?>

Fransa İçişleri Bakanı Collomb istifa etti

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb istifa ettiğini açıkladı.

Dünya - 7 yıl önce

PARİS

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb istifa ettiğini ve halefinin belirlenmesi halinde bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısına katılmayacağını açıkladı.

İstifası Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından geri çevrildiği belirtilen Collomb, Le Progres gazetesini de bünyesinde bulunduran Ebra Medya Grubuna açıklama yaptı.

Collomb, "Evet, Lyon'a dönüyorum. Cumhurbaşkanı'na (Macron), vatandaşların durumun açıklığa kavuşturulması yönünde bir beklentilerinin olduğunu söyledim. Hayatım boyunca söylediğim her şeyi yaptım. Şimdi önceliğim, Lyonlulara hizmet etmektir." ifadelerini kullanarak, istifa kararının kesin olduğunu vurguladı.

Yerine geçecek ismin belirlenmesi durumunda görevi sabah erken saatlerde teslim edebileceğini dile getiren Collomb, "Eğer teknik nedenlerden ötürü 24 veya 48 saat beklemem gerekiyorsa, görevde devamlılığı sağlamak amacıyla (bugün yapılacak) Bakanlar Kurulu toplantısına katılırım." dedi.

Gerard Collomb, Paris'ten çok daha önce belediye başkanı olarak görev yaptığı Lyon'u sevdiğini ve içişleri bakanlığı görevine getirildikten sonra yerine geçen Georges Kepenekian'ın istifasını sunduğunu kaydederek, yasal süreç gözetilerek bu göreve yeniden başlayacağı sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim sürecinde ve kabinesindeki en önemli destekçilerinden biri olarak gösterilen Collomb'un istifa kararı, Macron tarafından kabul edilmemişti.

Collomb, haftalık L'Express dergisinin 19 Eylül tarihli sayısında yayımlanan röportajında, "Eğer herhangi bir ağır hastalık teşhisi konulmazsa, Lyon'dan (belediye başkanlığına) aday olacağım." ifadelerini kullanmıştı. 2020'de yapılacak yerel seçimlerde aday olacak bakanların son ana kadar görevde kalmalarının etik olmayacağını söyleyen Collomb, bu kişilerin gelecek yıl mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinden hemen sonra istifa etmeleri gerektiğini belirtmişti.

Aktif siyasete 1981'de giren Collomb, 1981-1988 yıllarında milletvekilliği, 2001-2017 yıllarında da iki dönem Lyon Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

Muhabir: Ömer Aydın

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Parmaklıklar ardında eğitim seferberliği

2018-09-26 17:57 - Gündem

150 milyon su şişesiyle sağlığa dikkati çektiler

2018-09-26 18:02 - Çevre-Hayat

İdlibliler rejimin alıkoyduğu sivillere özgürlük istedi

2018-09-28 20:07 - Dünya

YPG/PKK'nın Süryanilere karşı şiddeti sürüyor

2018-10-02 19:37 - Dünya

Cezayir'de meclis faaliyetleri donduruldu

2018-10-03 01:32 - Dünya

Borsada işlemler geçici olarak durduruldu

2018-09-26 14:02 - Ekonomi

Yapay zekada 'milli dönüşüm' hedefi

2018-09-28 14:32 - Teknoloji

Erciyes beyaz örtüyle kaplandı

2018-09-30 23:17 - Gündem

Sivil havacılık devleri İSTANBUL AIRSHOW 2018'de buluştu

2018-09-27 19:27 - Gündem

Florence kasırgasında ölü sayısı 47'ye yükseldi

2018-09-27 20:57 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail, Greta Thunberg dahil alıkonan 171 aktivisti daha sınır dışı etti

15:52 - Dünya

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında 250'yi aşkın Müslüman ve Hristiyan din adamı öldü

14:37 - Dünya

Küresel Sumud Filosu gönüllüleri İsrail'deki hapishanelerde açlık grevi başlattı

14:13 - Dünya

Türkiye Maarif Vakfı, Cibuti'deki yeni eğitim kampüsünü hizmete açtı

14:08 - Dünya

İsrail, 2 yıldır bombaladığı Gazze Şeridi'nin tarihi ve kültürel mirasını yok etti

13:18 - Dünya

Günün Manşetleri

Mardin Artuklu Üniversitesinden "Akademik Sumud Girişimi" önerisi

16:12 - Gündem

Uluslararası cep telefonu firmasına sim kart çıkarıcı pim üretiyor

15:58 - Ekonomi

İsrail, Greta Thunberg dahil alıkonan 171 aktivisti daha sınır dışı etti

15:52 - Dünya

"Güllü" adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut'un ölümüyle ilgili adli tıp raporu çıktı

15:47 - Gündem

SPK Başkanı Gönül: 14 şirketin halka arzını tamamladık

15:42 - Ekonomi