?>

Figen Yüksekdağ: Engel olamayacaklar!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "İzmir ile Diyarbakır’ın el ele tutuşmasına engel olamayacaklar” dedi.

Siyaset - 9 yıl önce

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Demokratik Siyaset Buluşmaları kapsamında partisinin il başkanlığı binası önündeki vatandaşlarla buluştu. HDP Eş Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan’ın de hazır bulunduğu buluşmada, Yüksekdağ’ı partililer karşıladı. Yüksekdağ’ın konuşmasını yaptığı alanda emniyet birimleri tarafından da güvenlik önlemleri alındı.

PARTİ BİNASININ PENCERESİNDEN SESLENDİ Parti il binasının penceresine çıkarak aşağıda bulunan partililere hitap eden Yüksekdağ, “Darbecilere boyun eğmeyeceğiz. Dört bir yanımız kuşatılmış. Neden korkuyorlar, neyin güvenliğini sağlıyorlar? Halktan korkuyorlar. Özümüzü karartmaya çalışanlar var. Bu topraklarda yaşayan halkların iradesini kırmak için saldıranlar var. Ama şundan emin olun biz de varız bize HDP var direnen halklarımız var. İzmir ile Diyarbakır’ın el ele tutuşmasına engel olamayacaklar. İzmir’de barış ve demokrasi isteyenler ile Diyarbakır’da direnen halkımızın birleşmesine engel olmayacaklar” diye konuştu. Yüksekdağ konuşmasında kendisini Adnan Menderes Havalimanı’nda karşılamaya gelenlere saldırıldığını ve konuşmasını yapacağı parti il binasının önüne alınmadığını iddia etti.

“BU DEVRAN BÖYLE DEVAM ETMEYECEK” Karşılarında büyük bir acizlik olduğunu savunan Yüksekdağ, sözlerine şöyle devam etti: “Savunmazsız silahsız demokratik siyaset yapmaktan başka bir şey yapmayan halkın karşısına yine tomalar konulmuş. Ama bu devran böyle devam etmeyecek. Partimiz, bütün partiler, iktidar partisi yolsuzluk yaparken, bütün hak ve özgürlük alanlarını gasp ederken kendi partisi önünde seçmenleriyle bir araya gelemiyorlar”. Figen Yüksekdağ, bir süre parti binasında il yönetimi ile sohbet etti.

MİHRAP DÜZÖZ - SİNAN YENİÇERİ

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Böyle olur aşiret düğünü

2016-06-04 13:47 - Gündem

Katırı eve döndü, aile jandarmaya gitti, yaşlı adam kurtarıldı

2016-06-02 20:02 - Asayiş

TSK'nın görünmez kahramanlarından nefes kesen gösteri

2016-06-03 13:52 - Gündem

Figen Yüksekdağ: Engel olamayacaklar!

2016-06-04 19:37 - Siyaset

Askeri kaynaklardan o iddialara açıklama

2016-05-31 16:54 - Genel

Uçakta inatçı yolcu krizi!

2016-05-29 23:55 - Genel

Marmara Üniversitesi'nden Erdoğan açıklaması

2016-06-03 22:27 - Gündem

Yolcular inmedi, uçak tekrar havalandı

2016-06-04 02:34 - Genel

Alp Buğdaycı cezaevinde ölü bulundu

2016-06-02 15:52 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç:'Başkanlık sistemine ihtiyacımız var'

2016-06-04 13:52 - Siyaset

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için Güney Afrika'da

20:37 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için Güney Afrika'ya geldi

20:23 - Siyaset

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung Türkiye'yi ziyaret edecek

20:07 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu, Kazakistan'ın Türkistan bölgesinde temaslarda bulundu

17:53 - Siyaset

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplandı

17:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

Fransa'da Lafarge'ın yargılandığı davada, sivil taraf dinlenildi

23:08 - Dünya

Mersin merkezli operasyonda gözaltına alınan 4'ü hakem 32 şüpheli tutuklandı

22:22 - Gündem

ABD'nin askeri müdahaleyle tehdit ettiği Nijerya'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Pentagon'da

22:18 - Dünya

İran, şiddetlenen orman yangınlarına müdahale için uluslararası yardım çağrısında bulundu

22:02 - Dünya

Fatih'teki zehirlenme olaylarına ilişkin soruşturmada otel sahibi ile çalışanı tutuklandı

21:47 - Gündem