Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi şubatta azaldı

Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), şubatta bir önceki aya göre 7,6 puan azalarak 176 seviyesine geriledi.

Ekonomi - 2 hafta önce

İstanbul
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), şubat ayına ilişkin Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi’ni açıkladı.
Finansal sektörde faaliyet gösteren 147 kuruluşun cevaplarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılmasıyla elde edilen anket sonuçlarına göre, 2026 yılı Şubat ayında FHGE, bir önceki aya göre 7,6 puan azalarak 176 seviyesinde gerçekleşti.
????
Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu ile gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisinin FHGE’yi artış yönünde etkilediği, son üç aydaki hizmetlere olan talebin ise endeksi azalış yönünde etkilediği görüldü.
İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla bir miktar güçlendiği gözlendi.
Son üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmelerin zayıfladığı, gelecek üç ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentilerin ise bir miktar güçlendiği görüldü.
İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda istihdamda artış olduğunu bildirenler lehine olan seyir bir miktar zayıflarken, gelecek üç ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyir ise güçlendi.
2026 yılı Şubat ayında NACE Rev. 2 sektör sınıflamasına göre “Finans ve Sigorta Faaliyetleri” sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla değerlendirildiğinde, bir önceki aya göre “64-Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)” ve “65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç)” sektörlerinde sırasıyla 8,4 ve 0,3 puanlık azalış, “66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler” sektöründe ise 21,1 puanlık artış olduğu gözlendi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Abhazya, 2025 yılında 25 Türk vatandaşını sınır dışı etti -Erhan Kuadzba, Sohum'dan bildiriyor-

2026-02-14 00:07 - Özel Haber

Hüseyin Burak Uçar, Dünya Öykü Günü’nde okurlarıyla buluştu

2026-02-17 10:23 - Özel Haber

Nesli risk altındaki Ankara kedileri kendilerine özel kedi evinde korunuyor

2026-02-17 11:27 - Magazin

Tartıda yaklaşık 12 kiloyu gören kedi Boncuk, diyet ve pilatesle zayıflamaya çalışıyor

2026-02-17 11:37 - Magazin

Rus istihbarat emekli generali Prof. Plotnikov, dikGAZETE’ye konuştu: Bölgede savaş potansiyeli artıyor -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

2026-02-18 09:44 - Özel Haber

Bakü: Azerbaycan-ABD anlaşması Rusya’nın da yararına

2026-02-18 18:32 - Özel Haber

Moskova Crocus tekstil fuarına çok sayıda Türk firması katıldı

2026-02-18 17:05 - Özel Haber

Rusya’dan yeni Türk başkonsolosa 'hoşgeldin' tebriği

2026-02-18 08:59 - Özel Haber

Palandöken'de gece kayağı görsel şölene dönüşüyor

2026-02-17 11:22 - Magazin

WSJ: ABD, Suriye'de kalan tüm askerlerini çekmeye hazırlanıyor

2026-02-19 01:42 - Medya

İlgili Haberler

Türkiye, Alman turistlerin yaz tatili tercihinde zirvedeki yerini korudu

21:57 - Ekonomi

Borsa günü düşüşle tamamladı

18:50 - Ekonomi

AB ve İsviçre arasında geniş kapsamlı anlaşma paketi imzalandı

17:32 - Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç, Türkiye'nin stres sınavını başarıyla geçtiğini vurguladı

17:27 - Ekonomi

QatarEnergy, "askeri saldırılar" nedeniyle LNG üretiminin durdurduğunu açıkladı

15:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, Tahran'a yeni bir saldırı dalgası başlattığını duyurdu

01:08 - Dünya

Real Madrid'de Kylian Mbappe bir süre sahalardan uzak kalacak

00:43 - Spor

NYT: ABD Başkanı Trump'ı İran'a saldırmaya İsrail Başbakanı Netanyahu teşvik etti

00:37 - Medya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kiev'de iftar programına katıldı

00:08 - Dünya

Hollanda'da Cami Meydanı'nda düzenlenen sokak iftarına yaklaşık 1500 kişi katıldı

00:02 - İslam-Hayat - Ramazan 1447