?>

Futbol takımlarının yaz kampında tercihi Erciyes

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'e 4 yıl önce kurulan ve bu yıl kapasitesi 4 katına çıkarılan 1850 rakımlı Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, başta Süper Lig ekipleri olmak üzere futbol takımlarının gözdesi haline geldi.

Spor - 1 yıl önce

Kayseri

Sahip olduğu 2 futbol sahasının yanında 6 saha ve spor salonu eklenen Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, Konyaspor, Gaziantep FK ve Samsunspor'un yanı sıra Belçika temsilcilerinden Almere City ile birçok futbol takımının yaz kampına ev sahipliği yapacak.

Tesis sorumlusu Gülşah Bıkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisteki sahaların, bu sezondan itibaren Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından işletileceğini söyledi.

Kamp merkezi kapasitesinin 4 katına çıkarıldığını belirten Bıkmaz, "12 bin metrekarelik alanda kurulan tesisimizde şu anda 6 sahamız hizmete açıldı. 2 sahada ise son çalışmalar yapılıyor. Bunlardan biri müsabaka sahası olarak kullanılıyor. Müsabaka sahamızda 180 kişi kapasiteli tribünümüz de mevcut." diye konuştu.

Gülşah Bıkmaz, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin sadece futbol için tasarlanmadığını, yüksek irtifa kampı yapmak isteyen sporcuların her türlü imkanı bulabilecekleri bir tesis haline geldiğini dile getirdi.

Tesislerin uluslararası standartlara sahip olduğuna dikkati çeken Bıkmaz, şunları kaydetti:

"Tesisimizde kapalı spor kompleksimiz ve yüzme havuzumuz bulunuyor. Bunlar için iki ayrı bina inşa edildi. Kapalı spor kompleksinde basketbol ve voleybol sporcularını ağırlıyoruz. Yine aynı binada profesyonel fitness salonumuz var. 50 metreye 20 metre ölçülerinde 8 kulvarlı olimpik yüzme havuzumuz bulunuyor. Bu iki binada şubat ayından beri sporcularımızı ağırlıyoruz. Hatta en son ülkemize altın madalya kazandıran milli yüzücü Ekaterina Avramova'yı da tesisimizde ağırladık."

Bu yıl 4 Süper Lig ekibine ev sahipliği yapacaklarını belirten Bıkmaz, "Bunun dışında bazı alt lig takımlarıyla da temas halindeyiz. Temmuz ayı itibariyle takımlar gelmeye başlayacak. Dolu dolu bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yabancı takımları da ağırlayacağız. Belçika liginden takımların yetkilileri tesisi gezdi ve çok beğendi. Onlarla da anlaştık ve temmuz ayının sonuna doğru ağırlayacağız." diye konuştu.

Erciyes'in yüksek irtifa kampı için parlayan yıldız olduğunu belirten Bıkmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burası yüksek irtifa kampı için en uygun olan 1850 rakımda. Ülkemizde tam olarak bu rakımda bir yüksek irtifa kamp merkezi yok. Bazı yerler bu rakımın altında bazıları ise daha yüksekte bulunuyor. Sporcuların burayı tercih etmesindeki en büyük etken bence bu. Ülkemizde en son yapılan yüksek irtifa kamp merkezi olduğumuz için modern tesislere sahibiz. Oteller merkeze çok yakın. Bu özelliği de tercih sebeplerinden biri. Havalimanına ulaşım ise sadece 30 dakika. Buraya yapılması planlanan projeler de bulunuyor. Atletizm pisti, 4 futbol sahası daha, butik oteller ve bungalovlar da ilerleyen süreçte hayata geçecek."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Küresel petrol talebinin 2029'da düşmeye başlayacağı tahmin ediliyor

2024-06-12 15:38 - Ekonomi

Türkiye'nin odaklandığı stadyum: BVB Dortmund

2024-06-14 09:42 - Spor

Sarunas Jasikevicius ilk sezonunda "duble" yaptı

2024-06-13 17:06 - Spor

Yapay zeka ulaşımı "akıllandıracak", trafik kazalarını azaltacak

2024-06-13 11:47 - Teknoloji

Washington'da konferansa katılan Biden'a Gazze protestosu

2024-06-11 23:22 - Dünya

İsrail, Batı Şeria'dan 80 bin Filistinli işçinin çalışma izinlerini dondurmaya başladı

2024-06-13 17:38 - Dünya

Almanya'nın işçi şehri Gelsenkirchen

2024-06-11 11:53 - Spor

A Milli Futbol Takımı'nın Hannover'deki halka açık antrenmanının biletleri tükendi

2024-06-11 15:27 - Spor

Tır sürücülerinin vize sorunu BM'de görüşüldü

2024-06-11 15:29 - Dünya

Hamas, Gazze için ateşkes planına ilişkin cevabını arabuluculara ilettiğini duyurdu

2024-06-11 22:48 - Dünya

İlgili Haberler

Gaziantep FK'de teknik direktörlük görevine Burak Yılmaz getirildi

16:43 - Spor

Kocaelispor Başkanı Recep Durul, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'nu ziyaret etti

16:23 - Spor

Kaptan Ulaş Kıyak iddialı: Halkbank'ın ruhunda her zaman kazanmak var

14:42 - Spor

TFF 1. Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz: Yabancı oyuncu sayısının artırılmasına sıcak bakmıyorum

14:12 - Spor

Samsunspor 27 yıl sonra yeniden Avrupa sahnesine çıkacak

13:57 - Spor

Günün Manşetleri

Okul Servis Araçları Yönetmeliğindeki Değişiklik Resmi Gazete'de

17:18 - Gündem

AB liderleri, Ukrayna'da barış için ABD ile ortak çabaları ilerletme taahhüdünü yineledi

17:08 - Dünya

Bursa ve Sinop'ta çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

16:57 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, NSosyal'den ilk paylaşımını yaptı

16:53 - Siyaset

Trump, Ukrayna'nın NATO'nun asla bir parçası olmayacağını yineledi

16:48 - Dünya