?>

Fransa'da komisyon, tartışmalı göç yasa tasarısı üzerinde uzlaştı

Fransa'da 14 parlamenterden oluşan karma komisyon, tartışmalı göç yasa tasarısı konusunda ortak bir metin konusunda mutabık kaldı.

Dünya - 2 yıl önce

Paris

Ulusal basındaki haberlere göre hükümetin tartışmalı göç yasa tasarısına ilişkin uzlaşma sağlamak amacıyla kurulan, 14 parlamenterden oluşan Karma Komisyon, ortak bir tasarı metni üzerinde anlaştı.

Uzlaşılan taslak metne göre ülkede yaşayan yabancılara kira desteği ve aile yardımları, kısmen çalışma şartına bağlanıyor.

Çalışan yabancılar Fransa'ya geldikten 3 ay sonra, çalışmayanlar ise 5 yıl sonra kira desteğinden faydalanabilecek.

Aynı şekilde bir işi olan yabancılar ülkeye geldikten 30 ay sonra, işi olmayanlar ise 5 yıl sonra aile yardımlarına erişebilecek.

Tasarı metnine göre güvenlik güçlerine karşı suç işleyen çifte vatandaşlar, Fransız vatandaşlığından çıkarılabilecek.

Uzlaşılan metin, önce parlamentonun üst kanadı Senato'da, ardından alt kanadı Ulusal Meclis'te oylamaya sunulacak.

Aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Milletvekili Marine Le Pen, partisinin mecliste komisyondan çıkan metinden yana oy kullanacağını duyurdu. Le Pen, "İdeolojik bir ilerleme kaydettiğimiz için mutlu olabiliriz" diyerek, durumu partisinin "ideolojik bir zaferi" olarak değerlendirdi.

Muhalefet, hükümeti aşırı sağla birlikte hareket etmekle suçluyor

Tasarı, merkez sağ ve aşırı sağın önerilerini taşıdığı, yabancı ve göçmenlere karşı katı maddeler içerdiği gerekçesiyle muhalefetin tepkisine neden oldu.

Muhalefet, iktidar kanadını aşırı sağla birlikte hareket etmekle suçluyor.

Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetinin "Lepencilikle" (Le Pen ailesinin savunduğu ideoloji) birleştiğini ve ülkeyi "en kötü ve ırkçı fantezilere sürüklediğini" belirtti.

Muhalif milletvekili Farida Amrani, X'ten yaptığı paylaşımda, "Meclis, 5. Cumhuriyet tarihindeki en yabancı düşmanı tasarısına oy vermeye hazırlanıyor. Bunu engellemek için hala zaman var." ifadesini kullandı.

Amrani, aşırı sağa karşı "cephe oluşturmak" için vatandaşları iktidar partisi milletvekilleriyle iletişime geçmeye çağırdı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dışişleri Bakanı Fidan, çevrim içi KEİ Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katıldı

2023-12-15 21:53 - Gündem

Tarım ÜFE kasımda aylık yüzde 0,95 azalırken yıllık yüzde 50,47 arttı

2023-12-15 10:43 - Ekonomi

Sarıkamış'ta ilkokul öğrencileri "Şehitlere Vefa" yürüyüşü yaptı

2023-12-15 13:10 - Gündem

Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancı yaşıyor

2023-12-13 14:23 - Gündem

Muş'ta köpeklerin saldırdığı 79 yaşındaki kadın yaralandı

2023-12-14 12:42 - Gündem

TCMB Başkanı Erkan: Türk lirasına geçiş zamanı geldi

2023-12-14 15:33 - Ekonomi

Milli tekvandocular, 2023 yılında 501 madalya kazandı

2023-12-19 16:38 - Spor

BM: Gazze'deki ölüm ve yıkım daha önce görülmemiş boyutlarda

2023-12-19 20:03 - Dünya

Türkiye'de 2022'de su kaynaklarından 19,2 milyar metreküp su çekildi

2023-12-13 11:09 - Gündem

Fransız şirket, Kızıldeniz'deki gemi seferlerini güvenlik endişesiyle askıya aldığını duyurdu

2023-12-16 21:03 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, Güney Afrika'da yapılacak G-20 Zirvesi'ne katılmayacağını açıkladı

23:38 - Dünya

Sudan'ın Faşir şehrinde 81 binden fazla kişi yerinden edildi

23:17 - Dünya

BM: Gazze'de servis edilen günlük öğün sayısı 1,2 milyonu aştı

23:03 - Dünya

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Sudan'daki çatışmaların dünya kamuoyunda ihmal edildiğini belirtti

21:48 - Dünya

ABD Yüksek Mahkemesinde Trump'ın tarife davası görüldü

21:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Trabzon-Soçi feribot seferleri 14 yıl sonra yeniden başladı

23:42 - Çevre & Seyahat

ABD Başkanı Trump, Güney Afrika'da yapılacak G-20 Zirvesi'ne katılmayacağını açıkladı

23:38 - Dünya

Sudan'ın Faşir şehrinde 81 binden fazla kişi yerinden edildi

23:17 - Dünya

TBMM Genel Kurulunda HSK üyeliğine Havvanur Yurtsever yeniden seçildi

23:07 - Siyaset

BM: Gazze'de servis edilen günlük öğün sayısı 1,2 milyonu aştı

23:03 - Dünya