?>

FNSS'den Endonezya'ya zırhlı personel taşıyıcı ihracatı

FNSS Savunma Sistemleri, Endonezya Silahlı Kuvvetleri için zırhlı personel taşıyıcı üretecek.

Ekonomi - 9 ay önce

Ankara

FNSS Üst Yöneticisi Nail Kurt, İstanbul'da düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda, Endonezya Silahlı Kuvvetleri için üretecekleri yeni zırhlı personel taşıyıcı hakkında bilgi verdi.

Endonezya Silahlı Kuvvetleri ile PT Pindad firmasının, Kaplan MT tankının devamı olacak şekilde aynı ağırlık sınıfında paletli zırhlı personel taşıyıcı için anlaşma imzaladıklarını anımsatan Kurt, bu anlaşmayı takiben PT Pindad firması ile bu ürünün geliştirilmesi ve üretilmesi için anlaşmaya imza attıklarını söyledi.

Kurt, böylece Kaplan MT'den sonra Endonezya Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığına ortak geliştirme projesi olarak ikinci bir aracı vereceklerine vurgu yaparak, "İki aracımız çıkacak bu çalışma neticesinde. Bir araç FNSS Ankara'da, bir araç da Endonezya'da PT Pindad tarafından üretilecek. 2025 yılı ağırlıklı olarak tasarım ve prototipleme, 2026 testler ile geçecek ve 2026 sonunda iki aracı Endonezya Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim etmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Aracın özelliklerinden de bahseden Kurt, Kaplan ZPT'nin muharebe alanında tam bir kuvvet çarpanı olmasını hedeflediklerini anlattı. Kurt, şunları kaydetti:

"Araç nişancı, sürücü ve komutan dahil olmak üzere toplam 13 personeli taşıma kapasitesine sahip olacak. Gelişmiş süspansiyon sistemi araç içi titreşimi azaltacak ve yol tutuşunu artıracak şekilde tasarlanıyor. Muharebe yönetim sistemi mürettebat için hem gündüz hem gece görüş sağlayan 360 derece durumsal farkındalık kameraları ve diğer farklı görev ekipmanlarının kolay entegrasyonuna izin veren araç elektroniği altyapısına sahip olacak. Kaplan ZPT sınıfının en hızlı aracı olarak tasarlanacak, saatte 70 kilometrenin üzerinde maksimum hıza sahip olacak. Diğer paletli araçlarda görülmeyen bir süratte karşınıza çıkıyor olacağız. Tank savar füzeleri ve omuzdan atılan roketlere karşı aktif koruma sistemi seçeneği olacak."

Kurt, araçta insanlı veya insansız kule sistemleri ile entegrasyon seçeneği olacağını belirterek, aracın geniş silah sistemi ile donatılabileceğini vurguladı.

Aracın diğer FNNS araçları ile aynı parçalar ve alt sistemleri kullandığını ifade eden Kurt, bu durumun güvenirlik, lojistik birliktelik ve servis kolaylığı açısından avantaj sağladığını aktardı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zonguldak'ta denizde hortum oluştu

2024-10-16 12:57 - Gündem

"Yenidoğan çetesi"nin 197 suç eylemi, 30 klasörlük denetim raporunda yer aldı

2024-10-19 13:17 - Gündem

SAHA EXPO 2024 kapılarını ziyaretçilere açtı

2024-10-22 10:33 - Teknoloji

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünden bir bebeğin ölümünde ihmal olduğu iddialarına ilişkin açıklama

2024-10-20 20:53 - Sağlık

İkinci şampiyonluğunu bekleyen Toprak Razgatlıoğlu, son yarışa hazır hissediyor

2024-10-18 20:03 - Spor

Orta ve Batı Afrika'da seller nedeniyle 10 milyon çocuk okula gidemiyor

2024-10-17 08:38 - Dünya

İsrail'in Gazze'nin kuzey ve güneyine düzenlediği saldırılarda 7 Filistinli öldü

2024-10-20 17:43 - Dünya

BM: İsrail güçleri, 8-14 Ekim'de Batı Şeria'da biri çocuk 9 Filistinliyi öldürdü

2024-10-18 16:48 - Dünya

Bodrum'da kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen göletteki balıklar kurtarıldı

2024-10-19 21:53 - Çevre-Hayat

Victor Osimhen, Galatasaray'a geldiği için mutlu

2024-10-16 19:52 - Spor

İlgili Haberler

Google, ABD'deki üniversite öğrencilerinin yapay zeka eğitimine 1 milyar dolar ayırdı

22:03 - Ekonomi

Türkiye-Suriye İş Konseyi'nin kurulmasına yönelik mutabakat zaptı imzalandı

21:17 - Ekonomi

Şam Uluslararası Havalimanı’na 4 milyar dolarlık yatırım

20:03 - Ekonomi

Borsa günü yükselişle tamamladı

18:52 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, vatandaşları dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı

16:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de bir çocuk daha tıbbi yetersizlik nedeniyle hayatını

23:23 - Dünya

Düzce'de bir camide yangın çıktı

23:07 - Gündem

DMM, "Sahte e-İmza Operasyonuyla İlgili İddialar ve Gerçekler" bülteni hazırladı

23:02 - Gündem

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Öyle görünüyor ki Rusya artık ateşkese daha yatkın

22:43 - Dünya

Hava sıcaklıkları bugün 28 ilde 40 derecenin üzerini gördü

22:28 - Gündem