?>

Hedefi tekvandoda Avrupa şampiyonluğu

Tekvandoda kısa sürede önemli başarılara imza atan 14 yaşındaki milli sporcu Ozan Toytoğlu, Avrupa şampiyonluğu için çalışmalarını sürdürüyor.

Spor - 7 yıl önce

TEKİRDAĞ - MESUT KARADUMAN Tekvandoda kısa sürede önemli başarılara imza atan ve 3 Türkiye şampiyonluğu bulunan 14 yaşındaki milli sporcu Ozan Toytoğlu, Avrupa şampiyonluğu için çalışmalarına devam ediyor.

En son katıldığı Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda erkekler 61 kiloda birinci olarak milli takım kadrosuna seçilen Toytoğlu, Avrupa'da da altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Ozan Toytoğlu, İspanya'da yarın başlayıp, 2 Aralık Pazar gününe kadar sürecek Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Toytoğlu: "Ülkemi temsil edecek olmak gurur verici"

Milli sporcu Ozan Toytoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi uluslararası bir şampiyonada temsil edeceği için gururlu olduğunu söyledi.

İlk başladığında çok iyi sonuçlar alamadığını ifade eden genç sporcu, "Tekvandoya 9 yaşında başladım. Tekvandoyla tanışmam, babamın teşvik etmesiyle oldu. Daha sonra Oğuzhan Tokgöz hocayla tanıştım. Onunla birlikte iyi yerlere gelmeye başladım." dedi.

Daha iyi dereceler almak için sürekli kendini geliştirmeye çalıştığını dile getiren Toytoğlu, "En son katıldığım Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldum. Ondan önce milli takımın Atina kampına katılmıştım. Anadolu Yıldızlar Ligi'nde Türkiye şampiyonluğu derecem var. Başka katıldığım organizasyonlarda da dereceler elde ettim. Ülkemizi uluslararası bir şampiyonada temsil edecek olmak gurur verici. Hedefim, İstiklal Marşı'mızı okutmak, bayrağımızı göndere çektirmek. İnşallah bunu başaracağım." ifadelerini kullandı.

Tokgöz: "Adım adım zirveye çıkan bir sporcumuz"

Başarılı sporcunun antrenörü Oğuzhan Tokgöz, Ozan Toytoğlu'nun son yıllarda önemli derecelere imza attığını aktardı.

Her zaman daha başarılı sporcular yetiştirmek için çalıştıklarını ve milli takıma sporcu kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirten Tokgöz, şunları kaydetti:

"Ozan başarılı sporcularımızdan birisi. 3 Türkiye şampiyonluğu var. Adım adım zirveye çıkan bir sporcumuz. İlk başladığında çok başarılı değildi ama çalıştı ve daha iyi yerlere geldi. Son 2 yıldır zirveye oynuyor. İnşallah Avrupa'da da derece yapmasını bekliyoruz. Milli takım güçlü bir kafileyle şampiyonaya katılıyor. Orada güzel sonuçlar almaya çalışacağız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin'de sığ deniz sondajı başlıyor

2018-11-26 20:12 - Siyaset

Çiftçiye 490 milyon liralık destek ödemesi

2018-11-23 17:17 - Gündem

Trabzonsporlu Ekuban'ın acı günü

2018-11-27 17:02 - Spor

'Savaşın çocukları'na öğretmenlik yapıyor

2018-11-23 17:17 - Çevre-Hayat

Dağcılara yaban keçisi sürprizi

2018-11-21 18:32 - Çevre-Hayat

'Efsane İndirim' başlıyor

2018-11-21 18:17 - Ekonomi

Erdoğan ile Fermacu görüştü

2018-11-23 22:12 - Gündem

Amazon ormanlarında son 10 yılın en büyük kaybı

2018-11-24 23:32 - Dünya

İstanbul'un en tecrübeli öğretmeniyle en yenisi buluştu

2018-11-23 20:02 - Çevre-Hayat

Meksika'dan göçmen konvoyundaki 213 kişiye gözaltı

2018-11-22 18:07 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye, Dünya Kupası elemelerinde Bulgaristan'ı 6 golle geçti

23:48 - Spor

Norveç, İsrail'i 5-0 yenerek Dünya Kupası elemelerinde 6'da 6 yaptı

21:23 - Spor

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'de podyumun zirvesine çıktı

17:38 - Spor

Milli motosikletçi Can Öncü, Portekiz'de 3. olarak podyuma çıktı

16:18 - Spor

2027 Avrupa Oyunları ile 2036 Olimpiyat Oyunları değerlendirme toplantısı

15:27 - Spor

Günün Manşetleri

Denizli'de tavanı çöken evdeki 6 kişi yaralandı

02:03 - Asayiş

Mısır'da Gazze'deki savaşı sonlandırmak için Trump'ın katılımıyla uluslararası zirve

01:18 - Dünya

İran: Avrupa ile nükleer müzakere düşünmüyoruz, ABD ile adil ve dengeli diyaloğa hazırız

01:07 - Dünya

İsrail askerleri Mısır sınırında bir kişiyi öldürdü

01:02 - Dünya

Afganistan ve Pakistan sınırında çatışma yaşandığı bildirildi

00:17 - Dünya