?>

Filistin Devlet Başkanı Abbas: İsrail ve ABD ile yapılan anlaşmalara bağlı kalmayacağız

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail ve ABD ile yapılan anlaşmalara bağlı kalmayacaklarını söyledi.

Dünya - 5 yıl önce

Kudüs

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin'in üst düzey isimleriyle işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "ilhak" planına karşı izlenecek yolu görüşmek üzere bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Abbas, "Filistin, Filistin Kurtuluş Örgütü, İsrail ve ABD ile yapılan güvenlik anlaşmasının da dahil olduğu tüm anlaşma ve mutabakatlara bağlı kalmayacaktır." dedi.

Filistin halkının maruz kaldığı zulümden ABD yönetiminin de sorumlu olduğunu dile getiren Abbas, "Filistin halkına karşı yapılan zulümden ABD yönetimini sorumlu tutuyor ve işgalci İsrail hükümetinin halkımıza yönelik tüm saldırgan, haksız kararları ve tedbirlerinde ABD yönetiminin birincil dereceden ortak olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Abbas, başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırları üzerinde bağımsız egemen bir Filistin Devleti'nin kurulmasını öngören iki devletli çözüme bağlı olduklarını vurgulayarak, söz konusu sürecin sadece ABD'nin değil uluslararası ara bulucularla yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Mahmud Abbas, daha önce buna benzer açıklamalarda bulunsa da Filistin yönetiminden somut bir adım gelmemişti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başkanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.

Netanyahu, koalisyon hükümetinin yemin töreni öncesi 17 Mayıs'ta Meclis'te yaptığı konuşmada, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini ilhak etmenin vaktinin geldiği değerlendirmesinde bulunmuştu.

ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Anıtkabir'de 19 Mayıs töreni

2020-05-19 15:38 - Genel

Trendyol "İş Ortağı Buluşmaları"nı sanal ortama taşıdı

2020-05-18 16:45 - Genel

Kartal'da parklar ve oyun grupları dezenfekte edildi

2020-05-13 18:17 - Genel

Bakan Kasapoğlu: 76 ildeki yurtlarda 9 bin 647 vatandaş karantinada

2020-05-13 15:00 - Genel

Petkim’in üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 2 arttı

2020-05-15 14:02 - Ekonomi

Yalancı katil balinalar Kuzey Ege’de ilk defa görüntülendi

2020-05-19 14:42 - Çevre-Hayat

ABD'de Kovid-19'a karşı 'evde kal' uygulamasıyla 230 binden fazla ölüm engellend

2020-05-19 17:22 - Dünya

Jandarmanın dikkati terör örgütü PKK'nın hain tuzağını bozdu

2020-05-18 13:37 - Gündem

Filistin Devlet Başkanı Abbas: İsrail ve ABD ile yapılan anlaşmalara bağlı kalmayacağız

2020-05-20 04:27 - Dünya

Yönetmen Uçakan: Kendi değerlerimize sahip bir platform oluşturmak büyük bir ihtiyaç

2020-05-19 15:32 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Venezuela: ABD, yasa dışı uyuşturucu ticaretinde merkez bir ülke

06:08 - Dünya

BM Raportörü Albanese, Küresel Sumud Filosu'na dron saldırısı düzenlendiğini bildirdi

03:17 - Dünya

Pasifik ada ülkesi Vanuatu açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem

01:32 - Dünya

İsrail Suriye'ye hava saldırısı düzenledi

00:12 - Dünya

İsrail ordusu Gazze'de yüzlerce Filistinlinin sığındığı çok katlı ‘Barış’ binasını yıktı

23:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Venezuela: ABD, yasa dışı uyuşturucu ticaretinde merkez bir ülke

06:08 - Dünya

BM Raportörü Albanese, Küresel Sumud Filosu'na dron saldırısı düzenlendiğini bildirdi

03:17 - Dünya

Pasifik ada ülkesi Vanuatu açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem

01:32 - Dünya

Ege Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem

01:12 - Gündem

İzmir'de 2 polisin şehit olduğu silahlı saldırı soruşturmasında gözaltı sayısı 27'ye yükseldi

01:07 - Asayiş