Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Batı Şeria’da 3 Filistinliyi yaraladı

Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin ordu koruması altında işgal altındaki Batı Şeria’da düzenledikleri saldırılarda 3 Filistinli yaralandı

Dünya - 5 ay önce

Ramallah
İsrail ihlallerini izleyen Filistinli aktivist Usame Mehamira, gazetecilere gönderdiği ses kaydında, İsraillilerin saldırılarının El Halil kentinin güneyindeki Mesafir Yatta bölgesinde yoğunlaştığını belirtti.
Mehamira, saldırgan İsraillilerin, İsrail ordusunun himayesinde Rucum el-Aliyye bölgesinde Filistinli çobanlara saldırarak onları topraklarından çıkardığını ifade etti.
İşgalci İsraillilerin Ebu Şeban bölgesinde de çobanlara saldırdığını belirten Mehamira, İsrail askerlerinin de Filistinlilere ses bombası ve göz yaşartıcı gaz attığını, 2 Filistinliyi ise saatlerce alıkoyduğunu kaydetti.
Mehamira, saldırgan İsraillilerin Hirbet er-Rekiz bölgesinde de çobanlara biber gazıyla saldırdığını, gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçiren 2 Filistinlinin hastaneye kaldırıldığını aktardı.
Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin koyunlarını Huvvara bölgesinde bir Filistinlinin evinin çevresine saldığını ifade eden Mehamira, İsrail askerlerinin de ev sahibini gözaltına aldığını belirtti.
Mehamira, İsrail askerlerinin Et-Tuvane köyünde Filistinlilere ait iki eve baskın düzenlediğini ve yerleşimci İsraillilerin koyunlarını Filistinlilerin arazilerine saldığını ifade etti. Benzer olayların Hirbet el-Mefkara bölgesinde de yaşandığını aktaran Mehamira, gaspçı İsraillilerin bir Filistinlinin hayvanlarını çalmaya çalıştığını kaydetti.
Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Yahudi Yerleşim Birimleri Dosyası’nın Tubas kenti ile Kuzey Ürdün Vadisi Sorumlusu Mutez Bişarat da yaptığı yazılı açıklamada, İsraillilerin Hirbet er-Ras el-Ahmar'a baskın düzenleyerek Filistinlilere ait bir aracın camlarını kırdıklarını ifade etti.
Filistin Kızılayı da ekiplerinin Nablus kentinin Deyr el-Hatab beldesinde İsraillilerin darbettiği 16 yaşındaki bir çocuğu hastaneye kaldırdığını duyurdu.
Filistin verilerine göre, sadece şubat ayında Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Batı Şeria genelinde 511 saldırı düzenledi ve 7 Filistinliyi öldürdü.
Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Temmuz 2024 tarihli kararında, İsrail'in Filistin topraklarını işgalini yasa dışı ilan etmiş ve Batı Şeria ile Doğu Kudüs'teki tüm yerleşimlerin boşaltılmasını talep etmişti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Antep fıstığında kalite ve güvenlik kriterleri TSE standardı ile belirleniyor

2026-03-17 11:13 - Ekonomi

Özbekistan'dan Hataylı afetzedelere yöresel lezzet ikramı

2026-03-21 12:43 - Çevre-Hayat

Hakkari'nin Derecik ilçesinde havanın ısınmasıyla doğa canlandı

2026-03-19 13:17 - Çevre-Hayat

Ilgaz Dağı'nda sis havadan görüntülendi

2026-03-21 18:18 - Çevre-Hayat

Hatice nine yaşam enerjisiyle örnek oluyor

2026-03-18 12:48 - Çevre-Hayat

ABD’li senatör Sanders’ten İsrail’e yeni silah satışını engelleme tasarısı

2026-03-20 12:16 - Dünya

Kazakistan'da başladı, Türk devletlerinde akım oldu: Kartal Dansı

2026-03-22 18:48 - Medya

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan tarafından kabul edildi

2026-03-20 20:06 - Siyaset

TÜİK, altın ve enerji hariç dış ticaret endekslerini yayımlayacak

2026-03-17 12:53 - Ekonomi

Altındaki düşüş Trump'ın açıklamaları sonrası yavaşladı

2026-03-23 16:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

Avrupa'yı bu yaz kavuran sıcak hava dalgalarının daha yoğun ve sık görüleceği tahmin ediliyor

11:22 - Dünya

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı

11:12 - Dünya

Güney Kore, ABD, Japonya ve 37 ülkeden, füze fırlatılmaları konusunda önceden bildirim çağrısı

11:03 - Dünya

Belçika'da ülke geneli sıcak hava alarmı verildi

10:32 - Dünya

İsrail ordusu Beytüllahim'de Filistinlilere ait üç katlı binayı yıktı

10:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Orman yangınlarıyla mücadelede "mangal kültürü"nün değişmesi gerektiği değerlendirmesi

11:48 - Gündem

CANLI-TBMM Başkanı Kurtulmuş, AA Editör Masası'nın konuğu

11:37 - Gündem

Küresel havacılık ekosisteminin ekonomiye katkısı 4,1 trilyon dolara ulaştı

11:33 - Ekonomi

Avrupa'yı bu yaz kavuran sıcak hava dalgalarının daha yoğun ve sık görüleceği tahmin ediliyor

11:22 - Dünya

Denizüstü rüzgar enerjisi Türkiye'nin yenilenebilir enerji görünümünü yeniden şekillendirebilir

11:18 - Ekonomi