?>

G-20 Liderler Zirvesi başladı

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de iki gün sürecek G-20 Liderler Zirvesi başladı.

Dünya - 7 yıl önce

BUENOS AİRES

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de iki gün sürecek G-20 Liderler Zirvesi başladı.

Zirvenin Dönem Başkanı ve Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, zirvenin düzenlendiği Costa Salguero fuar alanında konuklarını karşıladı.

Karşılamanın ardından liderler, basına kapalı yapılan "Adil ve Sürdürülebilir Gelecek" temalı toplantıya katıldı.

Toplantının ardından, Macri, liderleri resmi törenle karşılayacak ve ardından aile fotoğrafı çekilecek.

Macri'nin açılış konuşmasının ardından üç oturumda gerçekleştirilecek zirvenin ilk oturumu "İnsanları ilk sıraya koymak, Küresel Ekonomi, Çalışma Hayatının geleceği ve Kadın'ın güçlendirilmesi" temasıyla düzenlenecek.

İlk oturum sonrasında ikili görüşmelerde bulunacak liderler, ardından Arjantin'in tarihi Colon Tiyatrosu'ndaki (Teatro Colon) kültürel etkinliğe katılacak. Zirvenin ilk günü G20 Liderler Yemeği ve delegeler için verilecek kokteyl ile son bulacak.

Zirveye 19 lider, 15 bin kişi katılıyor

Zirvenin ikinci ve son günü, "Konsensus oluşturmak-Sürdürülebilir Kalkınma ve İklim Sürdürülebilirliği" temasıyla yapılacak ikinci oturumla başlayacak. Bir buçuk saat sürmesi öngörülen toplantıdan sonra zirvenin üçüncü ve son oturumu "Fırsatları Elde Etme - Altyapı, Enerji ve Sürdürülebilir Gıda Geleceği" başlığı altında liderler tarafından değerlendirilecek.

Zirve, G20 Liderler bildirgesinin imzalanması, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin G20 2019 sunumu ve Arjantin Devlet Başkanı Macri'nin kapanış konuşmasıyla sona erecek.

Dünyanın dört bir yanından 3 binden fazla gazetecinin takip ettiği zirveye, 19 lider ve aralarında Avrupa Birliği'nden de delegelerin yer aldığı 15 bin kişi katılıyor.

G20 karşıtı birçok protestonun düzenlendiği Buenos Aires'de zirve için geniş güvenlik önlemleri alındı. Zirve süresince 20 binden fazla kolluk kuvveti görev yaparken, şehirde 6 bölge trafiğe kapatıldı. Toplu taşımayı da etkileyen güvenlik önlemleri nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonsporlu Ekuban'ın acı günü

2018-11-27 17:02 - Spor

Kılıçdaroğlu'ndan Karamollaoğlu'na ziyaret

2018-11-26 20:12 - Siyaset

'Zafer Takı' eski ihtişamına kavuşuyor

2018-11-25 15:02 - Kültür Sanat

Hedefi tekvandoda Avrupa şampiyonluğu

2018-11-27 19:27 - Spor

Paris'teki gösteriye ilişkin 101 kişi gözaltına alındı

2018-11-26 01:17 - Dünya

Cüneyt Çakır 24. derbisine çıkacak

2018-11-29 16:02 - Spor

'Sağlam aile birliğinin temeli karşılıklı iş bölümüne bağlıdır'

2018-11-24 02:12 - Gündem

Fransa, Benin'e ait 26 sanat eserini iade edecek

2018-11-24 05:02 - Dünya

'Yüksek yargıdaki yargılamaların yüzde 70'i adli tatile kadar bitecek'

2018-11-24 14:32 - Gündem

Hanife nine 73 yaşında iş hayatına atıldı

2018-11-24 15:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Gazze'deki hükümet: Ateşkesten bu yana bölgeye sadece 173 yardım tırı girdi

01:27 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan öldürülen aktivist Charlie Kirk'e gıyabi Özgürlük Madalyası

01:23 - Dünya

Gazze'deki hükümet: İsrail'den Kızılhaç aracılığıyla 45 Filistinlinin naaşını teslim aldık

23:53 - Dünya

İsrail, Kızılhaç'ın Hamas’tan 4 İsrailli esirin cesedini teslim aldığını açıkladı

23:22 - Dünya

BM'den Gazze'de patlamamış mühimmatların yüksek risk oluşturduğu uyarısı

22:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Gazze'deki hükümet: Ateşkesten bu yana bölgeye sadece 173 yardım tırı girdi

01:27 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan öldürülen aktivist Charlie Kirk'e gıyabi Özgürlük Madalyası

01:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı oyuncularını ve teknik heyetini tebrik etti

01:08 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası'na 6 ülke daha bilet aldı

00:37 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelaşvili ile görüştü

00:27 - Siyaset