?>

Fransız bankaları 'Çöldeki Davos'u' boykot ediyor

Societe Generale ve BNP Paribas bankalarının üst düzey yöneticileri, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın himayesinde gelecek hafta Riyad'da düzenlenecek yatırım konferansına katılmayacaklarını duyurdu.

Dünya - 7 yıl önce

PARİS

Fransız Societe Generale ve BNP Paribas bankalarının üst düzey yöneticileri, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın himayesinde gelecek hafta Riyad'da düzenlenecek yatırım konferansına katılmayacaklarını açıkladı.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, "Çöldeki Davos" olarak adlandırılan toplantıya katılım konusunda Fransa'dan ilk iptaller gelmeye başladı.

Ekonomi dergisi Capital, BNP Paribas Başkanı Jean Lemierre ve Societe Generale Genel Direktörü Frederic Oudea'nın konferansa katılmaktan vazgeçtiklerini belirtti. Haberde, 23 ve 25 Ekim tarihlerinde Riyad'da gerçekleştirilecek "Geleceğe Yatırım Girişimi" (FII) konferansına şimdiye kadar Fransız siyaset ve iş dünyasını temsil eden iki ismin katılmama kararı aldığı vurgulanarak, yeni iptallerin olabileceği mesajı verildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde da dün yaptığı açıklamada konferansa katılmayacağını bildirmişti.

Washington Post'un Suudi yazarı Cemal Kaşıkçı'nın akıbetinin belirsizliğini koruması nedeniyle, ABD'nin en büyük finansal kuruluşlarından Chase'in Üst Yöneticisi (CEO) Jamie Dimon, Blackrock'un CEO'su Larry Fink, Blackstone'un CEO'su Stephen Schwarzman, Google Cloud'ın CEO'su Diane Greene ve Londra Borsası CEO'su David Schwimmer, hafta başından bu yana, Riyad'da 23-25 Ekim'de gerçekleştirilmesi planlanan konferansa katılmaktan vazgeçtiklerini duyurmuştu.

Geçen hafta da Dünya Bankası Grubu Başkanı Jim Yong Kim, Uber'in CEO'su Dara Khosrowshahi, Ford'un Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford, AOL'nin kurucusu Steve Case, Viacom'un CEO'su Bob Bakish ve Google'ın eski yöneticilerinden Kai-Fu Lee konferansa katılmayacaklarını açıklamıştı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ülkesinin 2030 Vizyonunu tanıtmak amacıyla geçen yıl başlattığı FII konferansının, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasına bağlı olarak alınan çekilme kararlarına rağmen yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Muhabir: Ömer Aydın

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Düşen Özel Türk jetinin kaza ön raporu yayınlandı

2018-10-17 19:47 - Gündem

‘Hırsız Kapanı 4’ operasyonlarında Sakarya’da 4 şahıs tutuklandı

2018-10-15 01:02 - Asayiş

Gazze ablukadan kurtuluncaya kadar gösteriler devam edecek

2018-10-13 21:17 - Dünya

Konut kira zammında 'yüksek oran' kurnazlığına dikkat

2018-10-13 19:02 - Gündem

Prematüre bebeklerin beslenmesinde yerli üretim

2018-10-13 19:02 - Sağlık

Darbe sanığı yarbaydan 'Genelkurmay'da mahsur kaldım' savunması

2018-10-12 00:27 - Gündem

Ziraat Türkiye Kupası 4. eleme turunun kura çekimi

2018-10-16 20:32 - Spor

İHH, Endonezya'daki felaketi havadan görüntüledi

2018-10-13 17:32 - Dünya

Bulduğu paranın sahibini arıyor

2018-10-13 18:02 - Çevre-Hayat

Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası

2018-10-11 21:32 - Gündem

İlgili Haberler

İspanya hükümeti İsrail'e yönelik 9 maddelik yaptırımı yürürlüğe soktu

15:12 - Dünya

İspanya'da 12 kentteki meydanlarda Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

14:42 - Dünya

AB Yüksek Temsilcisi Kallas, Gazze konusunda üye ülkelerin bölünmüşlüğüne işaret etti

13:48 - Dünya

Pakistan'ın Pencap eyaletinde sel nedeniyle son 24 saatte 122 bin kişi daha tahliye edildi

12:53 - Dünya

Ağustos 2025, dünyada kayıtlardaki üçüncü en sıcak ağustos ayı oldu

12:28 - Dünya

Günün Manşetleri

Yardım malzemeleri taşıyan "İyilik Treni"nin 23'üncüsü Afganistan'a hareket etti

16:03 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Rabia'yı kabul etti

15:52 - Gündem

İzmir'de polis merkezine silahlı saldırıda şehit olan polisler son yolculuğuna uğurlandı

15:43 - Gündem

Rize'de balıkçı tezgahlarında bolluk yaşanıyor

15:17 - Ekonomi

İspanya hükümeti İsrail'e yönelik 9 maddelik yaptırımı yürürlüğe soktu

15:12 - Dünya