Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian ile Libya Başbakanı Serrac telefonda görüştü

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Libya Başbakanı Serrac’la telefonda görüştü. Le Drian'ın görüşmede, Libya'da ateşkesin sağlanması ve siyasi sürece geri dönülmesi çağrısı yaptığı bildirildi.

Dünya - 6 yıl önce

Trablus

Libya hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac telefonda görüştü. Görüşmede "Fransa'nın çabalarının Libya'da istikrarın sağlanmasını hedeflediğini" vurgulayan Le Drian, "mevcut gergin durum nedeniyle ülkesinin duyduğu endişeyi" dile getirdi. Le Drian, "Libyalıların, komşularının ve Avrupa'nın çıkarlarının, Libya'nın güvenlik ve istikrarına bağlı olduğunu" belirtti. Görüşmeye ilişkin açıklamada, "Sayın Le Drian, ülkede ateşkesin sağlanması ve Birleşmiş Milletlerin çabaları ve merkezi rolüyle siyasi sürece geri dönülmesi çağrısı yaptı. Ayrıca İtalya ve Fransa'nın bu yaklaşımda anlaştıklarını ve Fransa'nın Libya'ya yönelik her türlü kaynaktan dış müdahaleyi tüm yönleriyle reddettiğini vurguladı." ifadeleri kullandı. Libya Başbakanı Serrac ise görüşmede, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter milislerinden kurtarılan Terhune şehrinde bulunan toplu mezarlar, Trablus'un güneyindeki sivil yerleşim bölgelerine milislerce tuzaklanan mayın ve patlayıcılar ile bu patlayıcıların sivillere verdiği zararlara dikkati çekti.

"Katillerin adalet önüne çıkarılması şarttır"

Serrac, "Bu iğrenç ve benzeri görülmemiş suçlar büyük bir kaygı unsurudur ve tüm Libyalılar için şoke edici niteliktedir. Katillerin adalet önüne çıkarılması şarttır." diye konuştu. Ülkede devam eden siyasi hareketliliğin, "krize çözüm bulmak için yürütülen girişimler değil, bilakis bazı kişilere rol üretilmesini hedefleyen manevralar olduğunu" kaydeden Libya Başbakanı, "Bizi askeri seçeneklerden uzaklaştıracak olan şey, siyasi sürecin netlik kazanmasıdır." ifadesini kullandı. Ayrıca petrol tesislerindeki blokajın son bulması gerektiğine işaret eden Serrac, petrol üretimin yeniden başlamasının "mutlak zorunluluk" olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Trump'a göre Amerikan ekonomisi 'hızlı' ve 'güçlü' geri döndü

2020-07-02 20:57 - Dünya

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian ile Libya Başbakanı Serrac telefonda görüştü

2020-07-02 22:32 - Dünya

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Büyükaslan: “İnsan artık anlık yaşamaya başladı“

2020-06-30 14:11 - Genel

KTÜ’lü öğrenciler Sınav sistemine isyan ediyor!

2020-07-01 02:27 - Gündem

Çin'de 12, Güney Kore'de 42 yeni Kovid-19 vakası görüldü

2020-06-29 13:32 - Dünya

New York'ta polis departmanının bütçesinden 1 milyar dolar kesinti yapılacak

2020-07-01 04:52 - Dünya

Ali Koç: Siyasetin futbolun içinde olmaması gerektiğini düşünüyorum

2020-07-02 04:27 - Spor

Katar Sağlık Bakanlığından 'Kovid-19 salgınında zirve noktasını geçtik' açıklaması

2020-07-02 04:32 - Dünya

Hatay'da 12 günlük bebeğe katarakt ameliyatı yapıldı

2020-06-27 20:07 - Gündem

Sahra Çölü kaynaklı dev toz bulutu ABD sahillerine ulaştı

2020-06-27 20:27 - Dünya

İlgili Haberler

AB Komisyonu: Uganda'daki "geri dönüş merkezi" görüşmelerine dahil değiliz

16:53 - Dünya

Somalili Profesör Elmi, Türkiye'nin ülkesindeki siyasi krizin çözümünde olumlu rol oynayabilece

16:42 - Dünya

Gazze’de nüfusun yüzde 90’ı derme çatma çadırlar, barınma merkezleri ve evlerin enkazında yaşıyor

16:22 - Dünya

Kuzey Makedonya'daki iç karışıklıkları sonlandıran Ohri Çerçeve Anlaşması'nın üzerinden çe

15:58 - Dünya

Romanya, nükleer santralini kuraklık nedeniyle kapatıyor

15:18 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecinde Meclisimiz bu hafta önemli bir adım attı

18:57 - Gündem

Ankara'da özel halk otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 25 kişi yaralandı

18:53 - Gündem

Dünya şampiyonu T3 Vakfı bursiyeri Ayşegül Balım Yabacı, Selçuk Bayraktar'ı ziyaret etti

18:32 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir kupa ülkemizin huzurundan, kardeşliğinden, iç barışından daha değerli

18:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem