?>

Fransa terörle mücadelede yeni önlemler

Cumhurbaşkanı Macron, bir terör saldırısı karşısında gerekli önlemleri yarım saat içerisinde alabilecek bir "eylem gücü" kurulmasını kararlaştırdı. - Anadolu Ajansı

Dünya - 8 yıl önce

PARİS

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bir terör saldırısı karşısında gerekli önlemleri yarım saat içerisinde alabilecek ve 50 ile 60 kişiden oluşacak bir "eylem gücü" kurulmasına karar verdi.

Fransa'da Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un başkanlığında Elysee Sarayı'nda toplandı.

Hükümet Sözcüsü Christophe Castaner, toplantı sonunda yeni kurulacak "eylem gücü" konusunda basına bilgi verdi.

Castaner, "Cumhurbaşkanı Macron'a doğrudan bağlı olarak çalışacak, terör saldırısı karşısında gerekli önlemleri yarım saat içerisinde alabilecek, 50 ile 60 kişi arasında kişinin görev alacağı bir eylem gücü oluşturulmasına karar verildi." dedi.

Eylem gücüne tayin edilecek kişilerin, gece ve gündüz çalışarak, üst düzey yetkililerle istişare içerisinde terörle mücadele konusunda gerekli tüm bilgileri toplayacaklarını ifade eden Castener, 7 Haziran'a kadar oluşturulacak yeni oluşum ile terör saldırılarına karşı istihbarat bilgilerinin de tek elden, daha çabuk ve düzenli bir şekilde toplanmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

İngiltere'deki terör saldırılarının ardından Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un başkanlığında Elysee Sarayı'nda bu sabah toplanmıştı.

Ülkede olağanüstü hal uygulamasının uzatılması görüşü benimsenen toplantı sonunda yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Macron, Parlamentoya, 15 Temmuz'da sona erecek olağanüstü hal uygulamasının 1 Kasım'a kadar uzatılmasını ve ayrıca gelecek haftalarda terörle mücadele yasasının güçlendirilmesi için bir tasarı hazırlanmasını talep edecek." ifadesi kullanılmıştı.

Paris'te 13 Kasım 2015'de 6 farklı noktaya düzenlenen ve 130 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının ardından olağanüstü hal uygulaması ilan edilmişti.

Nice kentinde geçen yıl 14 Temmuz'da düzenlenen ve 84 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan terör saldırısının ardından, sonlandırılması düşünülen olağanüstü hal uygulamasının yeniden uzatılmasına karar verilmişti.

Uygulama son olarak geçen yıl 14 Aralık'ta 5. kez uzatılmıştı.

Muhabir: Rahmi Gündüz

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Belediyeden çocukları mutlu eden hizmet

2017-05-20 16:27 - Gündem

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğuna terör saldırısı planı

2017-05-18 02:07 - Dünya

Kuzey Kore'den 'tanımlanamayan' füze denemesi

2017-05-21 16:57 - Dünya

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: Kendi işimize bakıp iki karşılaşmayı da kazanmak istiyoruz

2017-05-21 02:43 - Spor

Çanakkale'de terör operasyonu: 14 gözaltı

2017-05-18 03:42 - Asayiş

Başörtülü Basketbolcu Merve Şapçı'nın hayali...

2017-05-19 18:21 - Genel

Çok miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi

2017-05-18 09:39 - Genel

Fenerbahçe'nin zaferi Yunan basınında geniş yer buldu

2017-05-22 17:22 - Spor

Plastik geri dönüşüm fabrikasında korkutan yangın

2017-05-21 20:47 - Asayiş

Afrika'nın huzur ve güven şehri Kigali

2017-05-18 14:47 - Dünya

İlgili Haberler

Filistinliler, açılacağı duyurulmasına rağmen Kral Hüseyin Köprüsü sınırından yine geçemedi

18:42 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Gazze konusunda bir anlaşmaya vardığımızı düşünüyorum

18:02 - Dünya

Rusya, bazı İngiliz düşünce kuruluşu yöneticisi, bürokrat ve siyasilere ülkeye giriş yasağı getirdi

17:58 - Dünya

BM Genel Kurulu’nda protesto edilen Netanyahu boş salona konuştu

16:42 - Dünya

BM Genel Kurulu'nda Netanyahu'yu protesto eden çok sayıda ülke temsilcisi salonu terk etti

16:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Çiftçilere 47,6 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

20:13 - Ekonomi

Esenler'de 15 bin esnaf bir günlük gelirini Gazze'ye bağışlayacak

19:03 - Gündem

İstanbul'da haftanın son iş gününde trafik yoğunluğu yüzde 74'e ulaştı

18:52 - Gündem

TİKA'dan Lübnan Devlet Güvenlik Müdürlüğü'ne medya altyapı desteği

18:47 - Gündem

Filistinliler, açılacağı duyurulmasına rağmen Kral Hüseyin Köprüsü sınırından yine geçemedi

18:42 - Dünya