattı

2022-05-20 15:59 - Spor

Jandarmaya güvenli sürüş eğitimi Bursa'da veriliyor

2022-05-18 12:55 - Gündem

İlgili Haberler

Beşiktaş, İngiliz futbolcu Tammy Abraham'ı kadrosuna kattı

18:48 - Spor

Tek erkeklerde dünya 6 numarası Djokovic, Wimbledon'da 3. tura çıktı

18:42 - Spor

Kırkpınar'da 762 pehlivan güreş tutacak

18:32 - Spor

Basketbol BKT Avrupa Kupası'nda rakipler belli oluyor

17:37 - Spor

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını tamamladı

17:03 - Spor

Günün Manşetleri

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 74'e çıktı

19:18 - Gündem

İsrail’in Beyrut'ta düzenlediği İHA saldırısında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

19:02 - Dünya

İngiltere'de ünlü isimler, İsrail yanlısı BBC yönetim kurulu üyesinin görevden alınmasını isted

18:52 - Dünya

Beşiktaş, İngiliz futbolcu Tammy Abraham'ı kadrosuna kattı

18:48 - Spor

ABD ve İran'ın gelecek hafta Oslo'da nükleer konulu görüşme planladığı iddiası

18:33 - Dünya