?>

Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancı yaşıyor

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancının yaşadığını açıkladı.

Gündem - 2 yıl önce

Antalya

Şahin, düzensiz göçle mücadele kapsamında Kepez Kent Meydanı'nda oluşturulan Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında, mobil göç istasyonunun kentte yaklaşık 1 aydır hizmet verdiğini söyledi.

Yasa dışı şekilde Türkiye'de bulunan insanların güvenlik güçlerinin İl Göç Müdürlüklerine götürülmek zorunda kaldığını dile getiren Şahin, bu durumun zaman kaybına neden olduğunu, mobil göç noktalarıyla minibüs içerisinde işlemlerin yapılabildiğini kaydetti.

Mobil göç istasyonu sayısının artacağını ifade eden Şahin, yasa dışı yollardan kente gelen düzensiz göçmenlere göz açtırmayacaklarını kaydetti.

"Kentte yaşayan yabancılar arasında ilk sırayı Ruslar alıyor"

Kentte kalan yabancı sayısına ilişkin de bilgi veren Şahin, "Kentte yasal olarak 125 bin yabancı yaşıyor. Bu rakam hep speküle ediliyor. Gerçek rakam bu. Bir önceki yıla göre ciddi bir azalış oldu. Yabancı sayısı 167 binden 125 bine düştü. Kentte yaşayan yabancılar arasında ilk sırayı Ruslar alıyor. Rusya'yı sırasıyla Kazakistan, Ukrayna, Almanya ve Kırgızistan uyruklu vatandaşlar takip ediyor." dedi.

Antalya'da yasal olarak ikamet izni ile kalan kişilerin herhangi bir ticaret yapma hakkının bulunmadığına işaret eden Şahin, "Bunun için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından izin almaları gerekiyor. Bu izni almadıkları için böyle bir ticarette bulunuyorsa, taksicilik ya da berberlik yapıyorlarsa, güzellik salonu işletiyorlarsa bu suçtur. Bunla ilgili ciddi tedbirler alıyoruz. Antalya emniyetinin yaptığı korsan taksi uygulaması tüm Türkiye'nin üzerinde. Belediyelerin de çalışmaları var. İhbar konusunda da Antalyalılardan destek istiyoruz. Bize ihbarda bulunsunlar. Biz gereğini yaparız." diye konuştu.

Başka bir ilde ikameti olan geçici koruma kapsamındaki kişilerin Antalya'da tespit edilmesi halinde kimliğine el konulup iline dönmesinin istendiğine dikkati çeken Şahin, "Dönmezlerse kamplara gönderiliyor. Bu hususta tavrımız net. Geçici koruma kapsamında olan kişiler özel bir durumu yoksa kendi ilinde yaşamak ve çalışmak zorunda." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan'da kadın bobinaj ustası 10 yıldır dede mesleğini sürdürüyor

2023-12-07 15:47 - Çevre-Hayat

Bayraktar TB3 SİHA 11'inci uçuş testini başarıyla tamamladı

2023-12-07 20:48 - Teknoloji

Milli eskrimcilerin hafta sonu mesaisi yoğun geçecek

2023-12-07 14:47 - Spor

Batı Karadeniz için kuvvetli sağanak uyarısı

2023-12-08 13:27 - Gündem

Güngören'de silahlı kavgada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

2023-12-11 10:57 - Gündem

Sağlık Bakanı Koca: Gazze'den Türkiye'ye 114'ü hasta 86'sı refakatçi olmak üzere

2023-12-07 12:43 - Gündem

Batı Akdeniz'in 11 aylık ihracatı 2,5 milyar dolara yaklaştı

2023-12-06 15:33 - Ekonomi

Dilan ve Engin Polat'ın el konulan araçları görüntülendi

2023-12-06 17:02 - Gündem

BM'ye göre 2021'de dünya genelinde saatte 52 kişi cinayete kurban gitti

2023-12-08 21:27 - Dünya

Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı

2023-12-08 22:37 - Spor

İlgili Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturmada 8 şüpheli gözaltına alındı

10:03 - Gündem

Kasım ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

09:58 - Gündem

Borsa İstanbul'da manipülasyon soruşturmasında iki holdinge kayyum atandı

09:42 - Gündem

Sındırgı'da ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma işlemleri devam ediyor

21:33 - Gündem

Ferdi Zeyrek'in elektrik akımına kapılarak ölümüne ilişkin iddianame tamamlandı

19:38 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'de 36. gününe giren hükümet kapanması ülkenin en uzun kapanması olarak kayıtlara geçti

10:37 - Dünya

Filipinler'de Kalmaegi Tayfunu'nda ölenlerin sayısı 66'ya yükseldi

10:33 - Dünya

California'da seçim bölgelerini yeniden düzenleme referandumu Demokratların lehine sonuçlandı

10:28 - Dünya

NYT: Trump yönetimi, Venezuela'ya muhtemel saldırı için seçenek ve riskleri değerlendiriyor

10:23 - Medya

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. eleme turu kura çekimi yarın gerçekleştirilecek

10:12 - Spor