?>

Frigya'da sıcak hava balonu uçuşları artıyor

"İkinci Kapadokya" olarak adlandırılan Frigya'da yeni yatırımlarla hem sıcak hava balonlarının sayısı hem uçuşlara katılan yerli ve yabancı turist artıyor.

Çevre-Hayat - 9 ay önce

Afyonkarahisar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün ön inceleme raporları sonrası, İhsaniye ilçesinde 2019'da test uçuşları yapıldı.

Başarılı uçuşların ardından bölgede düzenli sıcak hava balonu uçuşları için izinlerin verilmesiyle 2021'den bu yana yüzlerce yerli ve yabancı turist, Frigya ve Döğer beldesindeki Emre Gölü üzerinde uçuş deneyimi yaşıyor.

Gerekli izinleri alan ikinci sıcak hava balonu firması da bu ay Frigya'da uçuşa başladı.

Döğer Belediye Başkanı Mehmet Akif Ersoy, AA muhabirine, bölgede sıcak hava balonu uçuşlarına başlayan ikinci sıcak hava balonu firmasının Frigya'ya renk katacağını söyledi.

Frigya'nın "Türkiye'nin ikinci Kapadokyası" olarak adlandırıldığını dile getiren Ersoy, şöyle konuştu:

"Yeni yerler her zaman cezbedicidir, merak uyandırır. Bölgemizde çok sayıda medeniyet yaşamış. Friglere kadar uzanan bu coğrafyada tarihi kalıntılar çok fazla. Yine, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma eserlerimiz de var. Frigya, hem tarihi hem de coğrafi olarak gezilip görülmesi gereken noktalar arasında. Sıcak hava balonuyla uçmak da çok güzel bir duygu ve deneyim. Sıradan hobilerden çok çok farklı. Sabahın dingin vaktinde tüm coğrafya ayaklarımızın altında, her tarafı görebiliyoruz. Bu güzel uçuş keyfini, yerli ve yabancı turistlere tavsiye ediyoruz."

"Bölgedeki cezbedicilik harika, yatırım anlamında çok cazip"

Bölgenin ikinci sıcak hava balonu firmasının sahibi Adnan Şar da Kapadokya'nın ardından Frigya'ya yatırım yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Frigya'nın tarihi ve doğal zenginliğine dikkati çeken Şar, "3 bin yıllık bir tarih söz konusu. Emre Gölü, peribacaları, Kapadokya'daki gibi yer altı şehirleri, kiliseler, tapınaklar ve mabet yerleri var. Bölgedeki cezbedicilik harika, yatırım anlamında çok cazip. Biz de mart ayında uçuşlara başladık. Yerli ve yabancı herkesi Frigya'daki tarihi dokunun üzerinde sıcak hava balonuyla uçurmak istiyoruz. Paydaş bütün iş insanları ve acenteleri buraya bekliyoruz."

Şar, bölgedeki sıcak hava balonu turizm yatırımın yanı sıra bungalov tarzında bir otel inşa edeceklerini de anlattı.

Sıcak hava balonuyla Frigya'yı keşfeden Rengin Geçe de 3 bin yıllık tarihi mekanları ile Emre Gölü'nün üzerinde uçmanın keyfini yaşamaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Peribacaları, anıt abideler, kaya mezarlara yukarıdan bakmak çok güzel. Gerçekten bu heyecanı sıcak hava balonuyla herkes tatmalı." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Kılıç, canlı yayında soruları cevapladı

2025-03-07 02:02 - Siyaset

The Ultimate Kazakhstan Adventure 2025: Combining Flights, Trains, and Cars

2025-03-03 15:15 - İnsan&Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye hedefini gerçekleştirme noktasında daha avantajlı konumdayız

2025-03-06 20:02 - Siyaset

Baykar ve Leonardo, SİHA'lardan uzay ve yapay zekaya kadar pek çok alanda ortak çalışacak

2025-03-06 17:37 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

GÖZDE Güdüm Kiti, TSK'nın gücüne güç katacak

2025-03-05 12:48 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'siz bir Avrupa güvenliği düşünülemez

2025-03-03 20:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'ye tam üyelik hedefimizi muhafaza ediyoruz

2025-03-07 13:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ve Azerbaycan barışın, huzurun, refahın tarafındadır

2025-03-05 17:17 - Siyaset

Türkiye yeni milli robotlarla tanışacak

2025-03-06 13:22 - Teknoloji

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu, Aksaz ve Didim'de incelemelerde bulundu

2025-03-05 14:37 - Gündem

İlgili Haberler

Köy okulunda eğitimi sınıflardan seralara, zeytin ve ceviz bahçelerine taşıdılar

16:27 - Çevre-Hayat

Erzincan'daki Dumanlı Tabiat Parkı beyaza büründü

15:07 - Çevre-Hayat

Muhtarın devlet desteğiyle kurduğu zeytinyağı üretim tesisi mahallelinin geçim kaynağı oldu

11:53 - Çevre-Hayat

Ardahan'da Aktaş Gölü çevresi kar yağışıyla beyaza büründü

10:33 - Çevre-Hayat

Kars'ta etkili olan kar yağışı sarıçam ormanlarını beyaza bürüdü

10:12 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Beşiktaş, bir "büyük" maçta daha yine skoru koruyamadı

22:47 - Spor

Trump, Avustralya'daki saldırıya müdahale eden Ahmed el-Ahmed'den övgüyle bahsetti

22:38 - Dünya

Hasan Dağı'nda mahsur kalan 2 üniversite öğrencisi askeri helikopterle kurtarıldı

22:33 - Gündem

Trabzonspor ile Beşiktaş 3-3 berabere kaldı

22:22 - Spor

Başakşehir deplasmanda Samsunspor'u 2-0 yendi

22:12 - Spor