?>

Fırat Kalkanı Harekatında 11 DEAŞ mensubu öldürüldü

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, harekat kapsamında, DEAŞ mensuplarınca kullanılan 6 karargah binası ve 11 savunma mevzisi ile PYD/PKK tarafından kullanılan 4 savunma mevzisini imha etti. Operasyonda, 11 DEAŞ mensubu öldürüldü. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, DEAŞ mensuplarınca kullanılan 6 karargah binası ve 11 savunma mevzisi ile PYD/PKK tarafından kullanılan 4 savunma mevzisini imha etti. Operasyonda, 11 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 90. gününe giren harekat kapsamında, bugün saat 07.00'ye kadar meydana gelen gelişmelerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Buna göre, DEAŞ başta olmak üzere, terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 90. gününe girdi.

Karadağ bölgesinde, karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları, El-Bab'ın doğu ve batı bölgelerinin kontrol edilmesine yönelik ileri harekatına devam etti. DEAŞ'ın çekilmesi sonucu PYD/PKK unsurlarınca ele geçirilen Şeyh Nasır meskun mahallinde kontrolü sağlayan muhalif unsurlar, planlı bölgelerin ele geçirilmesine yönelik ileri harekatını sürdürüyor.

Operasyonda yaşanan çatışmalarda bir muhalif şehit oldu, 3 TSK personeli ile 16 muhalif yaralandı. Muhalif unsurlar, 215 meskun mahalde (yaklaşık bin 800 kilometrekare) kontrolü sağladı.

Tespit edilen 64 DEAŞ ve 11 PYD/PKK terör örgütü hedefine, ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, örgüt mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta-kontrol tesisleri, silah ve araçlar etkisiz hale getirildi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, 17 DEAŞ ve 4 PYD/PKK hedefine yapılan hava harekatında, DEAŞ mensuplarınca kullanılan 6 karargah binası ve 11 savunma mevzisi ile PYD/PKK tarafından kullanılan 4 savunma mevzisi imha edildi, 11 DEAŞ mensubu öldürüldü.

DEAŞ'dan temizlenen bölgelerde, muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri 11 el yapımı patlayıcı (EYP), harekatın başından bugüne kadar ise çoğu tuzaklanmış 40 mayın ve bin 673 EYP'yi kontrollü olarak imha etti.

Suriye sınır hattında, İHA'lar ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti devam ediyor.

Bu arada AFAD ve Kızılaya ait unsurlar, Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetlerini sürdürdü.

Koalisyon Güçleri tarafından ise bölgede herhangi bir hava harekatı icra edilmedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yeni Lif Örnekleri 2017

2016-11-17 00:02 - Gündem

'Değişen rejim değil, hükümet sistemi'

2016-11-20 13:02 - Gündem

İpek Soylu teklerde elendi

2016-11-17 15:02 - Spor

İstanbul Valiliği'nden 'KPSS' uyarısı

2016-11-18 13:37 - Eğitim

Mursi'nin idam cezası iptal edildi

2016-11-15 15:17 - Dünya

Anadolu Üniversitesi öğrencileri ödüle doymuyor

2016-11-16 13:17 - Eğitim

Nobre ve Engin Baytar'dan derbi yorumu

2016-11-18 14:37 - Spor

Türkiye işkenceye tolerans göstermedi

2016-11-16 14:08 - Gündem

Çocuklar neden yalan söyler?

2016-11-19 12:52 - Sağlık

'Yaban hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılıyoruz'

2016-11-19 12:52 - Gündem

İlgili Haberler

Önemli barajlarında su kalmayan Bursa'nın Uludağ'daki pınarları da alarm veriyor

11:44 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'a gitti

11:28 - Gündem

AYM'den teknik altyapısı bulunmayan geliştirme alanlarının altyapı bedellerine ilişkin iptal ka

11:12 - Gündem

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik "kooperatif" davasının görülmesine devam ediliyor

10:37 - Gündem

AFAD'dan Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardımlarına ilişkin açıklama

22:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Türk müteahhitler gözünü Portekiz pazarına dikti

11:47 - Ekonomi

Önemli barajlarında su kalmayan Bursa'nın Uludağ'daki pınarları da alarm veriyor

11:44 - Gündem

Kazakistan'da Hazar Denizi'nin biyoçeşitliliğini kaybetmesine yönelik endişeler artıyor

11:38 - Dünya

Türkiye ile Gürcistan 8. randevuda

11:32 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'a gitti

11:28 - Gündem