?>

Fitch Katar'ın kredi notunu izlemeye aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Katar'ın kredi notunu izlemeye aldığını duyurdu. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 8 yıl önce

NEW YORK Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Katar'ın kredi notunu izlemeye aldığını duyurdu.

Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Katar'ın yabancı ve yerli para cinsinden "AA" olan kredi notunun "negatif izlemeye" (RWN) alındığı belirtilerek, ülkenin kredi notunun indirilebileceği uyarısında bulunuldu.

Bazı Arap ülkeleri ile yaşadığı krizin Katar için belirsizliğe yol açtığına değinilen açıklamada, bu durumun sürmesi halinde Katar ekonomisi ve kredi ölçütlerinin olumsuz etkileneceği kaydedildi.

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Katar'la olan tüm kara, deniz ve hava ulaşımını kestiğine dikkat çekilerek, Katar'ın yüksek kaynakları sayesinde gerekli malları yine de tedarik edebileceği ancak bunun hükümet üstünde yük oluşturacağı ifade edildi.

Katar üzerinde uygulanan izolasyonun uzun sürmesi durumunda ülke ekonomisinin ve iş dünyasının ciddi şekilde etkileneceği vurgulandı. İzolasyonun kamu finansmanına da olumsuz yansıyacağı bildirildi.

Petrol ve doğalgaz çıkarma faaliyetlerinin Katar'ın gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 50'sini ve kamu gelirlerinin yüzde 80'ini oluşturduğu bilgisine yer verilen açıklamada, ülke ekonomisinin hidrokarbon kaynaklara yüksek oranda bağımlı olması ise "kredi notu bakımından zayıflık" olarak değerlendirildi.

Krizin kısa sürede çözülememesi, Katar'a karşı yaptırımların artması veya ülke ekonomisinin olumsuz etkilenmesi durumunda Katar'ın kredi notunun düşürülebileceği uyarısı yapıldı. Ülkenin dış ilişkilerinin normale dönmesi halinde kredi notunun korunacağı da aktarıldı.

Fitch Ratings'ten geçen hafta salı günü yapılan açıklamada, söz konusu krizin Katar'ın "AA" seviyesinde olan kredi notuna ve "durağan" görünümüne ani bir etkisinin olmayacağı belirtilmişti.

Muhabir: Övünç Kutlu

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Kuveyt'in arabuluculuk çabalarının fayda sağlamasını umuyoruz'

2017-06-10 01:52 - Dünya

Kıbrıs müzakereleri 28 Haziran'da başlayacak

2017-06-09 21:12 - Genel

Antalya'da otopark için halk oylaması yapıldı

2017-06-12 00:37 - Gündem

HSK'dan açıklama

2017-06-08 21:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Moon'a tebrik telefonu

2017-06-08 01:53 - Genel

Fitch Katar'ın kredi notunu izlemeye aldı

2017-06-13 06:17 - Ekonomi

Yaşlı çifti ölüm ayırdı!

2017-06-11 20:37 - Asayiş

Ege Denizi'nde 6,2 büyüklüğünde deprem

2017-06-12 18:55 - Genel

Valbuena, İstanbul'da

2017-06-12 20:32 - Spor

7 DHKP-C zanlısı tutuklandı

2017-06-07 01:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Fed, kripto ve fintek faaliyetlerinde bankaları denetlemeye yönelik programını sonlandıracak

21:58 - Ekonomi

Ağustos ayı Sosyal Ekonomik Destek ödemeleri hesaplara yatırıldı

15:27 - Ekonomi

Merkez Bankası orta vadeli tahminlerindeki ara hedeflere ilişkin infografik yayımladı

15:08 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Türkiye savunma sanayisi ürünleriyle dünya piyasalarına adeta mührünü vurdu

15:02 - Ekonomi

Mobilya ve tasarım dünyası İstanbul'da buluşacak

14:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Trump yönetimi, başkent polisinin görevi geri almasını kabul etti

06:57 - Dünya

Alaska'daki Trump-Putin zirvesi sırasında Ukrayna destekçileri gösteri düzenledi

01:52 - Dünya

ABD'nin Alaska eyaletindeki Trump-Putin zirvesi sona erdi

01:27 - Dünya

Brezilya lideri Lula da Silva: ABD ile ilişkilerde gereksiz bir türbülans yaşıyoruz

01:18 - Dünya

'Karayollarındaki Hız Sınırlama Uygulamalarında Yeknesaklık' genelgesi Resmi Gazete'de

00:53 - Gündem